Devil, Diavolul se află printre noi

                Devil, tradus Demon, este un film horror supranatural lansat în 2010, regizat de John Erick Dowdle. Pornind de la povestirea schiţată de M. Night Shyamalan, Brian Nelson a construit un scenariu profesionist, bine structurat și foarte complex. Este un film care merge din twist în twist și vă va menține interesul până la final. Bineînțeles, sfârșitul este cu adevărat imprevizibil. Devil ar fi trebuit să fie primul film din trilogia The Night Chronicles (Cronicile nopții). La un buget de doar 10 milioane dolari, Devil a avut încasări de 63 milioane de dolari, pelicula fiind un succes. Următorul film ar fi trebuit să fie Reincarnate, dar se pare că proiectul a rămas suspendat pe termen nelimitat. Nu este de mirare că mai toți criticii au avut numai cuvinte de laudă despre atmosferă și jocul actoricesc. Din păcate, filmul ține doar 80 de minute, fiind foarte scurt.

1

                „Fiți treji, privegheați; pentru că potrivnicul vostru, Diavolul umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” scrie în Biblie la Petru 5:8. Pornind de la acest verset, începe și povestea. Diavolul umblă pe Pământ de o eternitate, acesta luând forma unui om ca să-i pedepsească pe cei damnați, înainte de a le lua sufletele. Pe cei aleși îi adună la un loc și îi torturează, ascunzându-se printre ei și prefăcându-se că e unul de-al lor. Bineînțeles, este un basm până la proba contrarie.

2

                Un suicid anunță de fiecare dată venirea Diavolului. Bineînțeles, toți cei prinși își pierd viața. Într-o zi aparent obișnuită, într-o cladire de birouri cu multe etaje, un grup de cinci persoane care s-au întâlnit absolut întâmplător și care nu se cunosc între ele rămâne blocat într-un ascensor al groazei. Două femei și trei bărbați sunt prinși ca într-o capcană între pereții înguști ai unui lift, oprit între etaje din cauza unei pene de curent, sub privirile neputincioase ale agenților de securitate. Deşi oamenii de afară încearcă să-i scoată pe cei blocaţi în lift, străinii din lift devin din ce în ce mai agitaţi, fiecare fiind stresat sau stresant. Însă ce nu ştiu ei este că singura cale de a scăpa din lift este ca fiecare să-şi înfrunte propriile probleme.

3

                Ori de câte ori se stinge lumina în interiorul ascensorului, se aud zgomote suspecte, țipete și vaiete, iar unul dintre cei cinci prizonieri este ucis în moduri care mai de care mai bizare. Nu trece multă vreme până când oamenii din lift înțeleg că unul dintre ei este Diavolul și că trebuie să identifice inamicul înainte de a fi prea târziu, luptând cu îndârjire pentru a supraviețui acestei bătălii cu forțele Iadului. De caz se ocupă detectivul criminalist Bowden, care s-a luptat în trecut cu demonii alcoolului, deoarece soția și copilul au fost uciși într-un accident de mașină, iar criminalul nu a fost prins până în prezent.

4

                În continuare voi prezenta actorii care dau viață detectivului Bowden și celor 5 persoane captive în lift:

Chris Messina este dectectivul Bowden;

bowden

Geoffrey Arend este Vince McCormick, un agent de vânzări neglijent;

vince

Bojana Novakovic este Sarah Caraway, soția unui om bogat. Ea intenționează să-și părăsească soțul și să-l lase fără bani;

sarah

Bokeem Woodbine este Ben Larson, un agent de securitate temporar cu un trecut violent;

ben

Jenny O ‘Hara este Jane Kowski, o femeie în vârstă care este hoață;

jane

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

Logan Marshall-Green este Tony, un tip care nu a semnat la intrare.

tony

                Singura întrebare pe care trebuie să v-o puneți este: Oare cine din cei 5 este Diavolul? Vince, Sarah, Jane, Ben sau Tony?!

5

                Au fost nevoie de 39 de zile de filmări din care 14 în lift și cinci zile într-un birou al echipei de securitate care monitoriza video clădirea și interiorul liftului blocat.

6

                John Erick Dowdle a explicat: „Să creezi o poveste terifiantă într-un spațiu foarte familiar poate să fie distractiv. Înainte de producție, toată lumea credea că partea din lift va fi foarte rapidă. Dar e ciudat, cu cât e un spațiu mai mic, cu atât îți ia mai mult să filmezi acolo”. Regizorul a explicat că dorința lui și a lui Shyamalan a fost să dea impresia unui spațiu mai degrabă adânc, cu camera cât mai mult în spatele oamenilor, pentru a da senzația de îngropat de viu.

7

                Două lifturi au fost folosite pe platourile de filmări pentru a realiza acest horror. Un lift conceput pentru a se filma scenele de interior, iar al doilea pentru scenele de supraveghere, văzute prin monitoarele din camera de supraveghere. În plus, realizatorii au folosit și un lift real, dintr-un zgârie-nori. Senzația de aglomerare a fost intensificată și prin punerea unei oglinzi mari pe peretele liftului, deși această alegere le-a dat de furcă apoi cameramanilor. Echipa de filmări a fost mereu pusă în fața nevoii de a găsi moduri diferite de a filma pentru ca scenele din lift să nu devină plictisitoare. În plus, regizorul a vrut ca pentru cadrele filmate în lift să apară senzația că suntem cu toții acolo, captivi, într-un spațiu claustrofobic.

8

                Modul în care a fost creat Devil vă va da impresia că totă acțiunea se petrece prea repede. Mi-a plăcut că totul s-a rezumat la ceea ce e mai important. În cazul în care ar fi fost mai lung, exista posibilitatea să vă plictisească. Interacţiunile între fiecare personaj din lift sunt intense şi interesante. Fiecare dintre ei are un comportament unic şi ceva interesant de ascuns. Devil este surprinzător şi interesant și cu siguranță vă va captiva. Există pericolul după acest film să nu mai aveți curajul să mergeți cu liftul.

9

                Cum v-am obișnuit, vă invit să urmăriți trailer-ul acest horror captivant:

                Devil s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Pe blu-ray costă doar 20 de lei și are sunet DTS-HD 5.1.

BD

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise