The Pope’s Exorcist

0

The Pope’s Exorcist este un film regizat de Julius Avery după un scenariu scris de Michael Petroni și Evan Spiliotopoulos.

Din distribuție fac parte: Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe și Franco Nero.

***

Am văzut The Pope’s Exorcist la Cinema City, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite din partea IntercomFilm. Mi-a fost puțin teamă să văd acest film deoarece nu prea merg la pelicule horror, însă mă bucur că am acceptat invitația. Russell Crowe face un rol excelent, aducându-l la viață pe părintele Gabriele Amorth, un exorcist celebru italian.

Bazat pe memoriile lui Gabriele Amorth, An Exorcist Tells His Story și An Exorcist: More Stories, acțiunea filmului The Pope’s Exorcist are loc în 1987, Castilia. O văduvă îndurerată Julia (Alex Essoe), fiica ei rebelă Amy (Laurel Marsden) și fiul ei Henry (Peter DeSouza-Feighoney) își stabilesc reședința într-o biserică abandonată din Castilia, care este singurul lucru pe care soțul Juliei, Roberto Vasquez (Santi Bayon), l-a lăsat familiei sale.

Planul Juliei este să renoveze biserica, să o vândă și să se întoarcă acasă în SUA. Preotul local, Părintele Esquibel (Daniel Zovatto), este un ajutor și sprijin, pentru familie.

Henry, care se afla în mașină cu tatăl său când acesta a murit, nu a mai vorbit de la accident. În loc să iasă la soare și să admire priveliștile uluitoare, Henry merge în spațiile întunecate din casă – de ce oamenii merg mereu în spații întunecate în filmele de groază? Acolo, el găsește niște lucruri înfricoșătoare și apoi încep să se întâmple lucruri îngrozitoare.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Părintele Gabriele Amorth (Russell Crowe), un preot catolic italian și exorcist, pe care l-am văzut în plină acțiune mai devreme, făcând o exorcizare complexă, este chemat la Roma. Deși, Papa (Franco Nero) îl susține pe Amorth și consideră că munca lui este esențială, există persoane, inclusiv cardinalul Sullivan (Ryan O’Grady), care simt că exorcismul și demonii sunt subiecte domodate și nu servesc imaginii unei biserici moderne.

Are loc o discuție superficială despre natura și existența răului, apoi Amorth părăsește întrunirea. La scurt timp, i se solicită ajutorul să meargă în Spania pentru a investiga cazul lui Henry.

Demonul (Ralph Ineson), care îl posedă pe Henry, știe lucruri despre Amorth, ceea ce demonstrează că el este foarte puternic. Amorth îi spune lui Esquibel că demonul ar folosi sentimentele de vină împotriva lor și că ei ar trebui să rămână puternici, rugându-se în latină.

Amorth poartă povara vinovăției supraviețuitorului și eșecul de a salva o tânără aflată în suferință, în timp ce Esquibel a ales biserica în locul iubirii.

The Pope’s Exorcist are câteva scene brutale de suferință, dar, per total, este lipsit de momente înspăimântătoare. Poate că intenția aici a fost de a oferi publicului o experiență captivantă, mai degrabă decât una deosebit de înfricoșătoare, spre norocul meu, care nu am experiența filmelor horror. Mi-a plăcut modul în care a fost creionat părintele Amorth, precum și glumele acestuia, chiar și atunci când diavolul îl urmărește. Russell strălucește ca de fiecare dată și vorbește în italiană 🙂

Adus de IntercomFilm, The Pope’s Exorcist a ajuns în cinematografe. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata