White House Down, Apocalipsa se dezlănțuie

                În 2013 au avut premiera în cinematografe două pelicule cu teroriști care atacă Casa Albă: Olympus has fallen și White House Down. Primul a avut mai mare succes financiar pentru că a avut bugetul mai mic și va avea parte de o continuare, London has fallen. Dar mie mi-a plăcut mult mai mult al doilea. White House Down este un film regizat de Roland Emmerich (Independence day, 2012, The day after tomorrow, Godzilla) și e amuzant și imprevizibil. Este un film plin de efecte speciale și aruncă pe ecran 2 protagoniști super simpatici. Oricum, Casa Albă e singura care va avea de suferit. White House Down a fost tradus la noi Alertă de Grad Zero. Prima dată l-am văzut la cinema și de atunci l-am mai văzut de 4 ori pe blu-ray. Țin minte că m-am contrazis cu un prieten. Am fost cu el la cinema și mi-a spus că acest film nu l-a dat pe spate. L-am întrebat?: „Ai văzut Olympus has fallen?”. Bineînțeles că nu-l văzuse. I-am spus că mai vorbim după ce-l vede. Între timp l-a văzut și mi-a dat dreptate: White House Down este mai bun decât Olympus has fallen. Dacă vă plac filmele cu teroriști, ăsta nu trebuie ratat.

1

              La început facem cunoștință cu John Cale, care se ocupă de securitatea spicher-ul Casei Albe, Eli Raphelson. Este un tată divorţat care încearcă să îşi impresioneze fiica adolescentă cu o vizită acasă la preşedintele SUA. Dar nu este acesta scopul principal, el vrea să facă parte din Serviciile Secrete, din mult visata echipă ce răspunde de protecția președintelui american, James Sawyer. Din păcate, primește răspuns negativ.

2

                În timpul vizitei, Casa Albă este luata cu asalt de un grup paramilitar înarmat până în dinți. Acum, când guvernul Statelor Unite intră în haos, iar termenul dat de teroriști e pe cale să expire, totul va depinde de Cale, care trebuie să-și salveze fata și pe președintele Statelor Unite ale Americii.

3

                În ceea ce privește actorii?

Channing Tatum este John Cale, un fost soldat din Afganistan care vrea să facă parte din Serviciile Secrete;

john cale

Maggie Gyllenhaal este Carol Finnerty, singura femeie care a reuşit să pună piciorul în prag în rolul de agentă a serviciilor secrete, într-o lume dominată de bărbaţi. Ea îl refuză pe John Cale, pentru că acestuia nu-i plac ordinele;

carol

Jamie Foxx este președintele american James Sawyer. El nu are arme, dar este înzestrat cu arsenalul său de vorbe;

swayer

James Woods este Martin Walker, mastermind-ul din spatele atacului la Casa Albă;

martin walker

Jason Clarke este Emil Stenz, liderul mercenarilor care invadează Casa Albă;

Emil Stenz

Joey King este Emily Cale, fiica lui John. Ea știe tot ce se poate despre Casa Albă și va fi un pion important în acest conflict;

emily cale

Richard Jenkins este Eli Raphelson, spicher-ul Casei Albe;

Eli Raphelson

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Nicolas Wright este Donnie Donaldson, ghidul Casei Albe;

Donnie Donaldson

Jimmi Simpson este Skip Tyler, un hacker care face parte din grupul lui Stenz.

Skip Tyler

                Cei care adoră scenele de acțiune cu siguranță nu vor regreta timpul pierdut în fața televizoarelor. Veți avea parte de elicoptere doborâte, capitoliu aruncat în aer, avion Air Force One lăsat fără aripi şi Casa Albă pusă la pământ.

4

                Foxx și Channing fac filmul comic. De exemplu, Sawyer își schimbă pantofii de costum cu adidașii lui Jordan. Când un terorist pune mâna pe ei, el îl lovește în cap spunându-i: „Ia-ți labele de pe bascheții mei Jordan!”. O altă scenă memorabilă este cea în care Sawyer vrea să tragă cu lansatorul de rachete și-l lovește pe Cale în cap în timp ce acesta conduce, iar el îi spune: „Poți să nu mă lovești în cap cu racheta cât conduc?!”.

5

                White House Down este un film din care nu lipsesc clișeele specifice din filmele americane. Dar spectacolul vizual primează. Vă veți mai delecta cu preşedinţi schimbați ca pe şosete.

6

                De scenariu s-a ocupat James Vanderbilt. Producătorii executivi sunt Ute Emmerich, Channing Tatum şi Reid Carolin. Imaginea e semnată de Anna J. Foerster, ASC, scenografia de Kirk M. Petruccelli, iar montajul de Adam Wolfe. Designerul de costume este Lisy Christl. Realizatorii efectelor vizuale şi co-producătorii filmului sunt Volker Engel şi Marc Weigert. Muzica a fost compusă de Thomas Wander și Harald Kloser.

7

                White House Down a avut un buget de 150 milioane de dolari. A avut încasări de doar 73 milioane de dolari în SUA, iar la nivel global 205 milioane de dolari. A avut încasări mai mari decât Olympus has fallen, dar Cod Roșu la Casa Albă a avut un buget de doar 70 milioane, de aceea a și fost considerat un succes.

8

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul White House Down:

                White House Down s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe blu-ray are sunet DTS-HD 5.1. Eu l-am achiziționat atunci când a apărut, pentru că n-am mai avut răbdare. Dar acum îl puteți achiziționa pe blu-ray la doar 21 de lei.

BD

Cumpără DVD                                   Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise