Ultimul mohican, entuziasmant

0

                Ultimul Mohican, titlu original The Last of the Mohicans, este un film istoric lansat în 1992 regizat de Michael Mann. De scenariu s-au ocupat Christopher Crowe și Michael Mann, fiind inspirat din romanul cu același nume scris de James Fenimore Cooper. Din romanul sursă s-au inspirat mai puțin, mai degrabă s-au inspirat din adaptarea cinematografică din 1936 a lui George B Seity. E poveste de dragoste într-o epocă greu încercată, care are loc în coloniile americane.

Ultimul mohican

                Acțiunea are loc în 1757. În coloniile americane e al treilea an de război între Anglia și Franța pentru stăpânirea continentului. Trei bărbați, ultimii din stârpea lor se află la frontieră la vest de râul Hudson. Cei 3 bărbați sunt: mohicanul Chingachgook şi cei 2 fii ai săi Uncas şi fiul adoptiv alb Nathaniel Ochi de Şoim. Cei 3 vizitează ferma familiei Cameron de pe frontieră.

Ultimul mohican

                Localnicii și indienii sunt forțați să aleagă de partea cui sunt. Cora și sora sa Alice intră în încurcătură, dar sunt ajutate de Ochi de Şoim. Majestatea regală engleză, cere americanilor să lupte contra francezilor. Fortul William Henry este un punct strategic și trebuie apărat prin orice mijloace deoarece e indispensabil. Surorile Alice și Cora Munro merg spre fortul unde era tatăl lor, care așteptă ajutoare militare de la general Web. Dar sunt atacați de războinicii huroni cu care e și Magua. Dar sunt salvați de cei 3 mohicani și de aici…

Ultimul mohican

Daniel Day Lewis e Nathaniel Ochi de Şoim un alb care a fost adoptat de mohicanul Chingachgook. Cum acesta se îndrăgostește de Cora Munro și face orice pentru a o proteja;

nathaniel

Steven Waddington e maiorul Duncan Heyward. Acesta trebuie să însoțească fiicele colonelului până la fortul William Henry. El e îndrăgostit de Cora, doar că…;

duncan

Madeline Stowe şi Jodhi May sunt surorile Cora şi Alice Munro;

surori

Wes Studi e Magua, un mohawk trimis de tatăl fetelor pentru a-i călăuzi pe Duncan şi fete spre fort;

magua

Russell Means e Chingachgook, mohicanul care are 2 fii;

Nu uita sa citesti

chingachgook

Eric Schweig e Uncas, fiul lui Chingachgook.

uncas

                Deși avem parte de o poveste de dragoste, filmul se atinge şi motivul conflictului anglo-franco-indian.  Scenele de luptă forestiere urmeze toate regulile obișnuite de la Hollywood: eroul ratează rar, iar răufăcătorii sunt reușesc să supraviețuiască pana la final. Ochi de Soim sta între cele două civilizații într-un moment în care indienii erau mai bogate și mai puternice decât coloniști. Acesta ia decizia de a escorta fiica ofițerului britanic și sora ei la fort în cazul în care tatăl lor îi așteaptă. Aventurile lor vor duce la moarte  şi vărsare de sânge. Dar ce nu face un om pentru femeia de care s-a îndrăgostit oricât de nelalocul lui ar părea?!

Ultimul mohican

                Daniel Day-Lewis e renumit prin faptul că merge până la extrem atunci când se pregătește pentru un rol. Pentru acest film a trăit singur o vreme în sălbăticie pentru a învăța cum să supraviețuiască, a învățat să vâneze și să pescuiască, să construiască o canoe, să arunce cu toporul cu precizie și să țintească cu pușca de vânătoare. În tot timpul acesta, s-a hrănit cu ceea ce reușea să vâneze. Mama actriței Johdi May a fost permanent pe platourile de filmare ca să se asigure că fiica sa nu filmează nicio scenă de dragoste.

Ultimul mohican

                Coloana sonoră conține muzică compusă de Trevor Jones și Randy Edelman și melodia „I Will Find You” a formației Clannad. Tema principală a filmului este luată din tonul „The Gael” al compozitoarei și cântăreței scoțiene Dougie MacLean.

                Ultimul mohican a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun sunet.

                Ultimul mohican s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray. Pe Blu-ray elementele speciale conţin 3 mini documentare în premieră: Devenind Ochi de Şoim, Povestea de dragoste dintre Ochi de Şoim şi Cora, Aducerea unei poveşti epice la viaţă. Din păcate aceste bonusuri nu sunt subtitrate în limba română.

bd

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar