“Rabbit School”, secretele iepuraşilor de Paşte

Din 7 aprilie 2017 la cinema!

0

“Rabbit School – Guardians of the Golden Egg” (titlu română: “Școala Iepurașilor – Păzitorii oului de aur”, titlu original: “Die Häschenschule – Jagd nach dem Goldenen Ei”) este o animaţie 3D regizată de Ute von Münchow-Pohl după un scenariu scris de Katja Grübel şi Dagmar Rehbinder.

Am vizionat animaţia joi, la Happy Cinema din Liberty Center. “Rabbit School” ne spune povestea unor iepuraşi care oferă oamenilor în fiecare an, de Paşte, ouă pictate în cele mai frumoase culori.

Oamenii îi adoră pe iepuraşi, care sunt uşor de îndrăgit, nu doar pentru că sunt nişte animăluţe pufoase cu urechile lungi, ci fiindcă îi ajută să menţină viu spiritul sărbătorilor Pascale prin ouăle frumos decorate pe care le lasă în diferite părţi ale oraşelor. Inamicii principali ai iepurilor sunt vulpile, fiinţe viclene care nu se bucură deloc de popularitate, deşi şi-ar dori. Conform legendei, iniţial, şi vulpile au încercat să picteze ouă pe care să le ofere oamenilor, doar că fiind leneşe, nu au reuşit să decoreze atâtea ouă, iar iepuraşii au fost cei care au continuat tradiţia.

Iepuraşii se pregătesc la o şcoală specială pentru a deveni iepuraşi de Paşte şi păzesc oul de aur pe care vulpile vor să îl fure cu orice preţ. Fiind o şcoală de prestigiu şi cu reguli stricte, nu orice iepuraş este acceptat pentru a fi pregătit să devină iepuraş de Paşte. Max, protagonistul nostru, este un iepuraş de oraş, fără prea multe maniere, al cărui vis este să facă parte dintr-o bandă de iepuri care fură şi râde de tradiţia cu ouăle de Paşte. Însă printr-o întâmplare oarecum, nefericită, Max ajunge, fără voia lui, la şcoala iepuraşilor unde trebuie să rămână până după Paşte deoarece profesorii nu îl pot însoţi în oraş, iar în pădure se găsesc multe capcane puse de şiretele vulpi.

Astfel, iepuraşul de “cartier” Max va învăţa ce înseamnă sărbătoarea Paştelui pentru iepuraşi, care este importanţa oului de aur şi de ce trebuie păzit, şi, nu în ultimul rând, ce înseamnă să ai un cămin şi prieteni pe care te poţi baza. Mai mult, Max va trebui să ajute iepuraşii deoarece vulpile pun la cale un plan malefic pentru a ataca şcoala.

Animaţia are o poveste foarte plăcută cu personaje bine conturate. Avem în antiteză: viaţa simplă, dar frumoasă, de la ţară, unde se află şcoala şi agitaţia de la oraş, de unde vine Max. Max este obişnuit cu un alt stil de viaţă şi se simte pierdut când este nevoit să rămână la o şcoală în a cărei existenţă nu credea, şi să respecte nişte reguli destul de stricte pentru un iepuraş care este obişnuit să nu dea socoteală nimănui pentru ceea ce face. Deşi colegii şi profesorii îl primesc cu căldură, Max vrea să evadeze, doar că va conştientiza destul de repede că vulpile sunt mai periculoase decât par, iar drumul către oraş este presărat cu destule capcane pentru a îi îngreuna calea spre casă.

În concluzie, “Rabbit School” este o animaţie încântătoare, foarte potrivită pentru a fi vizionată în preajma sărbătorilor Pascale. De aceea, vă invit să nu rataţi lupta dintre iepuri şi vulpi şi să descoperiţi legenda oului de aur.

“Rabbit School”, distribuit în România de Cine Europa, are premiera la data de 7 aprilie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar