“The Darkest Minds”, lupta pentru supravieţuire

Din 10 august la cinema!

1

The Darkest Minds” este un film regizat de Jennifer Yuh Nelson după un scenariu scris de Chad Hodge, având la bază romanul omonim semnat de Alexandra Bracken.

Din distribuţie fac parte: Amandla Stenberg, Mandy Moore şi Gwendoline Christie.

Am văzut “The Darkest Minds” la Grand Cinema Băneasa. Inspirat din romanul pentru adolescenţi al autoarei Alexandra Bracken, filmul spune povestea unei adolescente care se răzvrăteşte împotriva unei societăţi distopice. Chiar dacă premisa este bună, “The Darkest Minds” nu reuşeşte să captiveze, asemenea altor filme care prezintă societăţi dispotice, cum ar fi: “The Hunger Games” sau “Divergent”.

Acţiunea are loc într-o societate distopică din statul Virginia (SUA). O boală teribilă numită NIAA (Neurodegenerare Idiopatica Adolescentina Acuta) a ucis majoritatea copiilor din SUA. Supravieţuitorii manifestă puteri neobişnuite şi, din acest motiv, sunt consideraţi o ameninţare pentru America. La iniţiativa guvernului, copiii sunt adunaţi în lagăre de concentrare, unde sunt împărţiţi în culori diferite în funcţie de abilităţile lor. Clasele – Portocaliu şi Roşu – sunt cele mai periculoase, în timp ce – Galben, Albastru şi Verde – sunt culori acceptate. Mai exact:

1) Portocaliu înseamnă categoria de care guvernul se teme cel mai mult, căci aceşti copii au capacitatea de a cerceta şi influenţa mintea altora;

2) Roşu se referă la categoria copiilor care pot să controleze focul;

3) Galben semnifică categoria copiilor care pot stăpâni electricitatea;

4) Albastru înseamnă copiii care au capacităţi telekinetice;

5) Verde semnifică categoria copiilor care au memorie fotografică şi inteligenţă superioară mediei.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Toţi copiii care sunt clasaţi în categoriile ce prezintă un risc ridicat – roşu şi portocaliu – sunt executaţi imediaţi ce sunt identificaţi.

Amandla Stenberg o interpretează pe Ruby, o fată de 16 ani care se află în lagăr de şase ani. Fiind în realitate din categoria periculoasă – Portocaliu – ea şi-a folosit puterile pentru a fi repartizată într-una din categoriile sigure – Verde. După şase ani, secretul ei bine ascuns este pe cale de a fi descoperit, însă reuşeşte să fugă cu ajutorul unei femei misterioase (Mandy Moore).

Cu toate acestea, Ruby nu ştie în cine să aibă încredere şi tot ceea ce îşi doreşte este să meargă acasă.

Pe parcusul călătoriei ei, ea îl întâlneşte pe Liam (Harris Dickinson), de care se îndrăgosteşte. Ruby se alătură grupului său şi împreună încearcă să supravieţuiască într-o lume dură şi plină de pericole.

Cum poate continua existenţa rasei umane dacă majoritatea copiilor au murit, iar restul se află în lagăre? Guvernul foloseşte un posibil remediu ca metodă de propagandă, însă această problemă nu este abordată în detalii niciodată.

“The Darkest Minds” sare de la o scenă la alta, mult prea repede, fără a lega momentele aşa cum ar trebui, din punctul meu de vedere. Îi lipseşte coerenţa, pe alocuri, şi mesajul deoarece povestea nu transmite prea multe trăiri, în ciuda faptului că are un punct de pornire foarte bun.

Romanul, după care s-a realizat filmul, este primul dintr-o serie de şase. În funcţie de încasări, “The Darkest Minds” s-ar putea să aibă parte de un sequel, însă consider că Twentieth Century Fox are nevoie de un film mult mai bun ca cel de faţă pentru a putea începe o franciză.

Distribuit de OdeonFilm, “The Darkest Minds” ajunge în cinematografe vineri, 10 august 2018. Vizionare plăcută!

 

1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Parerea mea este ca s-a facut prea mult tam tam pentru un film mediocru
    https://www.portalultautv.com/minti-primejdioase-the-darkest-minds-2018/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata