Zathura, o aventură spațială

                Zathura este un film de aventură realizat în 2005, regizat de către Jon Favreau, bazat parțial pe cartea ilustrată Zathura de Chris Van Allsburg, autorul cărții Jumanji. Acesta a fost filmat în Los Angeles și în Culver City, California. Spre deosebire de carte, filmul nu face nicio referire la Jumanji. Recenziile în America au fost în majoritate pozitive. Din punctul meu de vedere, este un film mult mai slab decât Jumanji. În primul rând, jocul duce casa jucătorilor în spațiu. Singura problemă? Respiră ca pe Pământ și la un moment dat este trimisă în spațiu o canapea care arde. Așa ceva este impsoibil, știind că în spațiu nu e oxigen. Dar trecând peste toate aceste neajunsuri, nu mi s-a părut la fel de antrenant ca Jumanji. Mai corect ar fi fost să se numească Jumanji în cosmos. După ce-l vizionați, aștept păreri.

1

                Despre ce este vorba? Frații Walter și Danny nu s-au putut înțelege niciodată, nici măcar cu sora lor, Lisa. Într-o zi, pe când tatăl lor este plecat cu munca, ei se ceartă din nou în timp ce Lisa se află în camera sa de la etaj. Danny este alungat de fratele mai mare, Walter, în subsolul casei, deoarece l-a lovit cu mingea de baseball în față. Însă aici el descoperă tablă de joc cu temă spațială numită „Zathura”. Acesta este un joc de cursă, obiectivul fiind ajungerea într-un loc din spațiu numit Zathura.

2

                După ce încearcă fără succes să-l determine pe fratele său să joace jocul împreună, Danny începe să se joace de unul singur. De la prima mișcare, Danny își dă seama că acesta nu este un joc obișnuit. Piesa principala în formă de navă spațială se mișcă de una singură și când aterizează pe un spațiu, iese un cartonaș, pe care scrie: „Ploaie de meteoriți, încearcă să scapi”. Imediat casa este lovită din cer de către meteoriți încinși și topiți.

3

                Când Danny și Walter se uită prin gaura din acoperișul lor, descoperă, cu groază că sunt în spațiu. La fiecare rând, unul dintre cei doi înaintează sau se retrage pe traseu, iar jocul scoate un card pe care scrie ceva (majoritatea dintre acestea vor fi citite de către Walter, deoarece Danny nu poate citi bine), iar apoi se întâmplă în realitate ceea ce scrie pe card. Și nu sunt singuri… Singura șansă de a ajunge pe Pământ este să termine jocul. Și, astfel, începe aventura spațială.

4

                Distribuția este surprinzătoare:

Josh Hutcherson este Walter;

walter

Jonah Bobo este Danny, fratele mai mic al lui Walter. Cei 2 nu se înțeleg deloc;

danny

Kristen Stewart este Lisa, sora mai mare a celor 2 băieți;

lisa

Dax Shepard este Astronautul;

Nu uita sa citesti

astronaut

Tim Robbins este tatăl copiilor.

tata

                Filmul are situații amuzante și niște răsturnări de situație neașteptate. Dar rămân la părerea că este un film pentru copii. Cel mai plăcut surprinși veți fi când veți afla cine este de fapt astronautul salvat în spațiu. Vă va ține în tensiune să vedeți deznodământul, dar filmul e slăbuț și m-a plictisit. Probabil, dacă n-aș fi văzut Jumanji, era altceva. Dar problema este că nu am fost surprins cu nimic.

5

                Știați că:

1. Pentru a face o Lisa criogenizată, regizorul a avut nevoie de sculptori și pictori care i-au făcut o replică în viață lui Kristen Stewart prin scanarea corpului?

2. În timpul filmărilor, Jonah Bobo a pierdut 4 dinți? Astfel, producătorii l-au pus să poarte dinți falși având în vedere că acțiunea filmului se petrece într-o zi.

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestei aventuri în spațiu:

                Zathura s-a lansat în România pe DVD.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise