“American Assassin”, lupta împotriva terorismului

ASASIN AMERICAN - din 15 septembrie la cinema

0

“American Assassin” este un thriller de acţiune regizat de Michael Cuesta după un scenariu scris de Stephen Schiff, Michael Finch, Edward Zwick şi Marshall Herskovitz, având la bază romanul semnat de Vince Flynn.

Din distribuţie fac parte: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, Shiva Negar şi Taylor Kitsch.

Am văzut “American Assassin” joi la Grand Cinema Băneasa. Filmul spune povestea lui Mitch Rapp (Dylan O’Brien), un tânăr care îşi pierde iubita în urma unui atentat terorist, iar viaţa sa se schimbă radical. El începe să fie consumat de setea de răzbunare, de durere şi de dorinţa de a face dreptate, trăind fiecare zi într-o nelinişte permanentă.

Prima scenă a filmului ne arată cum teroriştii vin pe o plajă din Ibiza şi trag în oamenii care stăteau la soare, punând capăt vieţii lor într-un mod brutal şi nedrept. Scena este foarte emoţionantă pentru că ne face să ne reamintim de atentatele care au loc în diverse colţuri ale lumii şi ne gândim cum o vacanţă se poate transforma într-un coşmar, neavând nicio şansă să scapi cu viaţă.

Mitch este unul din acele personaje care au pierdut totul. La vârsta de 14 ani, părinţii lui au murit într-un accident de maşină. În atacul menţionat mai sus, logodnica lui este ucisă. Rămâne singur, fără persoanele dragi, fără speranţa la o viaţă mai bună şi cu o durere care pare să nu se vindece niciodată. Ceea ce îi rămâne în contextul de faţă este să oprească atacurile teroriste, să lupte împotriva celor care omoară nevinovaţi şi să se răzbune.

La un an de la moartea logodnicei sale, Rapp este un om diferit. În tot timpul acesta, s-a antrenat din greu pentru a fi pregătit. A învăţat să mânuiască arme, să lupte şi s-a transformat într-un asasin singuratic.

Acţiunile lui Rapp nu au trecut neobservate. CIA îl urmăreşte de ceva timp, iar Irene Kennedy (Sanna Lathan), şefa operaţiunilor clandestine, îşi dă seama de aptitudinile remarcabile ale lui Mitch. Kennedy îl înrolează pe Rapp într-o unitate secretă condusă de Stan Hurley (Michael Keaton), un veteran ticălos cu toleranţă zero pentru eşec. Mitch nu petrece mult timp în unitate, căci o veche ameninţare (Taylor Kitsch) s-a întors, având un plan de distrugere în masă.

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

Inspirat din romanul lui Vince Flynn, regia îi aparţine lui Michael Cuesta (“Homeland: Rețeaua terorii”). Cuesta spune: „Aceasta este povestea originii lui Mitch Rapp, pe măsură ce se transformă dintr-un bărbat care caută să se răzbune într-un profesional care acționează cu un simt dezvoltat de justiție. De-abia aștept ca fanii cărții să îl vadă pe Dylan O’Brien cum devine Mitch. Dylan are un farmec foarte contemporan ca star de filme de acțiune din acest mileniu și cred că publicul va fi încântat de modul în care interacționează cu Michael Keaton care nimerește la perfecție personalitatea de tip dur a lui Hurley ca un John Wayne al secolului XXI.” Aşadar, regizorul doreşte să ofere publicului o poveste captivantă care ne duce de la Washington D.C. la Instanbul şi la Roma, în timp ce ne arată tragedia actelor de violenţă, teama, tensiunea şi dorinţa de a trăi.

Distribuţie

Dylan O’Brien îl interpretează pe Mitch, un tânăr mânat de răzbunare după ce îşi pierde logodnica într-un atentat terorist. Actorul, pe care îl ştiţi din “Maze Runner”, redă foarte bine zbuciumul lui Mitch şi reprezintă alegerea perfectă pentru acest personaj.

Michael Keaton este Stan Hurley, un veteran care are o tabără secretă unde recrutează agenţi pentru SUA. Iniţial, Hurley este foarte sceptic în a-l lua pe Mitch în echipă, în mare parte din cauza faptului că tânărul este foarte nedisciplinat. Cu toate acestea, nu poate nega potenţialul şi dedicarea lui Mitch în a lupta împotriva terorismului. Mottoul lui Hurley este “Niciodată, dar niciodată să nu lași lucrurile să devină personale” deoarece consideră sentimentele o piedică în această lume grea a agenţilor.

Distribuit de Vertical Entertainment, “American Assassin” a avut premiera vineri, 15 septembrie 2017. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata