Judecătorul, un film de Oscar?!

                Judecătorul este o dramă regizată de David Dobkin. De ce spun că e posibil să aibă şanse la Oscar?! Pelicula este o dramă familială, iar actorii joacă impecabil. Singura problemă e că nu este ce mă aşteptam să fie. Nu prea are acţiune şi pe alocuri m-a plictisit. Oricum trebuie să vă pregătiţi sufleteşte pentru că acest film are o durată de 2 ore jumătate. Am vizionat acest film la Cinema City Timişoara, luni de la 20:00, în sala 3. Am vrut să merg de la 16:30, dar filmul rula în sala 7. Sala 6 şi 7 sunt cele mai mici săli ale cinematografului Cinema City Timişoara şi nu merita să dau banii pe bilet să vizionez un film în una din cele mai mici săli. Judecătorul va scoate la iveală iţele unui caz complicat, dar şi trecutul traumatizant al unui avocat aparent cinic şi lipsit de conştiinţă.

1

                Hank Palmer este un avocat de succes care se întoarce în oraşul natal pentru înmormântarea mamei sale. Însă odată ajuns aici, află că tatăl său, judecător cu greutate, este principalul suspect al unei crime controversate. În timp ce investighează cazul şi pregăteşte o apărare indestructibilă pentru tatăl său în sala de judecată, Hank reîncepe să se apropie de familia pe care a părăsit-o cu mulţi ani în urmă.

2

                Din distribuție fac parte:

Robert Downey Jr. Este Hank Palmer un avocat de succes care apără doar persoane vinovate, deoarece câștigă bine;

hank

Robert Duvall este Judecătorul Joseph Palmer. El este tatăl lui Hank și omul din cauza căruia Hank s-a înstrăinat de rudele sale;

joseph

Vera Farmiga este Sam Powell, iubita din tinerețe a lui Hank;

sam

Vincent D’Onofrio este Glen Palmer, fratele mai mare al lui Hank;

glen

Jeremy Strong este Dale Palmer, al 2-lea frate al lui Hank, care a rămas handicapat din cauza unui accident şi are o obsesie să realizeze filme;

dale

Billy Bob Thornton este procurorul Dwight Dickham.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

dwight

                Ceea ce trebuie să ştiţi este că, iniţial, Robert Downey Jr., l-ar fi vrut în rolul tatălui judecător pe Jack Nicholson. Din punctul meu de vedere, Robert Duvall a jucat magistral şi a dat greutate filmului. Să nu fiţi miraţi dacă va fi nominalizat la premiul Oscar pentru rol.

3

                Cu Robert Downey Jr este o altă surpriză. M-am obişnuit să-l văd în rolul super-eroului Tony Stark alias Iron Man şi în rolul lui Sherlok Holmes. Am uitat că poate să joace roluri profunde. Mă bucur că a acceptat să joace un astfel de rol, acesta având şanse mari să fie nominalizat la premiile Oscar, pentru cel mai bun rol principal. A mai fost nominalizat la această categorie în 1993, pentru Chaplin, care l-a şi transformat într-unul din cei mai respectaţi actori ai generaţiei sale, până când problemele cu alcoolul şi drogurile au distras atenţia publicului şi a studiourilor de la talentul său.

4

                Filmul pune accent pe diferenţele de interpretare a legii şi personalităţile diferite ale lui Hank şi Joseph. Aceştia au o mulţime de probleme nerezolvate din trecut. Din păcate, tatăl lui Hank are cancer în ultima fază. Un aspect important este că, iniţial, Joseph îi angajează un avocat local, interpretat de Dax Shepard. Din cauză că este lipsit de experienţă, acesta îşi dă demisia, astfel Hank devenind avocatul tatălui.

5

                Un rol important îl are avocatul acuzării, procurorul Dwight Dickham, care vrea să scape de judecător o dată pentru totdeauna. A venit dintr-un oraş mare, mai ales pentru a-l umili pe Hank. Privește cu ochi reci ca gheața pe cei 2 Palmer, are părul alb dat pe spate şi are un „temperament glacial”.

6

                Este un film bun, dar în opinia mea nu este un film de urmărit la cinema. Din păcate, cum spunea Carla, m-am încăpăţânat să spun că Paddington este un film pentru copii. Cum sunt Batman, adică foarte încăpăţânat, nu am ascultat de sfatul ei şi am vizionat Judecătorul. Acum îmi pare rău, dar asta este. Omul mai face şi greşeli. Cu siguranţă mi-ar fi plăcut mai mult povestea ursuleţului peruan.

7

                Dar cu siguranţă sunt cinefili care nu doresc acţiune la cinema şi vor un film bun. Acesta chiar este un asemenea exemplu şi merită urmărit de fanii acestui gen. Mai ales că filmul are şanse la Oscar. De ce spun asta?! De obicei filmele care pe mine nu mă dau pe spate sunt nominalizate la Oscar sau chiar au prestigioasa statuetă.

8

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul subtitrat al acestei drame:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise