,,Big Little Lies” şi o serie de evenimente nefericite

A perfect life is a perfect lie

0

 

Minţind, îi refuzăm celuilalt dreptul la adevăr. Însă cu toţii spunem acele ,,minciuni nevinovate” şi fugim de adevăr până când acesta ne prinde din urmă. Cam asta se întâmplă şi cu personajele din acest serial. Fiecare pare să ascundă ceva, iar minciunile se ţes unele după altele ca într-o uriaşă pânză de păianjen. Până când tensiunea se acumulează şi pânza se rupe. Iar personajele învaţă că te poţi minţi pe tine însuţi doar până când te loveşti singur de adevăr. Un adevăr dureros, dar capabil să vindece un trecut prăfuit atâta timp cât eşti înconjurat de oameni care să te sprijine.

Dar cine sunt personajele şi ce minciuni ascund ele?

Big Little Lies este o miniserie ce a avut premiera pe 19 februarie 2017 in SUA şi a fost distribuită de HBO. Este o dramă creată de  David E. Kelley după cartea cu acelaşi nume, scrisă de Liane Moriarty. Din distribuţie fac parte nume importante, precum Reese Witherspoon (Madeline), Nicole Kidman (Celeste), Shailene Woodley (Jane), Alexander Skarsgård (Perry Wright, soţul Celestei), Adam Scott (Ed Mackenzie soţul lui Madeline), James Tupper (Nathan Carlson, fostul soţ al lui Madeline), Zoë Kravitz  (Bonnie, a doua soţie a lui Nathan), Laura Dern (Renata), Jeffrey Nordling (Gordon, soţul Renatei).

Sursa: www.eurweb.com

Povestea pare simplă

În orăşelul liniştit Monterey, California îşi duc viaţa fără griji un grup de mame (Madeline, Celeste, Bonnie, Renata şi nou-venita Jane). O atmosferă boemă a unui oraş de pe coastă, soţi bogaţi, copii adorabili şi case frumoase. Totul este descris în culori atât de calde, încât iţi dai repede seama că ceva trebuie să fie în neregulă. Nu poate fi totul aşa perfect, oamenii nu sunt aşa de fericiţi şi politicoşi. Doar în cazul în care ascund ceva. Noua mămică, Jane, se împrieteneşte repede cu Madeline, o mămică sociabilă şi extrovertită. Aceasta este bună prietenă cu Celeste, care are (vă aşteptaţi?) o viaţă de vis, un soţ perfect şi doi băieţei veseli. Cadrul este completat de Renata, o mamă muncitoare şi o femeie de succes, care nu o suportă pe Madeline. Urmează Bonnie, a doua soţie a lui Nathan (fostul soţ al lui Madeline), care este pasionată de un stil de viaţă sănătos şi mai face şi yoga. Desigur că asta o face pe Madeline să nu o suporte.

Sursa: www.hollywoodreporter.com

Iniţial am crezut că va fi un nou serial siropos despre cât de frumos şi bine se trăieşte în America, acolo unde oamenii zâmbesc odată cu răsăritul soarelui şi se duc la culcare împăcaţi cu vieţile lor. Cu fiecare episod, însă, ni se dezvăluie frânturi din vieţile acestor mame, care sunt în antiteză cu ceea ce vor să arate la exterior.

Ce  se ascunde dincolo de uşile închise?

Aflăm, de exemplu, că Jane este o mamă care îşi creşte copilul singură şi care încearcă să lase fantomele trecutului în urmă, motiv pentru care s-a mutat în Monterey.

Madeline se împarte între a oferi sfaturi prietenelor ei, a-şi îngriji noua familie şi a-l face gelos pe fostul soţ şi pe soţia lui. O mămică prea ocupată care încearcă să facă totul bine, dar care se loveşte şi ea de drame (greşeli care fac parte din trecutul ei amoros).

Dar cea mai interesantă este povestea lui Celeste. Ca o oglindă cu două feţe, viaţa ei ascunde cele mai urâte secrete, de menţionat doar faptul că trăieşte într-o relaţie vicioasă ce implică violenţa domestică. Uite că traiul din Monterey se dovedeşte a fi nu tocmai unul idilic. Vraja de la începutul serialului se destramă încet, iar relaţiile dintre personaje atârnă doar de un fir de aţă. Printre atâtea drame, serialul reuşeşte să ne surprindă încă o dată, căci totul culminează cu o crimă. Şoc şi groază pentru comunitatea paşnică din Monterey!

Orăşelul perfect îşi pierde din strălucire

Relatată prin ochii celor trei protagoniste- Madeline, Jane şi Celeste- serialul creează tabloul unui oraş care se hrăneşte din zvonuri şi expune conflicte, secrete şi minciuni care compromit relaţiile dintre soţi şi soţii, copii şi părinţi, prieteni şi vecini.  Drama explorează cu succes mitul contemporan al unei societăţi perfecte şi contradicţiile care se ascund în spatele idealurilor despre căsnicie, prietenie şi educarea copiilor.

Sursa: www.vulture.com

Sunt multe lucruri pe care le putem învăţa din această miniserie, iar playlist-ul ne ajută şi mai mult să intrăm în atmosfera acesteia. Totul este fresh şi original, iar dacă nu ştiaţi la ce să vă mai uitaţi toamna aceasta, Big Little Lies ar trebui să se afle deja pe lista voastră.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar