“Power Rangers”, e timpul transformării

A sosit timpul transformării!

Power Rangers este un film american regizat de Dean Israelite după un scenariu scris de John Gatins. Reprezintă al treilea film al francizei după “Mighty Morphin Power Rangers: The Movie” (1995) şi “Turbo: A Power Rangers Movie” (1997). Noua peliculă este un reboot al seriei în care vom regăsi personajele principale din serialul original “Mighty Morphin Power Rangers” interpretate, bineînţeles, de o nouă distribuţie din care fac parte actorii: Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Becky G, Ludi Lin, Bill Hader, Bryan Cranston şi Elizabeth Banks.

Am vizionat “Power Rangers” la Grand Cinema Băneasa şi de-abia aşteptam să văd pelicula lui Dean Israelite cu cei cinci supereroi, care au făcut parte din celebrul serial al anilor ’90, şi care revin, acum, pe marile ecrane pentru a ne arăta începuturile echipei Power Rangers. Ceea ce mi-a plăcut mult în noul film este mesajul pozitiv pe care îl transmite, anume: prietenia, importanţa spiritului de echipă şi că împreună cu persoanele în care ai încredere poţi deveni mai puternic. Bineînţeles, ca orice reboot, are minusurile lui deoarece, în opinia mea, originalul este, aproape de fiecare dată, mai mult decât reboot-ul, dar, per total, pelicula din 2017 reuşeşte să ne ofere povestea plină de culori, râsete şi energie a unor adolescenţi care se trezesc peste noapte supereroi. Ei vor învăţa, pe de o parte, să îşi folosească puterile în scopul umanităţii şi, de pe altă parte, să lucreze ca o adevărată echipă.

Acţiunea are loc într-un oraş mic, Angel Grove, din California. Jason (Dacre Montgomery) este un rebel care ajunge în detenţie, spre dezamăgirea tatălui, care consideră că tânărul şi-a pus în pericol viitorul. În noua clasă, Jason îl apară pe Billy (RJ Cyler) de un coleg şi, după ore, Billy îl convinge pe Jason să i se alăture într-o misiune secretă. Astfel, cei doi ajung la o mină. În timp ce Billy creează un adevărat haos printr-un experiment care a eşuat, Jason întâlneşte trei persoane care se află în apropierea minei. Kimberly (Naomi Scott) a fost cea mai populară fată din şcoală până când a luat o decizie proastă care a costat-o. Zack (Ludi Lin) este aventurierul nesăbuit care îşi ascunde problemele de acasă. Trini (Becky G) nu este ca restul familiei sale şi se simte singură. Nu este o întâmplare că cei cinci se află la mină la momentul exploziei provocate de Billy, iar, ziua următoare, tinerii descoperă că li se întâmplă lucruri cât se poate de ciudate şi că au fost înzestraţi cu puteri deosebite, devenind mai puternici şi mai rapizi decât au visat vreodată.

Curioşi să afle cauza acestor schimbări, adolescenţii se întorc la mină şi acolo îi întâlnesc pe Zordon, originalul Red Ranger, şi Alpha 5, robotul şi asistentul acestuia. Jason, Billy, Kimberly, Zack şi Trini îşi dau seama că trebuie să lucreze împreună ca o echipă deoarece lumea este ameninţată de periculoasa Rita Repulsa (Elizabeth Banks) şi doar ei o pot opri, dar, mai întâi, trebuie să se transforme în … supereroii Power Rangers.

Scenariul este previzibil, pe alocuri, dar, bine construit. Am fost mulţumită că filmul ne dă şansa să aflăm povestea fiecărui Power Ranger deoarece, în acest mod, ajungem să îi cunoaştem bine pe fiecare în parte. Jason este Ranger-ul Roşu, Billy, Ranger-ul Albastru, Kimberly, Ranger-ul Roz, Trini, Ranger-ul Galben, iar ultimul, dar nu cel din urmă, Zack este Ranger-ul Negru. Fiecare se confruntă cu diverse probleme, însă, chiar dacă nu se cunosc decât din vedere, destinul îi va aduce împreună şi îi va transforma în supereroi. Bineînţeles, că superputerile vin cu anumite responsabilităţi şi decizii dificile. Ei trebuie să înveţe să fie sinceri unii cu ceilalţi şi să lucreze împreună ca o echipă. Lucruri, aparent, simple, însă, în realitate, destul de complicate. Fiecare Power Ranger este diferit în felul său şi are personalitate puternică, însă pe cei cinci îi unesc altruismul, dorinţa de a ajuta şi curajul. Sunt extrem de curajoşi, deşi sunt foarte tineri.

Un personaj care o contribuţie importantă în poveste este Rita Repulsa, interpretată de Elizabeth Banks. Actriţei pare să îi placă diabolicul rol şi îl redă foarte bine. Rita este acel personaj negativ care este rău, chiar foarte rău, fără să aibă remuşcări sau să ezite vreo secundă. Vrea să distrugă lumea şi este convinsă că nimeni nu o poate opri.

Efectele vizuale oscilează, din punctul meu de vedere, fiind bune, în anumite scene, iar, în altele, incapabile să mențină un nivel ridicat din punct de vedere al calităţii. Dar compensează cu alte elemente, cum ar fi distribuţia, care este foarte bine aleasă. Nu îi ştiam pe tinerii actori, dar ei s-au descurcat bine, fiind credibili în rolurile lor şi, ca echipă, au o chimie solidă.

“Power Rangers”

Noile costume ale celor cinci supereroi nu seamănă foarte mult cu cele originale, chiar dacă s-au păstrat culorile. Nu m-a deranjat deloc acest lucru, din contră, îmi place noul look modern al echipei Power Rangers.

În concluzie, cred că termenul care descrie cel mai bine filmul este următorul: distractiv. Pelicula vă va distra, cu siguranţă, şi nu vă veţi da seama când trec cele două ore şi patru minute (durata filmului).

De aceea, vă invit să vizionaţi “Power Rangers” din 7 aprilie la cinema. Pelicula este distribuită în România de Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar
wpDiscuz