Cei 7 magnifici, misiune imposibilă

3

                Cei 7 magnifici… A fost o trilogie în anii ’60: The magnificent seven (1960), The return of the seven (1966) şi Guns of the seven (1969). De când mă ştiu aceastea au fost filmele mele preferate. Mă refer la genul western.  Dar Cei 7 magnifici lansat în 1960 a fost un remake la filmul japonez Cei 7 samurai (1954) a lui Akira Kurosawa care a devenit un clasic al genului. Ambele filme s-au bucurat de prezenţa unora dintre cele mai populare nume din lumea cinematografiei. Nici acest remake nu face rabat de staruri. Când am auzit acum 2 ani că Antoine Faqua va regiza remake-ul la Cei 7 magnifici am spus că acest film nu-l voi rata. Dintre toate filmele western recent văzute de mine: Cei 8 odioşi, Adevăratul curaj, Drumul dreptăţii, Django dezlănţuit, Cowboys şi extratereştrii şi Legenda călărețului singuratic, Cei 7 magnifici a devenit preferatul meu. Am vizionat acest film MAGNIFIC ieri de la ora 18:30 la cinema Dacia Reşiţa.

Cei 7 magnifici

                În anul 1879, la puţin timp după Războiul civil, orașul Rose Creek e pus sub asediu de industriașul Bartholomew Bogue. El vrea aurul din mină pentru a se îmbogăți și vrea să cumpere la un preț de nimic pământurile localnicilor. O parte din fermieri se opun și sunt uciși cu sânge rece. Localnicii au la dispoziție 3 săptămâni pentru a părăsi valea. Văduva Emma Cullen strânge toate avuțiile localnicilor și încearcă să angajeze o armată să-i țină piept lui Bogue.  Cu ajutorul lui Sam Chilsom recrutează o echipă de „pungași” pentru a apăra orașul, deoarece Bogue nu-l va preda fără o luptă. Chiar dacă e o misiune „sinucigașă” din echipă vor face parte 7 oameni curajoși. Cine sunt cei 7?

Cei 7 magnifici

Sud-coreanul Byung-Hun Lee e Billy Rocks e un asasin care îți poate tăia beregata înainte de a clipi. E un maestru când vine vorba de cuțite. Billy e partenerul lui Robicheaux;

Manuel Garcia-Rulfo e Vasquez, un nelegiuit mexican;

Ethan Hawke e Goodnight Robicheaux, un vechi prieten al lui Sam care niciodată nu ratează ținta cu pușca lui;

Denzel Washington e Sam Chilsom, un vânător de recompense virtuos neîntrecut când vine vorba de strategie, care nu se avântă în această luptă pentru bani. E impresionat de apelul văduvei  Emma Cullen: „Vreau dreptate, dar mă mulţumesc şi cu răzbunarea”;

Chris Pratt e Josh Farraday, un parior (jucător) care are o atracție către explozibili. Își poate lua întotdeauna adversarul prin surprindere;

Vincent D’Onofrio e Jack Horne un maestru al capcanelor. M-a amuzat teribil vocea lui, pentru că de obicei nu vorbeşte astfel;

amerindianul Martin Sensmeier e Red Harvest un războinic Comanche care e neîntrecut când vine vorba să ucizi răufăcători cu arcul.

7-magnifici

                Din restul distribuției îi voi menționa doar pe cei mai importanți:

Peter Sarsgaard a Bartholomew Bogue, un industriaș corupt care vrea să orășelul Rose Creek doar pentru el;

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

bogue

Haley Bennett e Emma Cullen, o tânără văduvă care-i angajează pe cei 7 pentru a proteja oraşul de furia lui Bogue.

emma

                Antoine Faqua e un regizor de culoare. Cele mai importante şi de succes filme ale lui sunt Zi de instrucţie şi Equalizer. Denzel Washington și Antoine Faqua  au mai lucrat împreună și au o relație specială. Față de celelalte ecranizări, a fost o surpriză pentru fanii filmelor originale ca Sam Chilsom să fie interpretat de un actor de culoare. E doua oară după Zi de instrucție când Denzel Washington și Ethan Hawke fac din nou echipă.

Cei 7 magnifici

                Regizorul ne prezintă pe îndelete reuniunea celor 7 magnifici, astfel având ocazia să-i cunoașteți pe fiecare în parte și automat să țineți la ei. Dar cum pot face față doar 7 oameni împotriva unei armate de 200 de oameni? Simplu, cei 7 se pun să-i învețe pe fermieri să tragă cu pușca. Singura problemă e că nu au la dispoziție decât o săptămână.

Cei 7 magnifici

                Toate aceste personalități ajung în gașca pistolarilor din motive diferite. Unul are un vis, altul și-a pierdut familia, un al treilea își ajută un prieten, altul are un secret de îngropat, iar un altul a răspuns unei chemări a hazardului, neavând altceva mai bun de făcut. Ethan Hawke spune: „Niciunul nu are vreun motiv moral să intre în acest grup, dar, în final, toți se trezesc că luptă pentru justiție și pentru o cauză bună.”

Cei 7 magnifici

                Unul dintre producătorii acestui western crede că Denzel Washington a spus da proiectului din mai multe motive: nu jucase niciodată într-un western, era un tip de film complet diferit față de ceea ce alege el și avea şi o relație specială cu regizorul. Așa a ajuns actorul să joace rolul lui Chisolm, șeful găștii de pistolari, un fel de omul potrivit la locul potrivit. Următorul actor ales pentru un rol în gruparea magnificilor a fost Chris Pratt. Pratt a acceptat rolul imediat, și el își dorea de ceva vreme să joace într-un western. Actorul a fost teribil de încântat de colaborarea cu dresorul de cai și cu cowboy-ii din viața reală. Uimitoare pentru producător a fost și relația de prietenie care s-a legat rapid între cei 7 actori, care au devenit și în viața reală o gașcă, exact ca în film.

Cei 7 magnifici

                Finalul e un adevărat măcel. Din punct de vedere al desfășurărilor de forțe, e magnific. E dramatic și cu siguranță veți vărsa cel puțin o lacrimă.

[review]

3 Comentarii
  1. european parliament spune

    Merely wanna comment on few general things, The website pattern is perfect, the subject material is rattling superb. „Taxation WITH representation ain’t so hot either.” by Gerald Barzan.

  2. undress vio spune

    Enjoyed every bit of your blog.Really thank you! Cool.

  3. tlover tonet spune

    I love the efforts you have put in this, regards for all the great content.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata