Transformers, războiul lor în lumea noastră

                De la filmele lui Michael Bay, studiourile americane aşteaptă încasări atât de mari încât atunci când unul scoate „doar” 160 milioane de dolari pe mapamond (The Island), e catalogat eșec. Trecând peste cronicile proaste care, de când a intrat în activitate, îi tot bombardează producțiile, Bay și-a continuat liniștit lucrul la cel mai ambițios proiect al său de până acum: transpunerea pe ecran a universului Transformers. Eu, unul, abia am așteptat ecranizarea acestui film, pentru că sunt un fan declarat al desenelor animate. Astfel, cu Michael Bay regizor și Steven Spielberg producător, a luat naștere Transformers, un film cu un buget de 150 milioane de dolari. Încasările de 709,7 milioane dolari în toată lumea și popularitatea acestor roboți care se transformă în vehicule au pus bazele unei francize. Transformers, lansat în 2007, este primul dintr-o serie care are la activ 4 filme.

1

                Vă plac exploziile și roboții? Este filmul vostru, pentru că exact asta veți primi.

                Înainte de începutul timpului, exista Cubul. Originea sa este necunoscută, dar el deține puterea de crea lumi și de a le umple cu viață. Astfel s-a născut rasa Transformers (Autoboți și Decepticoni). La început, au trăit în armonie, dar ca toate marile puteri de pe Terra, unii o voiau pentru cauze bune, alții pentru cauze rele. Astfel, a început războiul între Autoboți și Decepticoni, un război care a devastat planeta acestora, Cybertron, până a fost pustiită de moarte și Cubul s-a pierdut în colțurile îndepărtate ale spațiului. Supraviețuitorii s-au împrăștiat în Galaxie să-l găsească și să-și reclădească căminul, căutând pe toate stelele, în toate lumile. Dar când orice speranță părea pierdută, Cubul a fost găsit pe o planetă necunoscută numită… Pământ.

2

                Începutul este destul de brusc. Un elicopter dat dispărut de câteva luni aterizează în fața unei baze militare. Și de aici… începe măcelul. Acesta se transformă în robot și distruge tot ce-i stă în cale. Pe plan militar, avem o organizație secretă numită Sector 7, ce există de aproximativ 80 de ani. Aceasta nu este deloc surprinși de apariția roboților.

3

                 Atunci când câmpul de bătaie ajunge să fie Pământul, elementul surpriză care poate decide soartă războiului se află în mâna lui Sam Witwicky. Unul dintre oamenii care ar ști ce s-a întâmplat cu acel cub este stră-stră-stră-străbunicul lui Sam. E posibil ca locația cubului să fie codificată într-unul din obiectele lăsate moștenire… care au ajuns la Sam. Acesta e un tânăr obişnuit, care are grijile celor de vârsta lui, adică şcoală, prieteni, maşini şi fete. Sam vorbește foarte repede, dar spune puține în același timp. Tatăl său îi cumpără o mașină, dar nu orice mașină, ci un transformer, pe Bumblebee. Fără să ştie că el este cel ce poate decide soarta rasei umane, Sam şi colega lui, pe care ar vrea sa o transforme în iubita sa, Mikaela, se trezesc în mijlocul confruntării dintre roboţi. Soarta lumii întregi atârnă de un fir de aţă şi astfel Sam află înţelesul dictonului familiei Witwicky: „victoria cere sacrificii”.

4

                Agenții au farmecul lor aparte. Transformările sunt bestiale, de aceea este un film care trebuie revăzut. Puștiul e ajutat de câțiva soldați care scapă din baza atacată la începutul filmului. Doar de ei? Cu siguranță nu. Mai este ajutat de Autoboți.

5

                Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest univers, trebuie să vă spun că Optimus Prime este conducătorul Autoboților, iar conducătorul Decepticonilor este Megatron.

6

                Fiind regizat de Michael Bay, sper că nu aveți pretenția să fie un film de artă. Veți avea parte de acțiune, sex-appeal, explozii, haos, efecte speciale și umor. Ce mi-a placut cel mai mult? Filmul exploatează la maxim tehnologia de ultimă oră.

7

                Ca actori, îi veți recunoaște pe:

Shia LaBoeuf ca Sam Witwicky, un tânăr obişnuit, care are grijile celor de vârsta lui, adică şcoală, prieteni, maşini şi fete;

sam

Megan Fox ca Mikaela Banes, colega de clasă a lui Sam, care-l ajută în misiunea de a salva Pământul de la distrugere;

mikaela

Josh Duhamel ca William Lennox, căpitanul Operațiunilor Speciale din Qatar;

william

Tyrese Gibson este segentul Robert Epps, un mebru din echipa lui Lennox;

robert epps

Rachael Taylor este Maggie Madsen, un analist al Pentagonului;

Maggie Madsen

Anthony Anderson este Glen Whitmann, un haker prieten cu Maggie;

Glen Whitmann

Jon Voight este John Keller, Secretarul Apărării;

John Keller

John Turturro este agentul Seymour Simmons, un membru al Sectorului 7;

Seymour Simmons

Kevin Dunn este Ron Witwicky, iar Julie White este Judy Witwicky, părinții lui Sam;

parents

W. Morgan Sheppard este căpitanul Archibald Witwicky, stră-stră-stră-străbunicul lui Sam care dă accidental peste Megatron;

Archibald Witwicky

Bernie Mac este Bobby Bolivia, un vânzător de mașini uzate.

bernnie mac

                 Ceea ce este de menționat e că GM Motors a fost principalul sponsor al filmului, deci multe dintre modelele-mașini ale roboților sunt din această marcă:

Autoboți
Optimus Prime (voce Peter Cullen) se transformă într-un Camion Peterbilt 379;

optimus

Jazz (voce Darius McCrary) este primul locotenent al lui Optimus, se transformă în Pontiac Solstice;

jazz
Ironhide (voce Jess Harnell) este specialistul în arme și se transformă într-un camion GMC Topkick;

ironhide
Ratchet (voce Robert Foxworth) este doctorul echipei și se transformă într-un Hummer;

ratchet
Bumblebee (voce Mark Ryan) este gardianul lui Sam, se transformă într-un Chevrolet Camaro.

bumbelbee
Decepticoni
Megatron (voce Hugo Weaving) se transformă într-un Avion;

megatron
Starscream (voce Charles Adler), al doilea la comandă după Megatron, se transformă într-un F22 Raptor;

starscream
Barricade (voce Jess Harnell) se transformă în mașina de poliție care, în loc de lozinca „to protect and to serve”, are scris „to punish and enslave”;

baricade
Frenzy (voce Reno Wilson) se transformă în casetofon/telefon mobil.

frenzy

                Autoboții sunt amuzanți, sinceri și sufletiști, mai umani decât oamenii pe care îi apără, iar Decepticonii reușesc să vă vrăjească cu superioritatea lor și aroganța de care dau dovadă în fiecare secundă. Tranformerii sunt partea amuzantă a filmului și principalii autori ai scenelor de suspans.

 8

                Hans Zimmer, alături de Steve Jablonsky, au compus coloana sonoră a acestui blockbuster. Această colaborare a lor aduce foarte multă substanță acestui film atrăgător din punct de vedere vizual.

9

                Deși Transformers a fost bombardat cu cronici negative, pelicula a primit 3 nominalizări la premiile Oscar pentru: cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor și cele mai bune efecte vizuale.

10

                Transformers este o capodoperă vizuală care merită revăzută ori de câte ori este posibil. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui film cu roboți:

                Transformers s-a lansat în România pe DVD:

DVD

Cumpără acum

P.S.: Nu plecați din fața televizoarelor când se termină filmul.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise