Rio 2, o continuare plină de culoare

                Trebuie să recunosc că am fost puțin dezamăgit după vizionarea acestei animații. Din păcate, nu am văzut-o la cinema. Dar am achiziționat-o pe blu-ray 3D. Probabil am fost dezamăgit pentru că prima parte mi-a plăcut la nebunie și am văzut-o și „răsvăzut”-o. Rio 3D l-am văzut de cel puțin 10 ori. Rio 2 nu aduce nimic nou și nu vă va surprinde cu nimic față de prima parte. Povestea mi s-a părut neinspirată și în unele momente m-a plictisit. Are foarte multă muzică. Dar merită laude din punct de vedere vizual. Este foarte colorat și plin de imagini superbe, privirea fiindu-mi furată de jungla amazoniană. Cu siguranță acesta a fost efectul 3D-ului. De obicei, animațiile 3D sunt mult mai fascinante decât filmele, pentru că peisajele și personajele sunt pline de culoare. Cu siguranță cei mici vor fi încântați de această continuare.

1

                După succesul primei părți, cei de la Blue Sky au mers din nou pe mâna regizorului Carlos Saldanha. După cum știți, Rio s-a terminat astfel: cei 2 papagali macaw Blue și Jewel formează un cuplu și au 3 urmași adorabili: Carla, Tiago și Bea. Papagalii macaw Blu (vocea lui Jesse Eisenberg) și Jewel (Anne Hathaway), trăiesc împreună într-un habitat protejat de lângă Rio, alături de cei trei pui ai cuplului. Cei cinci sunt, oficial, ultimii papagali macaw din lume. Sau cel puțin, așa au crezut.

2

                Îngrijitorii cuplului, Linda (Leslie Mann) și Tulio (Rodrigo Santoro) dau însă peste dovezi care arată că în jungla amazoniană ar mai trăi și alți reprezentanți ai speciei. La auzul veștilor, Jewel planifică imediat o vacanță de familie în junglă, în ciuda protestelor orășeanului Blue. (Pregătiți-vă pentru întreaga colecție de glume cu bagaje, hărți și GPS-uri pe care le-ați mai auzit pe undeva).

3

                Scos din elementul său, Blu întâmpină obișnuitele probleme existențiale când dă nas în nas, sau cioc în cioc, cu Eduardo (Andy Garcia) tatăl lui Jewel și cu prietenul ei din copilărie, Roberto (Bruno Mars), un adevărat macho.

4

                În vreme ce familia sa ia „experimentul” în serios, Blu face eforturi de integrare. Însă lucrurile sunt mai „nasoale” când reintră în scenă vechiul dușman al cuplului, papagalul Nigel (Jemaine Clement), dornic de răzbunare. Colac peste pupăză, întreaga familie se trezește prinsă într-un război de teritoriu cu papagalii locali, în timp ce un afacerist lacom (Miguel Ferrer) este hotărât să taie pădurea în care locuiesc ultimii reprezentanți ai speciei din motive care oricum nu contează, dar trebuie să fie prezente de dragul ecologiștilor.

5

                După cum spuneam, Rio 2 este o animație cu multă culoare, dans și cântec, o peliculă fix pe gustul puștilor de până în 10 ani. Cele mai bune filme de animație sunt „bune” deoarece reușesc să trezească în noi, adulții, acele trăiri specifice copilăriei, de uimire și bucurie față de lucruri în care nu mai credem de mult.

6

                Rio 2 este o animație care îi va încânta cu siguranță pe cei mici, fiind o animație în care toți cântă și dansează, coloana sonoră fiind foarte bine aleasă. Dar parcă e puțin prea multă muzică și prea puțină acțiune. Bineînțeles, din peisaj nu lipsesc îndrăgiții Nico, Pedro și Ramon.

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

tumblr_n3ptqcb1bq1qda2ufo3_500

                Din punctul meu de vedere, Rio 2 este salvat de meciul de fotbal şi de broscuța „otrăvitoare” Gabi, care în secret este îndrăgostită de Nigel.

8

                M-a mai surprins ceva în mod plăcut?! Reinterpretarea melodiei I will survive!

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul dublat în limba română:

                Trebuie să recunosc că pe mine mă irită să văd animaţia dublată. Dar pentru cei ca mine, animaţia poate fi vizionată în engleză cu subtitrare. Rio 2 s-a lansat la noi pe DVD, BD şi BD3D.

rio2

Cumpără DVD               Cumpără BD                    Cumpără BD3D

PS: În momentul în care îmi vor veni How to train your dragon 2 și Transformers 4 – Extinction, voi posta cronica și la cele 2 filme. Momentan sunt doar comandate.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise