0

Babylon este un film regizat și scris de Damien Chazelle.

Din distribuție fac parte: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo și Li Jun Li.

***

Am văzut Babylon la IMAX, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la Ro Image 🙂 Pelicula reprezintă un omagiu adus cinematografiei și evoluției sale de la filmul mut la cel cu sunet.

În 1926, Bel-Air, California, Manny Torres (Diego Calva) se chinuie să ducă un elefant pentru petrecerea sălbatică a mogulului Don Wallach (Jeff Garlin). Ajuns la destinație, el intră în vizuina păcatului și a poftei. Trompetistul Sidney Palmer (Jovan Adepo) cântă pe scenă cu trupa sa de jazz, în timp ce invitații se destrăbălează. Starul MGM Jack Conrad (Brad Pitt) sosește cu soția sa (Olivia Wilde), cu care are o ceartă puternică.

Nu uita sa citesti

Ramon

A Man Called Otto

Related Posts

Manny este trimis să se ocupe de o problemă când observă un incident chiar la intrare. Nellie LaRoy (Margot Robbie) vrea să participe la petrecere, cu toate că nu a fost invitată. Visul ei este să ia cu asalt Hollywood-ul. Un Manny hipnotizat o ajută să intre pe furiș, iar Nellie profită la maximum de ocazie.

A doua zi ne-o prezintă pe Nellie pe platoul de filmare al Kinetoscope, împreună cu Manny, care a devenit asistentul improvizat al lui Jack, după ce l-a condus acasă. Amândoi sunt încântați să facă în sfârșit parte din lumea cinematografiei. Jurnalista de scandal, Elinor St. John (Jean Smart), simte că Nellie este un star în devenire. Câteva săptămâni mai târziu, Jack află că „The Jazz Singer” al lui Al Jolson este așteptat să fie un hit masiv. Astfel, îl trimite pe Manny la premiera din New York pentru a vedea ce presupune filmul cu sunet.

Babylon este un film care nu se teme să arate în mod explicit depravarea de la Hollywood. Orgia de la petrecerea de la începutul peliculei dă tonul depravării. Chazelle (Whiplash, La La Land) lasă puțin loc imaginației. Nellie se bucură de droguri și jocuri de noroc. Jack are obiective artistice reale, dar bea până când nu mai știe de el. Manny și Sidney își doresc să reușească în această industrie. Toată lumea îmbrățișează strălucirea cu brațele deschise.

Actul doi al filmului îi prezintă pe Nellie și Jack, care se luptă să facă trecerea la filme cu sunet. Manny și Sidney se ridică, dar prețul faimei devine un cost pe care nu și-l mai permit. Este evident de la început că personajele lui Chazelle nu sunt capabile să se schimbe. Ele plătesc prețul pentru petrecerea cu mahmureală.

Chazelle aduce pe marile ecrane un film îndrăzneț, din toate punctele de vedere. Distribuit de Ro Image, Babylon poate fi vizionat în toate cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata