Cronică Once upon a time

                Once upon a time sau mai bine zis a fost odată ca niciodată… este un serial fantasy care vă va ţine lipiţi de scaune până la finalul acestuia. Sunt două, serialul propriu zis, Once upon a time, şi un spin-off al acestuia, Once upon a time in Wonderland.

                Aş dori să încep cu Once upon in Wonderland. De ce? Fiind un spin-off, acţiunea se petrece înaintea serialului Once upon a time. Serialul a fost gândit în 22 de episoade şi se dorea ca aceasta să aibă mai mult de 1 sezon. Dar, din păcate, audienţele au fost aşa de mici, încât nu doar că l-au anulat, l-au şi micşorat, serialul având 13 episoade. Dar totul e bine când se termină cu bine. Măcar serialul Once upon  a time in Wonderland are un final. Nu lasă loc de continuare. Cel mai corect spus este că face legătura cu serialul „mamă”, Once upon a time.

wonderland1

                Dar cine nu ştie povestea lui Alice? Într-o după-amiază plictisită, urmărind Iepurele Alb, care intră în scenă repetând „Am întârziat, am întârziat”, Alice ajunge în ciudata lume a Ţării Minunilor. Aici, ea va creşte în înălţime sau se va „pitici” urmând instrucţiunile date de o omidă, va lua parte la petrecerea prilejuită de o „Neaniversare foarte fericită”, în grădina Pălărierului Nebun şi a Iepurelui de Martie, se va minuna de filosofările Pisicii de Chesire (cea care poate dispărea după voie, lăsându-şi numai zâmbetul să atârne în urma sa), va asculta cu atenţie maximă povestea Morsei şi a Tâmplarului şi-şi va încheia ziua cu un joc de crochet la casa Reginei de Inimă. Toată lumea ştie acest basm, cine nu o ştie s-a documentat acum.

wonderland2

                Premisa serialului este însă alta. În Londra victoriană, tânăra și frumoasa Alice spune o poveste despre un tărâm care există pe cealaltă parte a unei găuri de iepure. O pisică invizibilă, o omidă care fumează narghilea și cărți de joc care vorbesc sunt doar câteva dintre lucrurile fantastice pe care le-a a văzut în această aventură aparent imposibilă. Copil fiind, Alice se întoarce în Wonderland (Ţara Minunilor) şi îi povesteşte ce s-a întâmplat tatălui său. Dar tatăl său nu o crede, crezând că Alice are o imaginaţie bogată şi că totul a fost doar un vis. Hotărâtă să îi demonstreze că nu şi-a imaginat, în momentul în care devine adolescentă, Alice se întoarce în Wonderland, în căutare de dovezi. Aici îşi întâlneşte dragostea adevărată, pe Cyrus. Când acesta moare, ea se întoarce înapoi. Tatăl ei o internează într-un ospiciu, crezând că Alice este nebună. Doctorii doresc s-o vindece printr-un tratament – probabil o lobotomie – tratament care o va face să uite totul. Alice pare gata să dea uitării… mai ales amintirea dureroasă a magicianului Cyrus, de care s-a îndrăgostit înainte de a pierde-l pentru totdeauna. Dar în adâncul sufletului știe că această lume este reală. În ultimul moment, sardonicul valet de inimă roșie și Iepurele Alb (voce John Lithgow) o salvează de la o soartă blestemată, spunându-i că Cyrus e viu. Acum, Alice este determinată să-l găsească pe Cyrus în timp ce încearcă să scape de piedicile puse de Jafar și Regina Roșie. Ca să vă fac poftă, vă pot spune că în serial vor apărea Robin Hood şi Jabberwocky.

wonderland3

                În continuare, voi prezenta actorii din rolurile principale:

Sophie Lowe este Alice;

alice

Michael Socha este Will Scarlet / Valetul de pică;

will

Naveen Andrews este Jafar;

jafar

Emma Rigby este Regina Roşie;

red queen

Peter Gadiot este Cyrus;

cyrus

Zuleikha Robinson este Amara;

amara

Peta Segeant este Jabberwocky.

Jabberwocky

                PS: La finalul serialului veţi avea parte de o surpriză. Veţi vedea cine e copilul lui Alice!!!

                În caz că nu sunteţi siguri dacă să-l vedeţi sau nu, vă las să vă faceţi singur o părere urmărind trailer-ul serialului Once upon a time in Wonderland:

                Şi acum să revin la serialul „mamă”, Once upon a time. Momentan, serialul are 3 sezoane de câte 22 de episoade şi urmează un al 4-lea sezon. În acest serial, poveştile clasice ale copilăriei se transformă în realitate şi nu au happy-end, cum eram noi obşnuiţi.

                Înainte de a începe să vorbesc despre Once upon a time, pentru cei care nu au văzut încă serialul sau cei care l-au vazut și au uitat legăturile dintre personaje (din păcate avem doar 1 sezon pe an), mai jos puteți urmări conexiunile dintre ele:

family

                Primul sezon începe cu nunta Albei ca Zapada cu Prinţul Fermecat, când apare Vrăjitoarea / Regina şi-i blestemă pe toţi. Terifiaţi, cei doi îndrăgostiţi îl consultă pe Rumpelstiltskin, un vrăjitor puternic, care le spune că doar Emma, fata nenăscută a Albei ca Zăpada, îi poate salva de blestem. Emma se va întoarce la 28 de ani să-i salveze pe toţi şi să ducă bătălia împotriva reginei, fiind singura care poate scăpa personajele din poveste de blestemul aruncat de vrăjitoare. Astfel, toate personajele pe care le cunoaştem din basme: Albă ca Zăpada, cei 7 pitici, Făt-Frumos (Prinţul Fermecat), Pinocchio, Geppetto, Cenuşăreasa, Scufiţa roşie, Robin Hood, Regina, Jiminy Cricket, Hansel şi Gretel, Frumoasa, Baelfire, Vânătorul, cu toţii vor ajunge în lumea noastră, în oraşul fictiv numit Storybrooke. De-a lungul sezoanelor veţi face cunoştinţă şi cu alte personaje din poveştile nemuritoare.

s1-1

                Un băieţel de 10 ani, care este de fapt nepotul Albei ca Zăpada şi fiul adoptiv al primăriţei (Vrăjitoarea Rea) crede în aceste poveşti, iar cartea este aliatul lui de bază. Emma este cea care poate să-i ajute pe localnici să-şi recapete identitatea şi să-şi revină din amnezia datorată blestemului. Băieţelul o găseşte şi o  aduce în Storybrooke, Maine. Oamenii cei mai importanţi de aici sunt cei doi aliaţi ai vrăjitoarei, care este primăriţa orăşelului. Serialul este foarte imprevizibil şi plin de suspans, iar poveştile nu mai sunt deloc ceea ce ştim noi!!!

s1-2

                În sezonul 2, chiar dacă Emma a reuşit să rupă blestemul, iar personajele din basm îşi aduc aminte cine sunt, ei nu s-au întors în lumea lor. Acum trebuie să se confrunte cu dubla identitate. Odată cu apariţia magiei în Storybrooke, soarțile celor două lumi (lumea de poveste şi lumea reală) devin interconectate. Îşi fac apariţia personaje noi, căpitanul Hook, Frumoasa din Pădurea adormită şi Regina Cora (mama Reginei Rea), de asemenea cunoscută şi sub numele de Regina de Inimă Roşie. Astfel, lumea de zi cu zi pe care o ştim cu toţii devine un haos, pentru că regina Cora încearcă să distrugă tot ce este magic.

s2

                Sezonul 3 este împărţit în două. Prima parte continuă aventurile Emmei. Băiatul Emmei, Henry, este răpit de Owen şi Tamara şi dus în Neverland, lumea lui Peter Pan. Emma, Rumpelstiltskin, Hook, Regina, Albă ca Zăpada şi Prinţul Fermecat vor călători în Neverland pentru a-l salva. Lupta cu Peter Pan continuă şi în Storybrooke, care în cele din, urmă duce la inversarea completă a blestemului original. Toate personajele ajung în lumea lor, doar Henry şi Emma rămân în lumea nostră. La un an după ce Storybrooke a dispărut de pe faţa Pământului, Emma şi Henry sunt fericiţi, dar nu mai ştiu cine sunt. La uşă îşi face apariţia Hook, spunând că s-a întâmplat ceva teribil şi că familia ei este în pericol.

s3-1

                În a doua parte a sezonului 3, acţiunea continuă de unde a rămas în ultimul episod al primei părţi. Emma şi Henry sunt în New York pentru că apartamentul din Boston a ars. Acţiunea alternează în prezent şi în trecut, mai exact în urmă cu un an, şi ne arată ce s-a întâmplat cu personajele de basm când s-au întors acasă. Dar un alt blestem readuce personajele îndrăgite înapoi într-un Storybrooke. Singura problemă este că nimeni nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat în urmă cu un an. Vrăjitoarea rea din Vest apare cu un plan de a schimba trecutul. Încă o dată, Emma se vede nevoită să facă tot ceea ce este necesar pentru a-şi salva familia. Această a doua parte din sezonul 3 este cea mai frumoasă parte din tot serialul.

s3-2

                În continuare, voi prezenta o parte din actorii acestui serial şi ce personaj din basmele binecunoscute interpretează:

Jennifer Morrison este Emma Swan;

emma

Jared S Gilmore este Henry Mills;

henry

Ginnifer Goodwin este Albă ca Zăpada / Mary Margaret Blanchard;

snow white

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Josh Dallas este Prinţul Fermecat / David Nolan;

prince charrming

Lana Parilla este Regina Rea/ Regina Mills;

regina

Robert Carlyle este Rumpelstiltskin / Dl Gold;

rumpel

Jamie Dornan este Vânătorul / Şeriful Graham Humbert;

vanatorul

Eion Bailey este Pinocchio / August Wayne Booth;

pinocchio

Meghan Ory este Scufiţa Roşie / Ruby;

red

Emilie de Ravin este Frumoasa (Belle) / Lacey;

belle

Colin D’Donoghue este Căpitanul Hook;

hook

Michael Raymond-James este Baelfire / Neal Cassidy;

baelfire

David Andres este Dr Victor Frankenstein / Dr Whale;

frankenstein

Sebastian Stan este Pălărierul Nebun / Jefferson;

mad hatter

Rose Mcgowan, Barbara Hersey este Cora / Regina de Roşu;

cora

Sean Maguire este Robin Hood;

robin hood

Robbie Kay este Peter Pan;

peter pan

Freya Tingley este Wendy Darling;

wndy darling

Jessy Schram este Cenuşăreasa / Ashley Boyd;

cinderella

Joanna Garcia Swisher este Ariel;

ariel

Rebecca Mader este Vrăjitoarea Rea din Vest;

wicked witch

Alexandra Metz este Rapunzel;

rapunzel

               Toate basmele copilăriei sunt interconectate între ele. Ne arată şi cum Pan a devenit Peter Pan. O mulţime de secrete sunt dezvăluite. Scenariştii sunt geniali. Au reuşit să scrie un scenariu care să te ţină efectiv lipit de pat.

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul serialului:

                Sezonul 4 va începe din toamnă şi veţi avea parte de o apariţie surpriză.

                Nu ştiu ce părere aveţi voi despre acest serial, dar aş fi curios să aud părerea voastră după ce-l vizionaţi. Eu unul abaia aştept sezonul 4. Dacă vă plac basmele, magia, acesta este un serial care nu aveţi voie să-l rataţi. Până acum toţi cărora le-am recomandat acest serial au avut doar cuvinte de laudă. Serialul rulează şi la noi pe DIVA UNIVERSAL. Sper doar ca acest serial să se lanseze în România pe DVD pentru că l-aş vrea original la colecţie.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise