“The Huntsman: Winter’s War”, poate iubirea să învingă într-un tărâm de gheață?

0

“The Huntsman: Winter’s War” (“Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii”) este continuarea filmului “Snow White and the Huntsman” (“Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător”), având la bază personajele din povestea fraților Grimm și cele din “Crăiasa Zăpezii” a lui Hans Christian Andersen.

Regia îi aparține lui Cedric Nicolas-Troyan, iar scenariul este scris de Craig Mazin și Evan Spiliotopoulos.

Din distribuție fac parte – Chris Hemsworth, Charlize Theron, Nick Frost, Sam Claflin, Emily Blunt, Rob Brydon și Jessica Chastain.

“The Huntsman: Winter's War”

“Snow White and the Huntsman” a avut premiera în 2012, fiind o adaptare a poveștii clasice “Albă ca Zăpada” cu Kristen Stewart în rolul principal. Mi-a plăcut ideea de a prezenta basmul fraților Grimm într-o nouă postură – sumbră și întunecată – reprezentând o interpretare diferită a poveștii pe care o știm cu toții. Ceea ce m-a dezamăgit în “Snow White and the Huntsman” a fost actrița Kristen Stewart, protagonista filmului, a cărei interpretare mi s-a părut ștearsă și lipsită de emoții și trebuie să recunosc că m-am bucurat că nu face parte din distribuția noii producții.

Chris Hemsworth (Eric), Charlize Theron (Ravenna), Nick Frost (Nion) și Sam Claflin (William) își reiau rolurile din producția originală și li se alătură Emily Blunt (Freya), Rob Brydon (Gryff) și Jessica Chastain (Sara).

“The Huntsman: Winter's War”

Inițial, producătorii au dorit să lucreze la un sequel cu regizorul Rupert Sanders, însă planurile au fost schimbate în august 2012, alegând un spin-off care să se axeze pe povestea lui Eric. Această decizie a fost luată din cauza scandalului în care Sanders și Kristen Stewart au fost implicați la scurt timp după lansarea filmului “Snow White and the Huntsman”.

Consider că “The Huntsman: Winter’s War” în regia lui Cedric Nicolas-Troyan reprezintă un spin-off reușit și pot spune că mi-a plăcut mai mult decât “Snow White and the Huntsman”. În realitate, filmul reprezintă un prequel (producție a cărei acțiune se desfășoară înainte de evenimentele relatate în producția originală), un sequel (o continuare a producției originale), un spion-off (o nouă entitate formată prin desprinderea dintr-una mai mare) și poate să pară pe alocuri un remake … și toate acestea formează împreună un film reușit.

Cu mult timp înainte de evenimentele din filmul original, malefica Ravenna află că sora sa, Freya, urmează să aibă un copil cu ducele de Blackwood, care este deja logodit.

“The Huntsman: Winter's War”

După o tragedie care îi schimbă viața, inima Freyei îngheață și se transformă într-o persoană rece, pentru care sentimentele nu contează. Își construiește propriul regat de gheață și crește copii pe care îi antrenează să formeze o armată de vânători. Eric și Sara, cei mai talentați membri din armata sa, o sfidează atunci când încalcă regula cea mai importantă – să-și înghețe pentru totdeauna inima, ca să nu se îndrăgostească niciodată.

Eric și Sara sunt despărțiți de Freya, iar acțiunea filmului se mută la șapte ani, timp în care se desfășoară evenimentele din “Snow White and the Huntsman”.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

“The Huntsman: Winter's War”

Când Freya află de moartea surorii sale, își trimite soldații pentru a recupera Oglinda Magică, iar Eric încearcă să o oprească cu ajutorul unor pitici. Va reuși?

Producția lui Nicolas-Troyan conține multe elemente pe care le recunoaștem din alte filme, cum ar fi – scenariu, personaje, anumite scene, imagini și muzică. Personajul lui Emily Blunt seamănă foarte mult cu Elsa din “Frozen”, iar decorurile și imaginile par a fi luate din franciza “The Lord of the Rings”. Chiar dacă lungmetrajul nu conține prea multe elemente de originalitate, acest lucru, în mod surprinzător, nu m-a deranjat deoarece echipa de producție reușește să ne ofere un film plăcut, iar la final nu poți spune că ți-ai pierdut timpul mergând la cinema să îl vizionezi.

“The Huntsman: Winter's War”

Distribuția , din punctul meu de vedere, este cea care ridică nivelul filmului. Mă bucur că o văd din nou pe Charlize Theron în rolul Ravennei, personaj care i se potrivește foarte bine. Emily Blunt este Freya, sora Ravennei, și suntem martorii transformării ei dintr-o femeie bună într-una rece și calculată, dispusă să facă orice pentru a distruge ceea ce urăște cel mai mult – iubirea – pe care o consideră o slăbiciune. Chris Hemsworth se întoarce în rolul vânătorului Eric și cei care au văzut primul film al seriei vor remarca o schimbare – nu mai este atât de impulsiv și dur, ci își arată mai des trăirile, sentimentele și emoțiile, fiind dispus să facă orice pentru Sara, soția sa. Jessica Chastain este Sara, o războinică foarte talentată și curajoasă. În ceea ce privește rolul Albei ca Zăpada, așa cum am spus deja, Kristen Stewart nu se întoarce, însă personajul său este menționat des, iar Eric se duce să recupereze oglinda, pentru a-i proteja regatul.

“The Huntsman: Winter's War”

Coloana sonoră este foarte bine aleasă, iar melodia pe care o puteți auzi în trailer Castle cântată de Halsey mi se pare cea mai potrivită alegere.

În concluzie, “The Huntsman: Winter’s War” nu este cel mai bun film care a fost lansat în această perioadă, dar dacă îl comparăm cu alte blockbustere, este plăcut de vizionat și oferă o acțiune coerentă. Scenariul conține clișee pe alocuri, însă reușește să îți capteze atenția și interesul până la final. Nu este un film neapărat bun, însă este bun, într-un mod ciudat, deoarece chiar dacă nu oferă ceva nou și original, veșnica luptă dintre bine și rău specifică basmului reușește să își mențină farmecul și magia.

“The Huntsman: Winter's War”

Într-un tărâm de gheață, iubirea poate invinge? Este suficient de puternică pentru a topi munții de gheață și a aduce soarele pe cerul cenușiu și înghețat? “The Huntsman: Winter’s War” (“Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii”) poate fi văzut în cinematografele din România din 22 aprilie, fiind distribuit de Ro Image.

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata