The Amazing Spider-Man, uimitor

                Mie, unul, mi-a plăcut enorm trilogia Spider-man regizată de Sam Raimi. Când am aflat că se face reboot la poveste, am fost un pic reticent. Trebuie să recunosc: a fost o idee fericită a regizorului Marc Webb şi a celor cinci scenarişti implicaţi de a acorda suficient timp  descoperii de către Peter Parker a acelor puteri miraculoase pe care le-a dobândit în urma muşcăturii de păianjen radioactiv. În plus,  The Amazing Spider-Man are şi cele mai multe momente amuzante. Nu puteți să nu zâmbiți în timp ce Spider-Man se urcă pe clădirile înalte din New York, efectele speciale fiind atât de incredibile încât în 3D simți că zbori alături de Spidy în marea sa aventură.

1

                Peter Parker e un adolescent care, ca mai toţi adolescenţii din lume, încearcă să-şi dea seama cine e şi ce l-a determinat să se formeze în felul în care s-a format. Rămas fără mamă şi tată, e crescut de mătuşa May şi de unchiul Ben. Peter se dezvoltă într-un adolescent ciudat, care e sâcâit şi agresat de colegi la şcoală, nu îşi găseşte cuvintele când interacţionează cu fetele şi preferă să fie singur.

2

                În momentul în care găsește o servietă misterioasă de-a tatălui său, adolescentul află indicii ce l-ar putea ajuta să înţeleagă de ce i-au dispărut părinţii atunci când era mic. Cercetările sale îl duc într-un punct în care intră în conflict de interese cu Dr. Curt Connors, fostul partener al tatălui său. Connors lucrează în laboratorul Oscorp. Peter e muşcat accidental de un păianjen radioactiv şi acest eveniment îi aduce super-puteri, dar şi dorinţa de a continua munca tatălui, aşa că începe să lucreze alături de Connors la Oscorp. Dr Connors şi-a pierdut braţul, iar acum tot ce îşi doreşte este să descopere un leac, cel care lucra împreună cu tatăl lui Peter, dar care a dispărut odată cu el… sau nu? Peter îi oferă doctorului răspunsul, rata algoritmului de dezintegrare… Însă, acest algoritm de dezintegrare îl va transforma pe Dr Connors în The Lizard (Șopârla).

3

                Bineînțeles că Șopârla şi tânărul Spider-Man ajung în confruntare directă. În acelaşi timp, Peter experimentează prima dragoste de liceu, cu Gwen Stacy, care e în stagiu de practică la Oscorp. Peter şi Gwen trec prin provocările aduse de dragoste, angajament şi secrete. Astfel, Peter e nevoit să ia nişte decizii care-i vor schimba total viaţa. Puterile sale speciale vor face din el un erou, Spider-Man.

4

                Ce mi-a plăcut enorm la această abordare? Peter Parker încearcă să-și găsească identitatea și să trăiască cu o enigmă apăsătoare: de ce a fost abandonat de părinți. În această versiune, îi vedem pe părinții acestuia (în versiunea lui Sam Raimi sunt doar menționați). Veți vedea ce s-a întâmplat cu ei în The Amazing Spider-man 2.

5

                Webb a dat lovitura cu distribuția perfect aleasă pentru film.

Andrew Garfield este Peter Parker/Spider-man. Pentru prima dată, vedem un Peter Parker care îmbină inteligența cu umorul și căruia nu-i e teamă să-și exprime fricile și dezamăgirile. Peter este un adolescent extrem de inteligent, care se bucură precum un copil mic atunci când descoperă ce puteri are, dar care se luptă și cu povara responsabilității;

peter

Emma Stone este Gwen Stacy. Ea este colegă de clasă cu Peter și prima sa iubire. Este deșteaptă, charismatică și lucrează la Oscorp. Pentru acest rol, Stone și-a schimbat culoarea părului din roșcat în blond;

gwen

Rhys Ifans este Dr. Curt Connors/Șopârla. Și-a pierdut braţul, iar acum tot ce îşi doreşte este să descopere un leac ce l-ar putea face un om întreg din nou;

lizard

Denis Leary este căpitanul George Stacy. Este tatăl lui Gwen și căpitan în Cadrul Departamentului de poliție din New York. Este însărcinat cu vânarea lui Spider-man și a Șopârlei;

george stacy

Martin Sheen și Sally Field sunt Ben și May Parker, unchiul și mătușa lui Peter;

benmay

Campbell Scott și Embeth Davidtz sunt părinții lui Peter.

Nu uita sa citesti

parents

                Pe Andrew Garfield îl încape de minune costumul şi e de departe cea mai inspirată decizie de casting. Gama de emoţii a lui Peter Parker nu-i pune probleme: vulnerabil atât cât trebuie, dar şi cu destulă agresivitate în ochi, pe Garfield pare să îl doară cât pe un om adevărat. Apoi, zâmbetul blondei Emma Stone umple ecranul, în rolul lui Gwen Stacy. Şi, nu în ultimul rând, Denis Leary, căpitanul Stacy, primeşte replicile cele mai delicioase, de tipul: „I want that Spider-Man off the streets”.

6

            Într-un interviu pe care l-a acordat pentru Comic-Con Annual, Marc Webb a mărturisit că a ştiut că a găsit actorii perfecți atunci când i-a reunit la audiţii pe Andrew Garfield (28 ani) şi Emma Stone (23 ani), cei doi simţindu-se ca peştele în apă în momentul în care împart marele ecran: „Am efectuat probe cu Andrew, iar atunci când a apărut Emma în cadru totul s-a terminat. Andrew este un actor foarte intens, dar ea îl determină să se tăvălească pe jos de râs în pauzele de filmare. Ea îl relaxa, iar mie îmi făcea plăcere să-i privesc în pauze. Ei nu se cunoşteau dinainte, iar Emma este o persoană cu multă încredere în propriile forţe şi alături de care te simţi confortabil. Are nevoie de acea energie fiindcă Andrew este o prezenţă dominatoare, iar ea este capabilă să intre în ritmul lui şi să muncească cot la cot cu el.” El nu a fost deloc surprins când Andrew Garfield s-a îndrăgostit de Emma Stone la filmări.

7

                Andrew Garfield crede că Spider-Man e o inspirație pentru acei copii slăbănogi cărora le e greu să se apere. Acesta spunea despre Spider-man: „El e un simbol al speranței. Și eu am fost un copil slăbănog și încă sunt. Voiam să am mai multă putere. Simțeam că m-am născut într-un corp greșit și că ar fi trebuit să am mai multă forță și să fiu mai mare. Îl vedeam pe Spider-Man ca pe un idealist. Și eu eram tot un idealist, așa că de câte ori vedeam vreo nedreptate îmi doream să pot face ceva, însă nu aveam nici forța, nici autoritatea necesară și de cele mai multe ori mi-o luam pe coajă. Am vrut să rămân firav fiindcă legat de asta este o fascinație și mai mare. Un tip slăbănog care-i bate de îi spetește pe cei mari, asta era ceea ce am vrut să văd.”  El a concurat împotriva talentaţilor Jamie Bell şi Aaron Johnson şi era împăcat cu ideea că nu va fi selectat de regizorul Marc Webb şi de producătorii studioului Columbia Pictures pentru a-i da viaţă lui Peter Parker. A fost luat prin surprindere şi s-a simţit ca un superstar atunci când şi-a adjudecat partitura şi a fost prezentat jurnaliştilor din toată lumea. Acesta a declarat: „Aveam impresia că nu am nicio şansă să obţin rolul. Mă resemnasem cu ideea. Am mers să mă întâlnesc cu producătorii fără să am nici cele mai mici aşteptări. Îmi imaginam că voi pleca de acolo plângând şi dorindu-mi să-mi fi ales o altă carieră. Să fac paradă în faţa presei a fost o nebunie. Pentru un moment, m-am simţit ca Elvis Presley, ceea ce a fost amuzant.

8

                Actorul galez Rhys Ifans joacă rolul doctorului Curt Connors, un om de știință cu mâna dreaptă amputată, care experimentează tot felul de medicamente pentru a-și regenera membrul pierdut. Încercările lui au însă un rezultat neașteptat și periculos, acesta transformându-se într-o șopârlă gigantică. Acesta spunea: „Stăteam într-un scaun timp de 7-8 ore, înconjurat de 4 make-up artiști. Subliniez cuvântul artiști. Lucrau la diferite părți ale corpului meu, aplicând aceste bucăți de silicon și pictând-o pe fiecare în parte. Chiar dacă pare un proces groaznic, a fost fascinant să vezi cum lucrează acești oameni. Am văzut în slow-motion, timp de 7 ore această schimbare fizică extrem de dramatică.”

9

                The Amazing Spider-man este bazat pe Comics-urile Marvel, pe care erau bazate şi desenele animate, dacă vă mai amintiţi. Este realizat într-o manieră foarte plăcută, are scene pline de acţiune şi nu se bazează mai deloc pe relaţia dintre Gwen şi Peter, deşi sunt câteva scene cu cei doi. Ecranizarea este un amestec de suspans, acţiune, aventură şi un strop de romantism. Cadrele filmului sunt foarte bine alese, iar costumele utilizate, ca cel pentru Şopârlă, sunt extrem de realiste.

10

                Filmările elaborate, inventive, cascadoriile şi efecte speciale vă vor satisface, iar povestea abandonului şi cea de dragoste vă vor emoţiona. Luptele corp la corp cu Şopârla vă vor ţine în tensiune și sunt memorabile, fiind triplate de efectul 3d-ului. Dacă vă plac filmele cu super-eroi, The amazing Spider-man vi se va părea… uimitor. Ca în mai toate filmele cu super-eroi care au la bază benzile desenate create de Stan Lee, acesta are o apariție fulgerătoare și memorabilă.

11

                Fie că sunteți sau nu fan Spider-Man (eu unul sunt fan Superman), după ce veți viziona filmul veți avea sentimentul că vă doriți să fiți Spider-Man.

                The Amazing Spider-man s-a lansat în România pe DVD, blu-ray, blu-ray 4k și blu-ray 3D. Eu am revăzut filmul în format 3D. Sunt fascinat de această tehnologie și The Amazing Spider-man este chiar un film care merită văzut 3D. Pe blu-ray și blu-ray 4k, filmul costă doar 20 de lei.

BD

Cumpără DVD          Cumpără BD          Cumpără BD3D          Cumpără BD4K

PS: Nu opriți filmul când începe genericul de final. Veți avea parte de o surpiză.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise