Transformers 2, răzbunarea celui învins

                Michael Bay revine la transpunerea pe ecran a continuării succesului din 2007, Transformers. Transformers: Răzbunarea celor învinși, titlu original Tranformers: Revenge of the Fallen, a fost realizat în 2009 cu un buget de 200 milioane de dolari. Încasările nu s-au lăsat așteptate, la nivel global obținând 836,3 milioane dolari. Cum era de așteptat, din SUA nu s-au auzit cuvinte de laudă. Dar acest lucru nu a deranjat fanii primei părți, care au mers cu mic, cu mare să-l vizioneze. Scenariștii acestui film au fost: Roberto Orci, Alex Kurtzman și Ehren Kruger. Noul Transformers vă va prinde, vă va răsuci și vă va lăsa amețiți din cauza acțiunii. Sper că după vizionarea acestui film să vă mai amintiți unde vă sunt organele, căci Transformers 2 este plin de super-acţiune şi super-efecte speciale, cât se poate de eficiente.

1

                Acțiunea începe în anul 17000 î.e.n. În încercarea Transformerilor de a proteja lumea, o revelație mai profundă s-a întrezărit. Lumea noastră și a lor s-au mai întâlnit. Apoi acțiunea se mută în prezent, în China. Autoboții vânează cu ajutorul oamenilor Decepticonii rămași.

2

                Bătălia pentru Pământ tocmai s-a încheiat, însă bătălia pentru Univers abia a început. După reîntoarcerea pe Cybertron, Starscream preia controlul asupra Decepticonilor şi este hotărât să se întoarcă pe Pământ cu forţe crescute.

3

                Autoboţii, convinşi că pacea este posibilă, află că rămăşiţele lui Megatron au fost furate de la Armata SUA şi că Decepticonii încearcă să-l readucă la viaţă. Cu Megatron la fel de puternic ca la început şi ajutat de Starscream şi noi membri ai grupului Decepticonilor, Autoboţii pot avea mari bătăi de cap în încercarea de a proteja libertatea. Megatron îl cheamă la luptă pe Fallen (Cel învins), unul din cei mai malefici roboți din istoria planetei Cybertron.

4

                Dar birocrații planetei noastre acuză prezența Autoboților, considerându-i principalii vinovați pentru implicarea umanității în acest război împotriva Decepticonilor. Optimus Prime și Autoboții săi nu vor să lase planeta neprotejată în fața Decepticonilor, așa că-l roagă pe Sam să devină avocatul lor în fața rasei umane, acel cineva care să îi convingă pe oameni că ei nu trebuie alungați. Dar Sam este reticent și nu vrea decât să aibă o viață normală la colegiu, departe de războaie și roboți intergalactici. De doi ani încoace, el este bântuit de viziuni în urma legăturii sale cu energia cubului.

5

                Optimus Prime încearcă să-l salveze pe Sam, dar este ucis de Megatron. Sam află că singura șansă de a-l readuce pe Optimus Prime la viață este să găsească Matricea, pentru că The Fallen nu poate fi învins decât de un Prime. Va reuși oare Sam să-l învie pe Optimus Prime înainte de a fi prea târziu?

6

                Dintre toți Autoboții, îl veți îndrăgi pe Bumblebee. E galben și-l veți recunoaște imediat pentru că dă replici selectând dintr-un repertoriu consacrat. Este singurul robot care are umor.

7

                Exploziile din acest film sunt la fel de spectaculoase ca întotdeauna, iar efectele speciale care implică Autoboții și Decepticonii sunt la fel de magice. De această dată, coloana sonoră a fost pusă pe seama lui Steve Jablonsky și a celor de la Linkin Park. Cum îmi place muzica rock, nu am de ce să mă plâng. Finalul este EPIC, plin de acțiune și sunet demențial.

8

                Bonusuri?

1. Căutătorul Decepticon Jetfire, trecut de partea Autoboților, un veteran cârcotaş şi scârţâitor, în baston, protagonistul uneia dintre cele mai emoţionante scene ale filmului.

I

2. Leonardo „Leo” Spitz , interpretat de Ramon Rodriguez, colegul de cameră al lui Sam, cam tocilar şi categoric obsedat de sex, vine să aducă acel comic relief de care niciun film nu ar trebui să ducă lipsă.

II

3. Devastator, care luptă de partea Decepticonilor, un robot format din contopirea a cinci Constructiconi, iar accesoriul său minune nu este altul decât o pereche de gigantice „bile” de demolare.

III

4. Autoboții gemeni Mudflap și Skids.

IV

5. Purgatoriul la poarta căruia stau roboți cu rol în resuscitarea oamenilor speciali

V

                Între Megan Fox şi Bay a existat un schimb dur de replici. Actriţa l-a numit pe regizor „un Hitler pe platourile de filmare”, iar Bay a eliminat-o din franciză. Acesta i-a transmis următorul mesaj: „Îmi pare rău, Megan. Îmi pare rău ca te-am pus să lucrezi 12 ore pe zi. Îmi pare rău să îţi spun că trebuie să apari la timp la filmări. Filmele nu sunt întotdeauna locul acela călduţ şi confortabil, aşa cum credeai tu”.

Nu uita sa citesti
Related Posts

9

                Shia LaBeouf a avut două accidente:

1. Acesta a fost implicat într-un accident de mașină care ar fi putut rezulta în amputarea a 2 degete de la mâna stângă. Tot el a suferit un alt „accident” pe platourile de filmare, din care a scăpat nevătămat și intact, dar care a fost „decorat” la salonul de machiaj cu mult sânge și numeroase cicatrice pe tot corpul său. Incidentul cu mâna se pare că a fost introdus în poveste ca să poată face loc aspectului mâinii bandajate.

10

2. Shia a fost rănit pe platourile de filmare de către o macara care susținea camera de filmat. În urma acestei „ciocniri” se pare că Shia s-a ales cu o tăietură sub sprânceană, care a necesitat mai multe copci. Acesta a intrat repede la „cusut”, reușind să oprească sângerarea. Dar după ce a terminat cu „aranjatul” noii sale cicatrici, Shia s-a întors la treaba.

11

                Transformers 2 a primit 7 nominalizări la Zmeura de Aur, inclusiv la categoria cel mai prost film al anului 2009, dar a primit și o nominalizare Oscar pentru cel mai bun sunet.

12

                Ce au spun criticii din SUA despre film?

1. IGN a scris: „Punctul culminant al filmului se petrece într-o pădure, o secvenţă spectaculoasă şi emoţionantă care îţi ia respiraţia. Cu toate acestea, e un climax care se petrece după doar o oră de la început, următoarele 80 de minute nu se ridică la acelaşi nivel”, „Bay ar fi putut tăia 40 de minute din peliculă”, „Bay şi-a îmbunătăţit tehnica în ceea ce priveşte scenele de acţiune de la Transformers”.

13

2. Total Film a spus că „sunt multe de admirat la Transformers 2” şi că „multitudinea de lupte corp la corp între roboţi par uneori a fi luate din desene animate, dar sunt cât se poate de convingătoare”. Redactorul revistei de film mai scria că „cei mai în vârstă ar putea găsi puţin obositor acest asediu senzorial, dar bubuiturile, roboţii şi luptele lor sunt tot ce şi-ar putea dori un fan Transformers”.

14

3. SciFiNow a fost ceva mai dur: „fanii devotaţi vor fi mai mult decât mulţumiţi de continuare, dar chiar şi ei vor fi nevoiţi să admită că era mai mult sens în campionul la box-office din 2007” „e ceva mecanic, neinteresant şi lipsit de suflet” în această „bestie de film la fel de robotic ca principalele sale atracţii, care ar putea deveni pe bună dreptate simbolul a tot ceea ce e greşit în realizarea blockbuster-elor de vară ale momentului”.

15

4. The Mirror spunea că Transformers 2 nu va putea fi întrecut în materie de explozii şi acţiune, dar subliniază şi lungimea nejustificată a filmului, pe care-l consideră „o aventură zgomotoasă care te amuză din când în când, dar fără a reuşi să te implice. Cu toate acestea, copiilor o să le placă la nebunie!”

16

                Mie, unul, mi-a plăcut la fel de mult această continuare. Este un film care merită revăzut. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestei continuări:

                Transformers 2 s-a lansat în România pe DVD și blu-ray, cu materiale-bonus în exclusivitate: comentariile regizorului Michael Bay şi ale scenariştilor Roberto Orci şi Alex Kurtzman (pe DVD şi Blu-ray) şi materiale speciale despre realizarea producţiei, precum „Factorul uman: Exigenţele realizării filmului Transformers: Răzbunarea celor învinși”, „O zi cu Bay: Tokyo”, „25 de ani Transformers”, Transformer Data-Hub (SD), experimentul AllSpark, secvenţe comentate de supervizorul de pre-vizualizare Steve Yamamoto, scene tăiate şi alternative, making of, videoclipul Linkin Park „New Divide”, trailere, imagini şi alte surprize.

BD

Cumpără DVD                        Cumpără BD

P.S.: Nu plecați din fața televizoarelor când se termină filmul.

*Atenție SPOILER*

Undeva, în deșertul din Egipt, strămoșii Transformerilor au construit o mașină care recoltează Energon distrugând sori. La început, au fost 7 Primi, liderii originali ai planetei Cybertron. Au plecat în univers, căutând sori îndepărtați de recoltat. Primii aveau o regulă: „să nu distrugă o planetă cu viață”. Apoi unul dintre ei a încercat să sfideze această regulă și numele lui a rămas pentru totdeauna The Fallen (Cel învins). Acesta disprețuia rasa umană și voia să o extermine, pornind acea mașină. Singura modalitate de a o activa era cu o cheie legendară numită Matricea Conducerii. A avut loc o mare bătălie pentru această Matrice. Cel învins era mai puternic decât frații lui, așa că ei au furat Matricea de la el și au ascuns-o. Cu un sacrificiu suprem, și-au dat viața pentru a închide Matricea într-un mormânt făcut din propriile corpuri.

17

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise