Evil dead, înfricoşător

                Evil dead, tradus la noi Cartea morţilor, regizat de Fede Alvarez e un reboot/remake al filmului The Evil dead din 1981, horror regizat de Sam Raimi. Reebot-ul a fost produs de Raimi și Campbell. Printre schimbările făcute de Alvarez, noul film are şi alte nume pentru personaje. Alvarez a spus într-un interviu că a folosit 280.000 de litri de sânge fals, dintre care vreo 200.000 de litri numai în scena finală. Filmul original, al lui Sam Raimi, a folosit în toal peste 800.000 de litri de sânge fals. Evil dead este un film care vă va ridica părul pe ceafă, combinând şocurile brutale şi secvenţele sângeroase ale filmului original, cu o serie de noi surprize şocante.

1

                Mia este o tânără a cărei viaţă a fost afectată de dezamăgiri şi abuzuri, fiind dependentă de droguri. Ea îi invită pe fratele ei David, prietena acestuia, Natalie şi prietenii lor din copilărie, Olivia şi Eric la cabana de vacanţă a familiei pentru a o ajuta să-şi înfrângă demonii. Odată ajunşi acolo, ea işi distruge ultima doză şi jură în faţa prietenilor să se lase de droguri pentru totdeauna.

2

                Odată intraţi în cabană, ei descoperă cu uimire că cineva a fost acolo în lipsa lor. Pivniţa a fost transformată într-un altar grotesc înconjurat de mumiile unor animale. Eric se simte irezistibil atras de o carte veche pe care o descoperă în casă. Fiind fascinat de cartea misterioasă, el citeşte cu voce tare pasaje din ea, fără să-şi dea seama că în felul acesta ar putea declanşa situații cu consecinţe terifiante.

3

                Pe măsură ce Mia intră în sevraj, ea începe să regrete ca a abandonat drogurile şi încearcă să scape, dar fuga ei este zădărnicită de o viziune înfricoşătoare. La cabană, ea devine atât de violentă încât prietenii trebuie s-o imobilizeze. Din cauza unei furtuni putenice, ei rămân sechestraţi în cabană, iar claustrarea şi spaima îi fac să se întoarcă unii împotriva altora. Aceste atacuri devin tot mai brutale, iar David este pus în faţa unei alegeri incredibile.

4

                Cine sunt actorii care dau viață acestor personaje?

Shiloh Fernandez este David Allen, fratele Miei;

david

Lou Taylor Pucci este Eric. El dezlănțuie IADUL din cauză că citește din Cartea morților (Naturom Demonto);

eric

Jane Levy este Mia Allen, dependentă de heroină și cea care va fi posedată de acea entitate malefică;

mia allen

Jessica Lucas este Olivia, cea care crede că această cabană este cel mai bun loc să o ţină pe Mia departe de tentaţii şi să o ajute să scape de dependenţă;

olivia

Elizabeth Blackmore este Natalie, iubita lui David.

natalie

                Dacă luați prima literă a prenumelor celor 5 personaje veți obține cuvântul: DEMON.

mia

 

[Acest gif nu poate fi văzut cu browser-ul Google chrome]

Nu uita sa citesti

               Montajul este genial, cu ruperi de ritm și unghiuri nenaturale, efecte speciale palpabile fără CGI și realism al scenelor horror. Dacă aveți probleme cu inima sau nu vă place sângele, vă sugerez să evitați acest film. Sunetul este demențial și joacă un rol important, deseori fiind singurul vinovat pentru instalarea terorii: uși care scârțâie, becuri care bâzâie, zgârieturi și bufnituri. Evil Dead e un calvar demențial. Din „cutia de unelte” nu lipsesc drujba, pistolul cu cuie, canistra de benzină, cutter-ul, cioburi de oglindă folosite în fel şi chip pentru tonele de sânge care vor curge în film.

5

                Evil dead din punctul meu de vedere este mult mai bun decât filmul original. Este mult mai serios, iar momentele comice lipsesc cu desăvârșire. Este un film horror în adevăratul sens al cuvântului. Eu vă propun când vizionați acest film, să nu-l vizionați singuri. Ar fi ideal de vizionat cu cei mai slabi de înger și să vă distrați când vedeți reacțiile acestora. Trebuie să recunosc, filmele horror și SF sunt preferatele mele. Dar acest film, când l-am văzut prima dată, m-a făcut și pe mine să tresar. La a 5-a vizionare știam ce se întâmplă, așa că nu am mai tresărit, dar la fiecare vizionare mi-a întors stomacul pe dos.

6

                Mi-a plăcut la nebunie replica: „Simt mirosul sufletului tău împuțit!”, pe care Mia i-o spune Oliviei. Presupun că este o replică originală, deoarece n-am mai auzit-o în alte filme. Demonul are nevoie de cinci suflete pentru a se reîntrupa, iar tinerii veniţi la cabană sunt şi ei exact cinci. În carte scrie: „După ce se hrănește cu 5 suflete, cerul va sângera din nou și monstruozitatea se va ridica din IAD.”

7

                Singura cale pentru a opri această entitate: cel posedat trebuie purificat. Sunt 3 moduri în care se poate face asta:

1. îngropat de viu;

I2. dezmembrare corporală („taie-l în bucăți”);

II3. purificare prin foc.

III

                Finalul vă va surprinde cu siguranță. Evil dead, la un buget de 17 milioane, a avut încasări de 54 milioane de dolari în SUA și 97,5 milioane de dolari încasări globale. Aștept cu nerăbdare continuarea acestui film.

8

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui horror fantastic:

                Evil dead s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe blu-ray sunetul este DTS-HD 5.1 și costă doar 20 de lei.

BD

Cumpără DVD                          Cumpără BD

P.S.: Lăsați genericul de final. Veți auzi pe fundal ce s-a ascultat pe casetă în filmul The Evil dead din 1981 și la finalul genericului veți avea parte de o surpriză!!!

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise