After Earth, frica este doar o opțiune

                After Earth, tradus la noi 1000 post Terra, este un film SF realizat în 2013. Este regizat de M. Night Shyamalan (Al șaselea simț), acesta fiind și autorul scenariului alături de Gary Whitta, creat pe baza unei idei originale a lui Will Smith. Producătorul executiv este E. Bennett Walsh. Directorul de imagine este Peter Suschitzky, ASC. Scenografia îi aparţine lui Tom Sanders, iar montajul lui Steven Rosenblum, A. C. E. Jonathan Rothbart a asigurat efectele vizuale, iar costumele au fost realizate de creatoarea Amy Westcott. Muzica îi aparţine lui James Newton Howard. Ashwin Rajan şi John Rusk sunt co-producătorii peliculei.

1

                After Earth este un film despre relația tată – fiu. Cele 750 de secvențe în care s-au folosit efecte vizuale au fost realizate de coordonatorul pentru efecte vizuale Jonathan Rothbart, acesta fiind răspunzător de crearea noii planete Nova Prime. Inspirându-se dupa scenograful Tom Sanders, Rothbart spune că s-a concentrat pe crearea unui mediu în care oamenii par să fi trăiască în armonie cu mediul natural.

2

                În urmă cu 1000 de ani, omenirea a distrus paradisul numit Pământ. În acel moment, s-au fondat Trupele Unite de Ofițeri (Rangeri). A fost un efort militar global, evacuarea Pământului. Ofițerii aveau să conducă instalarea în noul cămin al omenirii: Nova Prime. Din păcate, oamenii nu erau singuri. Extratereștrii au eliberat Ursa, monștri crescuți să omoare oameni. Orbi, Ursa văd oamenii după feromonii pe care îi secretăm când ne este frică. Omenirea a fost din nou în prag de extincție. S-a apelat din nou la ofițeri. Soluția a fost prim-comandantul Cypher Raige, Fantoma Originală. Este considerat atât de neînfricat încât, pentru Ursa, e invizibil. Fenomenul este cunoscut sub numele de „fantomizare”.

3

                Fiul lui Cypher, Kitai, vrea să-i calce pe urme, însă nu este pregătit şi mai are de lucrat la capitolul controlării fricii. De ce vrea să devină ofițer? A văzut cum sora sa mai mare, Senshi, a fost ucisă de un Ursa. Această situaţie a creat o tensiune în relaţia tată-fiu şi, în încercarea de a se apropia, Cypher îl ia într-o misiune. O ploaie de asteroizi îi trânteşte tocmai în mijlocul periculoasei şi neprimitoarei Terra, ei doi şi un Ursa folosit pentru antrenamente fiind singurii supravieţuitori. Însă ambele picioare ale lui Cypher sunt rupte şi pică pe umerii lui Kitai dificila misiune de a străbate pe jos 100 de km spre un loc de unde poate trimite un semnal luminos către cei de acasă, pentru a fi salvaţi.

4

                Dar mai este o problemă!!! Terra este o planetă în carantină de Clasa 1. Toate viețuitoarele de pe această planetă au evoluat să omoare oameni. În navă era un monstru, Ursa, menit să fie o sursă de antrenament pentru viitori rangeri. Sunt 3 posibilități:

1. „Cel mai probabil” a murit când nava s-a prăbușit.

2. „Mai puțin probabil” s-a rănit grav și încă e izolat.

3. „Cel mai puțin probabil” a scăpat.

5

                Cypher rămâne captiv în nava eşuată, iar Kitai va trebui să înfrunte aceste elemente ostile dacă vrea ca el şi tatăl său să mai aibă o şansă de a se întoarce acasă. Lecţia pe care tatăl trebuie acum să i-o predea fiului este cum să-şi stăpânească frica, mai ales că Ursa a scăpat (varianta „mai puțin probabilă”). Va reuşi oare Kitai să practice „fantomizarea”?

6

                Ca actori? Nu sunt de menționat decât cei 2, tată și fiu:

Jaden Smith este Kitai Raige, fiul lui Cypher;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

jaden

Will Smith este Cypher Raige.

will

                Jaden Smith a mai crescut de când l-am văzut ultima dată în remake-ul The karate kid. Acesta s-a antrenat serios pentru acest rol, este bine dezvoltat, un sportiv bine legat. Cine știe, poate în viitor va fi următorul action star?! De această dată are rolul principal, Will Smith predându-i acestuia ștafeta. Acţiunea nu e liniară, câteva flashback-uri ne fac să înţelegem mai bine povestea şi background-ul personajelor. Imaginile sunt spectaculoase. Două exemple ar fi îngheţarea naturii sau săritura lui Kitai de pe o stâncă înaltă.

7

                Cei de la efecte vizuale au reușit să realizeze o creatură care sa fie unică din toate punctele de vedere. Ursa are un aspect organic de creatură vie, cu piele si oas, și seamănă cu un animal real.

8

                After Earth a fost proiectul de suflet al lui Will Smith, el fiind cel care a venit cu ideea poveștii și care a insistat pentru angajarea lui Shyamalan. Actorul a ajuns la o înțelegere cu cei de la Sony pentru a finanța filmul cu un buget de 130 de milioane de dolari. Trebuia să fie începutul unei trilogii. Din păcate, After Earth s-a dovedit a fi un eșec, încasând în prima săptămână doar 27 milioane de dolari. Global, After Earth a avut încasări de 244 milioane de dolari. Pe rottentomatoes, filmul deține un scor de 12% alcătuit din 111 recenzii negative și doar 15 pozitive.

9

                After Earth a câştigat trei Zmeure pentru: cel mai prost actor (Jaden Smith), cel mai prost actor secundar (Will Smith) şi cel mai prost cuplu. Din punctul meu de vedere, filmul e bun pentru amatorii de filme SF. Ce caută criticii la un film, pentru mine rămâne o enigmă.

10

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul After Earth:

                After Earth s-a lansat în România pe DVD și blu-ray 4k. Pe blu-ray 4k filmul are sunet DTS-HD 5.1. Nu este o problemă dacă nu aveți TV 4k, pentru că filmul se vede ca un blu-ray normal. Filmul pe blu-ray 4k costă doar 20 lei, iar pe DVD 50 lei.

BD4k

Cumpără DVD                              Cumpără BD4K

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise