Cronică Now you see me

                La noi Now you see me a fost tradus Jaful perfect. Scriu acest rânduri despre film pentru că azi l-am revăzut a 5-a oară pe blu-ray. Este un film care îmi place ori de câte ori îl văd. Îmi plac enorm de mult filmele cu iluzionism şi magie. În primul rând, să nu comparaţi acest film cu The illusionist (Iluzionistul) şi The prestige (Prestigiul). Deşi este un film care pune acent pe magie, nu poate fi comparat cu cele 2 filme enumerate. Acest film are o distribuţie de excepţie: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Michael Caine şi Melanie Laurent.

4 calareti

                Filmul este regizat de Louis Leterrier. De ce am spus să nu comparăm filmul cu alte filme de acest gen? În acest film nu se pune accentul foarte mult pe personaje, se pune accentul pe magie şi pe partea vizuală. Întrebarea pe care trebuie să v-o puneţi este: sunt doar trucuri sau e magie reală? E un film care se joacă cu mintea noastră. Este un film în care ni se vorbește despre societatea secretă Horus eye, care a apărut în Egiptul antic şi care a fost făcătoare de bine pentru cei săraci, un fel de Robin Hood. Protagoniştii, patru magicieni, au numele de scenă Cei 4 călăreţi.

semn

                Cine sunt Cei 4 călăreţi?

            1. Unul dintre ei este Daniel Atlas, interpretat de Jesse Eisenberg, un specialist în prestidigitaţie. El e foarte arogant şi are senzaţia că este „buricul Pământului”.

atlas

                2. Merrit McKinney, interpretat de Woody Harrelson, e un mentalist foarte priceput.

merrit

                3. Henley Reeves, interpretată de Isla Fisher, e o specialistă în evadări.

henley

                4. Jack, interpretat de Dave Franco, e un hoţ de buzunare mărunt care mânuieşte ca nimeni altul cărţile de joc. În caz că nu ştiaţi, Dave Franco este fratele mai mic al lui James Franco.

jack

                Aceştia 4, deşi nu se cunosc, sunt aduşi împreună de o persoană misterioasă şi vor ajunge să fie cunoscuţi ca Cei 4 călăreţi. Sponsorul lor este nimeni altul decât Arthur Tessler (Michael Caine) un magnat al asigurărilor. Veţi fi uimiţi de numerele de magie ale acestora. Aceştia jefuiesc o bancă din Paris în timpul unui spectacol şi banii vor fi livraţi pe scena din Las Vegas. Bineînţeles, acest furt nu poate rămâne nepedepsit şi aceştia atrag atenţia FBI-ului. Investigaţia va fi condusă de Dylan (Mark Ruffalo) şi franţuzoaica Alma (Melanie Laurent). În momentul în care intră pe fir FBI-ul, acţiunea se concentrează pe  investigaţie şi cei 4 magicieni vor fi pe planul secund.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

avion

                Cei de la FBI sunt ajutaţi în investigaţie de Thaddeus Bradley (Morgan Freeman), un fost magician, care neavând prea mult succes, îşi câştigă existenţa prin deconspirarea secretelor care stau în spatele trucurilor magice.

explic

                Vă vor plăcea la nebunie show-urile de magie ale celor 4 călăreţi în Las Vegas, New Orleans şi New York. Filmul este plin de twist-uri. Unele le veţi bănui, altele nu. E superb jocul de lumini, la fel şi scenele de urmărire. Din punctul meu de vedere, este unul din cele mai bun thrillere ale anului 2013.

all

                Vă provoc să urmăriţi filmul şi să aflaţi dacă aceste numere spectaculoase sunt magie pură sau doar nişte trucuri ieftine şi vă garantez că finalul vă va surprinde. Veţi afla cine este al 5-lea călăreţ care a orchestrat toate aceste numere de magie din umbră. Vă garantez că veţi fi surprinşi!!!

finale

În continuare vă las să urmăriţi trailer-ul filmului:

Filmul s-a lansat şi în România pe DVD şi blu-ray de cei de la Pro Video.

bd

Cumpără acum

                P.S.: Pe blu-ray veţi putea viziona versiunea extinsă a filmului, versiune pe care nu aţi văzut-o la cinema. Şi încă ceva. În timpul genericului veţi avea parte de o supriză care din păcate nu e subtitrată. Filmul lasă loc de continuare. Eu unul abia aştept premiera continuării numită Now you see me again.

[review]

[rwp-review id=”0″]

3 Comentarii
  1. […] Click aici pentru cronica primul film, Now You See Me. […]

Cmentariile sunt închise