Portrete în pădure, din 24 martie în cinematografe

0

Inspirat din romanul „Duminica mironosițelor”, de Dana Dimitriu, filmul Portrete în pădure, reușeste să aducă misterul, intriga și suspansul încă din primele minute de vizionare. În calitate dublă de scenarist și regizor, Dinu Tănase, face extrem de ușor tranziția de la realitate la ficțiune, conducând povestea către un sfârșit dramatic.

Filmul este dedicat tuturor cinefililor pasionați de filmele thriller-polițiste.

Într-un moment bun al carierei, polițistul nostru primește o lovitură care-l năucește și din care nu-și mai poate reveni multă vreme. Renunță la toate avantajele unei cariere de succes și se retrage într-o activitate de rutină la o secție de poliție dintr-un cartier mărginaș. Dar viața merge înainte. Zi, noapte, povești triste “de cartier”, cazuri sociale.. “toamna plouă cu găinari”… comentează cu subalternul său într-un birou sordid de anchetă. Dar sigurul lucru pe care-l face absolut reflex – înrădăcinat în profesia sa de polițist, este acela de a studia fizionomiile celor din jur, de a descifra dincolo de aparențe, stări și motivații ascunse. Este probabil singurul motiv care-i menține pasiunea sa pentru meseria de polițist. O crimă petrecută în pădurea din apropierea orașului îi alimentează vechea pasiune. Anchete, investigații, ipostaze, toate puse în ramele portretelor care îi acoperă aproape un perete întreg din camera de lucru. În pădure, viața unui cuplu a fost distrusă. Supraviețuitorea agresiunii, în stare de șoc, nu poate contribui la bunul mers al anchetei. Misterul crimei care bântuie “ pădurea blestemată” cum îi spun localnicii și care “ parcă-i înghite pe cei care intră în ea”, pare de neelucidat. Când nu se aștepta, trecutul se întoarce nemilos împotriva lui. Ireparabilul se produce printr-un gest necugetat și violent. Sub povara faptei săvârșite, va trebui totuși să ducă la capăt ancheta. Reconstituirea sfârșește dramatic. Acuzat și acuzator, la marginea pădurii, chemat parcă misterios de ea, va trebui să ia o hotărâre…

Premiera filmului va avea loc pe data de 24.03.2017, orele 19.00, la Cinema Union, Str. Ion Câmpineanu, nr.21, București, iar durata producției este de 90 de minute.

Lungmetrajul Portrete în pădure este o producție Casaro film, realizat cu sprijinul: SRTV și Centrului Național al Cinematografiei din România și este distribuit de Global Film cu sprijinul partenerilor media: SRTV, Digi24, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Aarc, Adevărul, MovieNews, AltRadio, Cinefan.ro, Cinema Rx, Cinemagia, Cinemap, Edge and Back, CineAmator, Radio1, Radio Cooperativa Urbană, Starfilme, Rockzone.ro, Blitz.tv. Mai multe informații și materiale sunt disponibile pe site-ul oficial și pagina de facebook.

Vă așteptăm cu drag! Intrarea este GRATUITĂ.

Regie: Dinu Tănase
Scenariu: Dinu Tănase, inspirat din romanul “Duminica mironosiţelor” de Dana Dimitriu
Decoruri şi costume: Mihnea Tăutu
Machiaj: Dana Moldoveanu, Lucia  Panait
Imaginea şi camera: Pătru Păunescu
Muzica: Cari–Baczo Tibor
Sunet: Mihai Orăşanu
Montaj: Dinu Tănase, Dan Nanoveanu, Mădălin Cristescu
Producător: Alexandru Iclozan
O producţie: Casaro Film
Distribuția: Dan Condurache, Ofelia Popii, Marius Stănescu, Şerban Pavlu, Radu Amzulescu, Mircea Constantinescu,  Claudiu Istodor, Camelia Zorlescu, Crina Matei, Mihai Dinvale, Dorin Andone, Sergiu Anghel, Simona Bondoc
Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar