Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine, cum ne putem salva viitorul?!

                În această săptămână Forum Film a lansat în cinematografe 2 filme: Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine şi Poltergeist 3D. Ţin să vă spun că le-am văzut pe ambele. Sunt înnebunit după SF şi horror. Dacă ar fi să aleg care mi-a plăcut mai mult, aş putea spune că Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine, chiar dacă filmul a fost 2D. Vreau să vă spun că l-am vizionat la Cinema Dacia Reşiţa 3D, ieri de la 18:00, şi am fost mirat că a fost aşa puţină lume. CINEFILI! Înţeleg. Unii din voi pot vedea 2D-urile şi acasă. Dar vă garantez că nu se compară cu un film văzut la cinema. Am şi eu acasă blu-ray cinema şi TV 3D şi îmi achiziţionez filme originale, dar niciodată n-o să am ecranul de 18 m lungime şi 13 m înălţime şi acel sunet demenţial din sala de cinema. Azi l-am revăzut pentru că l-am achizițonat pe blu-ray și mi s-a părut la fel de GENIAL ca atunci când l-am urmărit la cinema. 😀

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                De ce spun că sunt mirat? Pelicula a fost realizată de cei la Disney, iar regizor e nimeni altul decât Brad Bird, regizorul succeselor: Incredibilii, Ratatouille şi Misiune imposibilăProtocolul fantomă. Să nu mai vorbesc de distribuţie. Dar o să ajung şi acolo… Despre ce e vorba în acest blockbuster?!

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Filmul ni-l prezintă pe Frank, care ne anuţă pe un ton grav ce ne aşteaptă: dezastre, furtuni, cutremure şi toate cataclismele posibile create sau nu de om. Dar acest discurs, deloc încurajator, e întrerupt de Casey, o optimistă în adevăratul sens al cuvântului. Frank îşi aminteşte cum a participat la convenţie şi a făcut cunoştinţă cu Nix, Athena şi Tomorrowland.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Tommorowland e o lume a viitorului, un loc fantastic, în care maşinile zboară iar clădirile sunt futuristice. Acţiunea se mută în prezent, când Casey încearcă să oprească demolarea staţiei NASA, unde tatăl ei este inginer. E prinsă de poliţie, dar la eliberare găseşte o insignă. De fapt, această insignă declanşează acţiunea. Aceasta, atingând insigna, va fi transportată în acest oraş futurist. Pentru a ajunge acolo, Casey trebuie să treacă prin tot felul de pericole, să facă echipă cu Frank şi să salveze lumea de la extincţie, deoarece s-a inventat ceva ce nu trebuia inventat.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Efectele speciale sunt bestiale, iar acest film îi va face pe cei mici să aplaude, iar pe cei mari să-şi amintească cum era când erau tineri. Se vede că a avut un buget de 190 de milioane de dolari. Sper să aibă succes şi să i se facă o continuare. Mesajul pe care-l transmite e plin de entuziasm şi optimism.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Una din cele mai frumoase faze e cea în care Casey se rostogoleşte pe scări deoarece ţine insigna în mână. Cei din sală au râs în hohote. E un film marca Disney. Acest gen de filme nu se termină. Ce aş avea de criticat e că Tomorrowland nu are un villain în adevăratul sens al cuvântului.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Şi acum, cum am promis mai sus, distribuţia:

Britt Robertson e Casey Newton, o tânără inteligentă care speră la o lume mai bună. Dacă aţi vizionat Cel mai lung drum, cu siguranţă ştiţi cine e. E de menţionat că George Clooney ar fi vrut-o în rolul lui Casey pe Shailene Woodley (Divergent), dar aceasta a refuzat;

casey

Thomas Robinson e tânărul Frank Weller;

frank young

George Clooney e inventatorul Frank Walker;

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

frank old

Hugh Laurie e Nix, un tip cinic, care e preocupat doar de Tomorrowland, fără să se gândească la consecinţe;

nix

Raffey Cassidy e Athena. Mai multe nu vă spun să nu dau spoiler.

athena

                Criticii din SUA nu au fost foarte entuziasmaţi. Să vă dau câteva exemple:

1. Peter Travers de la Rolling Stones spunea: „Tomorrowland-ul lui Brad Bird, un eșec nobil despre a încerca să reușești, este scris și regizat cu un optimism sincer care te face să îl aplauzi chiar dacă se împiedică pe alocuri.”

2. Olly Richards de la Empire are cuvinte de laudă: „Bird și Lindelof au adăugat tot ceea ce au în acest film și, în afară de o pauză pentru a respira la final, au realizat ceva foarte amuzant, surprinzător și plin de minunății.”

3. Geoffery Macnab de la The Independent nu l-a apreciat datorită optimismului său neobosit.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                Tomorrowland  trebuie în primul rând vizionat pentru că prezintă probleme existenţiale: poluarea, topirea gheţarilor, haosul, foametea etc. Mesajul e unul optimist: nu ocoliți, ci confruntaţi probleme actuale pentru un viitor mai bun.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine

                În concluzie, dați o fugă să vizionați un film care trage alarma asupra lumii în care trăim. Probabil, majoritatea vor spune că e un film până în 12 ani. Dar uite că nu e așa. Sau poate sunt eu un copil într-un corp de 34 de ani?! Ceea ce mă miră e că nu au dublat un film destinat în special copiilor.

Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray.

tomorrowland

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise