“Geostorm”, planeta este ameninţată

Din 20 octombrie la cinema

1

Geostorm” este un film american regizat de Dean Devlin după un scenariu scris de Paul Guyot împreună cu Devlin.

Din distribuţie fac parte: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Richard Schiff, Robert Sheehan, Daniel Wu, Eugenio Derbez, Ed Harris şi Andy García. 

Am văzut “Geostorm” la T Imax Afi Cotroceni. Filmul ne arată cum planeta este ameninţată de o serie de dezastre naturale, însă, în acelaşi timp, putem vedea cum, de fapt, omul rămâne principalul pericol al planetei.

Scenariul şi regia

Sub bagheta lui Dean Devlin, acţiunea are loc în viitor, când schimbările de temperatură au luat-o razna. Datorită unei reţele de sateliţi, controlată printr-o staţie spaţială internaţională, oamenii pot regla temperaturile pentru a proteja planeta. Cunoscută sub numele de Olandezul, reţeaua de sateliţi a fost creată de o echipă de oameni de ştiinţă din 17 ţări. Printre ei îl regăsim pe Jake Lawson (Gerard Butler), pe cât de talentat şi priceput în profesia sa, pe atât de încăpăţânat şi sfidător.

La o întâlnire a Senatului, Jake îşi pierde cumpătul şi îl jigneşte pe senatorul Thomas Cross, fiind astfel concediat şi înlocuit cu fratele său mai mic, Max Lawson. Simţindu-se trădat, Jake rupe legătura cu Max.

Trei ani mai târziu, preşedintele SUA (Andy Garcia) se hotărăşte să cedeze Olandezul comitetului internaţional de supraveghere. La scurt timp, schimbările de climă se simt din nou puternic după ce mai mulţi oameni sunt găsiţi îngheţaţi în mijlocul deşertului. Aflându-se în criză, Max îl convinge pe Jake să se întoarcă pe Olandez pentru a descoperi de ce reţeaua de sateliţi nu mai funcţionează cum trebuie.

Ajuns din nou în spaţiu după trei ani, Jake are o misiune dificilă, să repare Olandezul şi să descopere ce sau cine se află în spatele acestor probleme tehnice. Fratele său, Max, investighează la rândul său cazul de pe Pământ. Vor reuşi cei doi fraţi să salveze planeta?

“Geostorm” reprezintă debutul regizoral al lui Dean Devlin, cunoscut ca scenarist pentru pelicule precum: “Independence Day”, “2012” sau “The day after tomorrow”. Într-un interviu, Devlin a explicat: “Totul a început cu fiica mea. Avea şase ani, aflase despre schimarea climatică şi m-a întrebat: De ce nu construim o maşină să rezolve problema? Mi-am dat seama că cel mai bun mod de a-i explica e o poveste. Şi asta e filmul, până la urmă. E o fabulă despre ce s-ar putea întâmpla dacă aşteptăm prea mult ca să luăm măsuri.” Regizorul nu mizează doar de acţiune pentru a prezenta o peliculă despre dezastrele naturale, ci pe elemente de politică şi chiar pe relaţia dintre doi fraţi care, după ce nu îşi mai vorbesc nişte ani, încearcă să lase problemele în urmă pentru a lucra împreună cu un scop clar: protejarea planetei.

Distribuţia

Gerard Butler este Jack, fratele cel mare iresponsabil, uneori uşor arogant, încăpăţânat, care nu ascultă ordinele şi care face întotdeauna ceea ce vrea. Talentat şi priceput în profesia sa, el este unul din oamenii care au construit Olandezul, însă este dat afară de propriul frate atunci când jigneşte un senator. După trei ani, Max îl convinge să se întoarcă pe Olandez pentru a descoperi de ce sistemul de sateliţi se confruntă cu probleme tehnice. Înainte să plece, Jack îi promite fiicei sale, Hannah, că se va întoarce, o promisiune pe care trebuie neapărat să o respecte.

Jim Sturgess este Max Lawson, fratele mai mic al lui Jack, însă, în acelaşi timp, fratele responsabil. Abbie Cornish este Sarah Wilson, agenta serviciilor secrete ale SUA şi iubita lui Max. Ed Harris este Leonard Dekkom, secretarul de stat al SUA. Andy Garcia este preşedintele SUA, Andrew Palma.

Distribuit de Vertical Entertainment, “Geostorm” a avut premiera în cinematografe vineri, 20 octombrie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

1
Postează un comentariu

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Avramescu Alexandru Virgil Recent comment authors
Avramescu Alexandru Virgil
Editor

Geostorm: Pericol Global este palpitant și captivant din punct de vedere vizual. Îl ajută foarte mult și 3D-ul. Dacă vreți să vedeți un film cu un scenariu laborios cum a fost Blade runner 2049, în care acțiunea se mișcă greu, mai bine stați acasă. Dar dacă vreți să vedeți acțiune de la început până la final, cum se formează tornade, cum îngheață Rio de Janiero, zgârie norii din Hong Kong se prăbușesc, inundații, cum în spațiu totul o ia razna, vă recomand să urmăriți acest film la cinema. E adevărat, la nivel de scenariu nu am avut parte de surprize,… Citeste mai mult »