“Proud Mary”, oricine merită o a doua şansă

Din 2 februarie la cinema. Distribuit de IntercomFilm

0

“Proud Mary” este un film de acţiune regizat de Babak Najafi după un scenariu scris de John S. Newman şi Christian Swegal.

Din distribuţie fac parte: Taraji P. Henson, Billy Brown, Danny Glover, Neal McDonough, Xander Berkeley şi Margaret Avery.

Am văzut “Proud Mary” la Happy Cinema din Liberty Center. Filmul, aşa cum ne zice şi tilul, spune povestea lui Mary, o asasină plătită care duce la bun sfârşit orice caz, oricât ar fi de greu. Taraji P. Henson are, cu siguranţă, abilităţile şi talentul de a fi o stea a peliculelor de acţiune şi aduce pe marile ecrane un personaj care va fi uşor de îndrăgit, în ciuda meseriei pe care o practică.

Regie şi scenariu

Mary este una din cele mai pricepute asasine din echipă, însă lucrurile se schimbă atunci când îl primeşte în casa ei pe Danny, un băieţel care are legătură cu trecutul ei. Grija ei pentru Danny nu trece neobservată de familia ei adoptivă formată din criminali şi persoane extrem de periculoase.

Benny, şeful grupului de infractori din care face parte Mary, este un fel de tată pentru ea, căci a primit-o în familia lui de când aceasta era foarte tânără. În plus, Tom, fiul lui Benny, este fostul iubit al lui Mary, care încă nu s-a resemnat că relaţia lor s-a încheiat. Aceste legături profesionale şi personale au o influenţă semnificativă pentru Mary şi pentru direcţia în care se îndreaptă acţiunea filmului. Ea are obligaţii faţă de familia care a luat-o de pe străzi când era foarte tânără, practic un copil.

Viaţa lui Mary se schimbă atunci când se hotărăşte să îl ajute pe Danny, un băieţel orfan, care trezeşte în ea un sentiment necunoscut până atunci, instinctul matern. Astfel, ea va trebui să ia o decizie care îi va schimba complet viaţa.

În regia lui Babak Najafi şi după un scenariu scris de John S. Newman şi Christian Swegal, “Proud Mary” este un film simplu, previzibil, poate prea previzibil, uneori, însă, per total, este o peliculă plăcută şi uşor de urmărit. Are scene de violenţă, dar şi câteva momente emoţionante care nu vor trece neobservate. Şi aşa cum probabil vă aşteptaţi, veţi avea ocazia să auziţi celebra piesă a Tinei Turner, care dă titlul filmului. Cred că melodia cântăreţei americane se potriveşte perfect cu povestea şi personalitatea personajului principal, Mary, care are o fire puternică şi ne arată, în orice situaţie, că nu are nevoie de nimeni care să o ajute să îşi rezolve problemele. Mi-ar fi plăcut ca pelicula să mă surprindă mai mult, poate cu un plot twist, însă nici nu pot să zic că m-a dezamăgit.

Distribuit de IntercomFilm, “Proud Mary” ajunge în cinematografele din România azi, 2 februarie 2018. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar