Point Break, la limita extremă

Point Break („La limita extremă”) este un thriller de acțiune regizat de Ericson Core, având la bază scenariul scris de Kurt Wimmer. Producția este un remake al filmului cu același nume din 1991 (cu Patrick Swayze și Keanu Reeves).

Din distribuție fac parte – Édgar Ramírez, Luke Bracey, Teresa Palmer și Ray Winstone.

02

În noul film, Luke Bracey interpretează rolul lui Keanu Reeves, din varianta originală, și Édgar Ramírez pe cel al lui Patrick Swayze (Gerard Butler a fost în negocieri pentru acest rol, însă personajul i-a revenit lui Ramírez).

Point Break prezintă povestea unui tânăr agent FBI, Johnny Utah, care, lucrând sub acoperire, se infiltrează într-un grup de sportivi, pe care îi suspectează că ar fi implicați într-o serie de infracțiuni executate într-o manieră extremă.

Utah este un fost practicant de sporturi extreme, care se decide să se alăture FBI-ului după ce prietenul său cel mai bun moare într-un accident. El bănuiește că grupul încearcă să realizeze o serie de misiuni spirituale extreme cunoscute sub numele de Ozaki Eight.

03

Johnny câștigă repede încrederea liderului grupului, Bodhi, care nu caută să câștige foloase materiale, ci o iluminare spirituală. Grupul își propune misiuni extrem de periculoase și aproape imposibil de realizat. Utah este atras de vechea sa viață, cea a sporturilor extreme, și dorința sa de a realiza obiectivele periculoase ale grupului poate pune în pericol întregul caz.

În varianta originală, s-a pus accentul pe prietenia dintre Johnny și Bodhi , în schimb, în filmul lui Ericson Core, aceasta trece pe un plan secund.

Édgar Ramírez aduce prea puțină carismă personajului pe care îl interpretează – Bodhi. În timp ce predecesorul său fura doar ceea ce era necesar pentru a finanța o vară care parcă nu se mai sfârșea, noul Bodhi lucrează la nivel global, fiind finanțat de un binefăcător suspect (Nikolai Kinski), care este interesat doar de petreceri pe iahtul său. Motivațiile filozofice ale lui Bodhi nu pot fi înțelese pe deplin, din punctul meu de vedere, deoarece Ramírez nu reușește să exprime sau să sugereze că se bucură de această călătorie a sa către iluminare.

04

Related Posts

Respect

Free Guy

The Suicide Squad

Varianta lui Core se axează pe un singur lucru – sporturile extreme. În timp ce surfing-ul și acrobațiile aeriene erau încercările pe care Swayze și Reeves le-au avut, Ozaki Eight include snowboarding-ul, motorbiking-ul, sărituri în gol și zborul în aer.

Filmările s-au desfășurat în locuri cu peisaje impresionante, cum ar fi Cascada Îngerului din Venezuela și Peștera Rândunicilor din Mexic.

05

În concluzie, varianta lui Ericson Core se concentrează mai mult pe efecte speciale și peisaje impresionante decât pe mesajul pe care filmul vrea să îl transmită.

Point Break („La limita extremă”) este distribuit în România de PROROM și poate fi văzut în cinematografele din țară începând cu 1 ianuarie 2016.

poster

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise