“Wonder Woman”, povestea Dianei Prince

Din 2 iunie la cinema!

0

Wonder Woman este un film cu supereroi regizat de Patty Jenkins după un scenariu scris de Allan Heinberg.

Din distribuţie fac parte: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen şi Elena Anaya.

Am vizionat “Wonder Woman” la Grand Cinema Băneasa. După ce Batman V Superman: Dawn of Justice nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor criticilor şi fanilor, universul supereroilor DC ne aduce povestea Dianei, de la începuturile ei, când nu era Wonder Woman, ci doar Diana, o prinţesă a Amazoanelor.

“Wonder Woman” este foarte reuşit şi aş îndrăzni să spun că este cel mai bun film adus de Warner Brothers şi DC de la “The Dark Knight Rises”. Regizorul Patty Jenkins şi scenaristul Allan Heinberg vin cu o poveste interesantă, presărată cu umor şi scene de acţiune extraordinare. După “Batman V Superman: Dawn of Justice”, Gal Gadot îşi reia rolul şi se descurcă foarte bine. Un alt lucru care mă bucură este că după Batman, Superman şi alţi eroi, avem din nou o supereroină şi sper ca filmul să aibă un sequel deoarece îmi doresc o nouă peliculă în care Wonder Woman să fie singura protagonistă.

Amazoanele duc o viaţă liniştită de mii de ani pe insula Themyscira. În 1918, sanctuarul lor este invadat de un pilot american, Steve Trevor (Chris Pine), al cărui avion se prăbuşeşte prin bariera care ascunde insula de restul lumii. Trevor este salvat de Diana (Gal Gadot), fiica reginei Hippolyta (Connie Nielson), lidera amazoanelor. Ea este uimită să întâlnească un bărbat, dar este şi mai surprinsă când vede inamicii care se apropie de insulă.

Steve Trevor, forţat de lasoul adevărului, spune amazoanelor o poveste înspăimântătoare. Războiul care va pune capăt tuturor războaielor a adus pagube uriaşe. Milioane de oameni şi-au pierdut viaţa, germanii lucrează la nişte arme chimice extrem de periculoase, iar un armistiţiu nu pare posibil.

Diana se teme că acest război este condus în secret de Ares, zeul războiului, pe care mama ei l-a învins în bătălia care a distrus zeii din Olimp. De aceea, ea ia repede hotărârea să părăsească Themyscira şi să îl înfrunte pe Ares, chiar dacă Hippolyta nu este de acord.

Diana pleacă cu Trevor pentru a opri războiul, însă nu ştie că va descoperi un adevăr mult mai crud decât şi-ar fi putut imagina.

Filmul ne arată o Diana diferită faţă de cea din “Batman v Superman: Dawn of Justice”, mai naivă, care lasă în urmă paradisul de pe insula Themyscira pentru a intra într-o lume dominată de moarte şi suferinţă. Ea descoperă nedreptatea şi crimele dure produse de Primul Război Mondial şi este convinsă că odată ce îl va opri pe Ares, oamenii vor redeveni buni.

Nu uita sa citesti

Cuvintele Wonder Woman nu sunt rostite deloc în film. Mi s-a părut o alegere inspirată deoarece povestea, chiar dacă are în centru o supereroină, este, în acelaşi timp, despre o femeie puternică care îşi acceptă adevăratul destin în timp ce află care sunt bucuriile şi suferinţele unei lumi aflate în schimbare din cauza războiului.

Scenariul este bine scris. Allan Heinberg conturează bine trăsăturile şi valorile personajului principal. Diana luptă pentru pace, armonie, fericire şi bunătate, chiar dacă nu ştie foarte bine lumea oamenilor. Ea este dispusă să facă orice pentru a pune capăt războiului, dar se va lovi de prejudecăţile acelor timpuri când femeile nu aveau multe drepturi. Bărbaţii nu o respectă foarte mult, iniţial, însă îşi vor schimba repede atitudinea atunci când vor descoperi cine este în realitate Diana.

Totuşi, un scenariu bun nu înseamnă neapărat un film bun. Este meritul regizorului Patty Jenkins că reuşeşte să transpună scenariul într-o peliculă captivantă care să ţină spectactorii cu sufletul la gură până la ultima scenă.

În ceea ce priveşte distribuţia, Gal Gadot mi se pare alegerea perfectă pentru rolul Dianei Prince şi nu mi-aş putea imagina altă actriţă mai potrivită pentru această misiune grea. Diana este un personaj complex; înzestrată cu super puteri, ea simbolizează corectitudinea şi adevărul, însă lumea nu este aşa cum crede, iar dezamăgirile o vor face să ia decizii importante. Chris Pine este Steve Trevor, un pilot american salvat de Diana care trebuie să ducă urgent nişte informaţii la Londra. El ştie că războiul trebuie oprit până nu este prea târziu.

În concluzie, “Wonder Woman” este un film bine realizat cu acţiune captivantă, scenariu coerent şi o distribuţie bine aleasă. Nu în ultimul rând, pelicula ne arată că universul DC poate concura cu cel Marvel şi abia aştept “Justice League”.

Distribuit de Vertical/Freeman Entertainment, “Wonder Woman” are premiera în cinematografe la data de 2 iunie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar