Recomandări Starfilme.com pentru sărbătorile de iarnă

0

Având în vedere că a început iarna și se apropie sărbătorile, noi cei de la Starfilme.com ne-am gândit să vă recomandăm cele 32 de filme și 18 animații pe care trebuie să le vizionaţi în această perioadă:

1. Home alone

home alone

Kevin este un băieţel de 8 ani uitat singur acasă de părinţii săi, plecaţi cu restul familiei într-o vacanţă de Crăciun la Paris. La început, lui Kevin îi place să stea singur, dar ulterior realizează că lucrurile nu sunt aşa simple cum par. Mai ales din momentul în care doi hoţi hotărăsc să-i spargă casa. Dar Kevin nu se sperie aşa de uşor şi hotărăşte să-şi apere teritoriul cu orice preţ.

2. Home alone 2: Lost in New York

home alone 2

Kevin McAllister şi familia lui se pregătesc să meargă la Miami pe timpul sărbătorilor. La aeroport, Kevin se pierde de-ai lui şi ajunge pe un avion către New York. Ajuns în oras, Kevin reuşeşte să ia un taxi până la Plaza Hotel unde, folosindu-se de cartea de credit a tatălui său, îşi închiriază un apartament. Dar dă peste foştii săi duşmani, Harry şi Marv, care tocmai au ieşit de la puşcărie. Când Kevin află că cei doi vor să jefuiască magazinul lui Marv în ajunul Crăciunului, îşi face un plan pentru a-i opri.

3. Home alone 3

home alone 3

Patru spioni, Beaupre, Alice, Jernigan şi Unger, fură un microcip top-secret şi, pentru a nu fi găsit la vamă, îl ascund într-o maşinuţă de jucărie teleghidată. Dar bagajul lor se încurcă la aeroport cu al morocănoasei doamne Hess care, găsind jucăria în locul bagajelor ei, i-o dă lui Alex, vecinului ei de 8 ani. Spionii îşi vor microcipul înapoi înainte ca ai lor clienţi să se înfurie şi se decid astfel să intre prin efracţie în toate casele de pe strada lui Alex, neştiind în care anume e băieţelul. Dar Alex e pregătit deja pentru vizita lor…

4.  The Santa Clause

santa clause

Când Moş Crăciun nu-şi mai poate duce munca la bun sfârşit, Charlie îşi convinge tatăl, Scott Calvin, să-i ia locul. Ceea ce nu ştiu este că o dată ce va intra în costumul roşu, Scott va trebui să îndeplinească şi toate atribuţiile Moşului. În anul ce va urma, lui Scott îi va creşte burtă şi barbă exact ca lui Moş Crăciun. Familia şi colegii nu ştiu ce să creadă despre noile schimbări din viaţa lui Scott. Toţi sunt contrariaţi şi nemulţumiţi, în afară de micuţul Charlie, care este singurul de părere că tatăl său este potrivit pentru această slujbă.

5. The Santa Clause 2

santa clause 2

Scott Calvin a fost, în ultimii opt ani, un adevărat Moş Crăciun, iar loialii săi spiriduşi îl păzesc de belele. Charlie, fiul său, a „aterizat” pe lista obraznicăturilor, iar Moșul însuși simte cum, pe zi ce trece, i se cam duce vremea… În concluzie, dacă Scott nu se însoară până în seara de Ajun, nu va mai putea fi niciodată Moș Crăciun! Disperat să-și găsească o nevastă și să-și ajute și fiul, Scott se întoarce acasă, printre ai săi, lasând un Moș-surogat care să supravegheze cum merg lucrurile la Polul Nord. Dar…

6. The Santa Clause 3: The Escape Clause

santa clause 3

Crăciunul se apropie, iar Scott Calvin își invită socrii să petreacă împreună sărbatorile. Vacanța lor ia însă o întorsătură haotică, pentru că Scott descoperă o modalitate de a scăpa din „Clauza de Moș Crăciun”, dar năzdrăvanul Gerilă îngheață tun zâmbetele de Crăciun! Dacă Scott nu va reuși să salveze situația, va fi un ger cumplit la Polul Nord și în toată lumea! Va reuși oare Scott să-și recapete îndrăgita slujbă?

http://www.youtube.com/watch?v=GrWp53jU-MI

7.  Alvin and the chipmunks

alvin

Când în casa lui Dave, un compozitor de real… insucces, se strecoară trei veverițe, bărbatul încearcă să scape de ele. Dar când veverițele arată că pot vorbi și cântă, Dave își dă seama ca ar putea da lovitura cu ajutorul lor. Surprinzătoarea colaborare dintre Dave, bătăiosul Alvin, tăcutul Simon și sensibilul Theodore îi rezolvă compozitorului atât problemele profesionale, cât și pe cele sentimentale.

8.  Alvin and the chipmunks 2: The squeakquel

alvin 2

Managerul Dave Seville convinge cele trei veverițe să meargă la școală asemenea unor copii obișnuiți, predicându-le faptul că va fi în interesul lor să învețe carte. În vreme ce veverițele cântătoare se acomodează cu noul stil de viață în mijlocul elevilor de la școală, Ian Hawke este eliberat din închisoare și colindă prin toată lumea în încercarea de a descoperi animale talentate, care să poată cânta și dansa. În Australia, Ian Hawke întâlnește niște femele veveriță înzestrate din punct de vedere muzical, pe care intenționează să le transforme în vedete pentru a se răzbuna astfel pe Alvin, Simon și Theodore.

9.  Alvin and the chipmunks 3: Chipwrecked

alvin 3

De această dată Alvin și veveriţele sunt în vacanţă într-o croazieră. Însă vaporul are câteva defecţiuni şi eroii noştri naufragiază pe o insulă pustie. În timp ce Dave îşi caută prietenii pierduţi, veveriţele îşi fac de cap pe noua lor insulă. Acestea îşi vor face un nou prieten, care se va dovedi a fi de ajutor pentru toţi. În vreme ce buclucaşele veveriţe caută drumul de întoarcere şi descoperă că insula pe care sunt prizoniere nu este pustie aşa cum au crezut la început, Dave Seville face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-şi recupera prietenii dispăruţi.

10.  Jack Frost

jack frost

Jack Frost este pe cale să-și împlinească una dintre cele mai mari dorințe ale sale, afirmarea talentului de muzician. Prețul pe care-l plătește este însă mare, căci Jack își petrece mult timp departe de Gabby și Charlie, soția și fiul său. De Crăciun el se grăbește să ajungă acasă la familia sa și moare într-un accident de mașină. Băiețelul îi simte foarte mult lipsa și dorința lui de a-și revedea tatăl este atât de mare încât, sufletul acestuia va intra în trupul unui om de zăpadă!

11.  Jingle all the way

jingle all the way

Când Howard lipsește de la antrenamentul de karate al fiului său, el promite să se revanșeze de Crăciun cu o jucărie pe care micuțul și-o dorea de multă vreme. Ceea ce Howard nu știe este faptul că fiecare copil din oraș vrea să aibă jucăria respectivă, iar părinții fac tot posibilul să îndeplinească dorințele odraslelor. În Ajunul Crăciunului el trebuie să concureze cu un lucrător poștal, un actor, un polițist și cu aproape fiecare părinte din oraș, pentru a face rost de jucăria mult visată. În timp ce Howard se agită în oras, băiețelul său îi duce dorul, iar soția sa primește avansuri din partea unui vecin foarte insistent.

12.  Christmas with the Cranks

christmas with the kranks

În momentul în care singura lor fiica, Blair, părăseşte căminul familial, Luther şi Nora Krank decid să plece într-o croazieră pentru a depăşi mai uşor acest moment. Dar decizia lor de a boicota tradiţia declanşează un adevărat vacarm în vecini. Când Blair sună în Ajunul Crăciunului pentru a anunţa că vrea să facă o vizită surpriză împreună cu logodnicul ei, familia Krank are 12 ore la dispoziţie pentru a face un miracol şi a se aduna împreună cu vecinii pentru a sărbători mai mult ca niciodată!

13.  It’s a wonderful life

it's a wonderful life

Filmul spune povestea lui George Bailey, oprit din încercarea de a se sinucide de un înger, care îi arată cum ar fi fost lumea dacă el nu ar fi existat niciodată. Șocat de cele arătate de înger, George își dorește viața mai mult ca orice.

14.  Miracle on 34th street

miracle on 34th street

Kriss Kringle e în oraș, un bătrânel simpatic care se potrivește perfect descrierii moșului de la Polul Nord. Și pentru că marele magazin Cole’s avea nevoie de un Moș Crăciun iar el se potrivea perfect „descrierii postului”, devine în scurt timp cel mai iubit om din New York. Susan, o fetiță drăgălașă, și mama ei, manager la Cole’s, par a fi singurele care nu cred în Moș Crăciun. Nici managerii magazinul concurent nu cred și chiar îi înscenează moșului comiterea unei infracțiuni pentru a fi arestat sau închis într-un ospiciu. Dar, așa cum știm cu toții, Moș Crăciun există, așa cum și Dumnezeu există, iar de Crăciun mai mult ca oricând e timp pentru miracole.

15.  The family man

family man

Jack Campell este un broker renumit pe Wall Street. Are tot ce își poate dori: bani, mașină sport foarte atrăgătoare pentru femeile din jurul său, însă îi lipsește viața de familie. Într-una din zile, își amintește de prietena lui pe care a părăsit-o cu treisprezece ani în urmă, deși i-a promis că se va întoarce peste un an și vor întemeia o familie. Gustul succesului îl zăpăcește și preferă să lucreze ca să devină o persoană importantă. Acum își dorește ca să nu fi făcut aceeași alegere și iată că într-o dimineață se trezește alături de Kate și de fetița lui. Oare va reuși să facă față unei vieți pe care nu a planificat-o?

16. Vertical limit

vertical limit

Peter și sora lui Annie, sunt copiii lui Royce Garrett, un alpinist care a murit în mod tragic în timpul unei cățărări. Peter a devenit un fotograf respectat, în timp ce Annie este o alpinistă cu renume, care lucrează pentru Elliot Vaughn, un miliardar care vrea să escaladeze muntele K2 din Himalaya. În timpul cățărării, se pornește o furtună iar Elliot, Annie și echipa lor rămân prinși într-o cavernă acoperită de o avalanșă. Peter, care se află în apropierea muntelui, organizează o echipă și pleacă în căutarea celor dispăruți. Într-o cursă împotriva cronometrului dar și a naturii, ei trebuie să o salveze pe Annie și pe ceilalți supravețuitori ale căror vieți sunt în pericol.

http://www.youtube.com/watch?v=eDZS0obtRvw

17.  Cliffhanger

cliffhanger

Pe vremuri, Walker era cotat cel mai bun alpinist, dar moartea accidentală a logodnicei celui mai bun prieten al lui îl scoate pe bară. Un alt accident, un avion prăbușit în munti, îl determină să-și reia vechea meserie, pentru a salva supraviețuitorii. Dar ceea ce trebuia să devină o misiune de recuperare se transformă într-o luptă pentru a-si salva propria viață

18.  It could happen to you

it could happen to you

Charlie și Muriel Lang au trăit împreună vieți simple până când au câștigat 4 milioane de dolari la loterie. Totuși, există o problemă. Înainte de extragere, Charlie a mâncat la o cafenea și nu a mai avut bani pentru a-i da bacșiș chelneriței Yvonne. În glumă, el i-a promis că dacă va câștiga la loterie, îi va da jumătate din banii câștigați. El este acum total hotărât să-și țină promisiunea făcută și de aceea soția lui decide să-l părăsească, nevrând să-i dea chelneriței niciun cent. Relația dintre Charlie și Muriel se destramă în timp ce Charlie și Yvonne încep să se înțeleagă de minune.

19.  While you were sleeping

while you were sleeping

Lucy trăiește o viață plictisitoare, nu are familie, singura care îi ține companie este pisica ei. Ziua de Crăciun o găsește făcându-și meseria, vânzând tichete în gară. Îl vede pe bărbatul visurilor ei, Peter, care este jefuit. Ea îl salvează și-l duce la spital, unde intră în comă. Aici familia lui Peter o confundă, crezând toți că este logodnica lui Peter. Pentru prima dată în viața ei simte ce înseamnă să aibă o familie. În tot acest timp petrecut alături de familia lui Peter, Lucy se îndrăgostește de fratele acestuia, Jack.

20.  Serendipity

serendipity

Cu câteva zile înainte de Crăciun, în timp ce făcea cumpărături, Jonathan Trager o întâlnește pe Sara Thomas și își petrece seara cu ea hoinărind prin Manhattan, fără măcar să-i știe numele. Când seara se sfârșește, cei doi hotărăsc să lase destinul să decidă în locul lor. Peste mulți ani însă, înainte de nuntă, Jonathan se hotărăște să înfrunte destinul și pornește în căutarea ei.

21.  The lion, the witch and the wardrobe

narnia

Patru frați sunt trimiși în vizită la o rudă îndepărtată și neprietenoasă. Casa rudei se dovedeste a fi un teren numai bun de joacă, ei descoperind aici un dulap fermecat, care face trecerea într-o altă lume, una fantastică. Aici vor face cunoștință cu leul Aslan, Vrăjitoarea Albă și vor învăța să se lupte cu personaje fantastice. Vrăjitoarea Albă dorește să preia controlul asupra Narniei, înghețând tot ținutul. Împotriva ei se vor ridica cei trei copii, împreună cu Leul Aslan și armata acestuia. Copiii vor învăța din această aventură ce înseamnă prietenia și dragostea.

22.  Prince Caspian

narnia 2

La un an după aventurile din prima parte, regii și reginele din Narnia se regăsesc în acel tărâm fantastic, doar pentru a descoperi că au trecut mai mult de 1300 de ani în timpul narnian. Cât timp au fost plecați, Epoca de Aur a Narniei a luat sfârșit, Narnia a fost cucerita de Telmarini și acum este controlată de către maleficul rege Miraz. Cei patru frați îl vor întâlni pe moștenitorul de drept al tronului Narniei, tânărul prinț Caspian, care a fost forțat să se ascundă căci unchiul său, Miraz, plănuiește să-l omoare pentru a-l pune pe fiul său pe tron. Cu ajutorul unui gnom prietenos, a unui curajos șoricel care vorbește pe nume Reepicheep, Trufflehunters și Nikabirk, narnienii, conduși de către curajoșii cavaleri Peter și Caspian, se aventurează într-o călătorie epică pentru a-l găsi pe Aslan și a-l învinge pe Miraz, astfel restaurând magia și gloria în regat.

23.  The Voyage of the Dawn Treader

narnia 3

Lucy și Edmund Pevensie se întorc în Narnia împreună cu verișorul lor, Eustace. De data aceasta, Peter și Susan nu vor mai intra în lumea magică a Narniei, pentru că ei, după cum Aslan le-a spus, au crescut, dar vor putea să-l găsească în lumea reală pe el, pe Aslan. Cei trei, Lucy, Edmund și Eustace îl vor întâlni pe Prințul Caspian într-o călătorie dincolo de mare, la bordul navei regale, The Dawn Treader. În decursul drumului se întâlnesc cu dragoni și alte personaje fantastice, dar și cu un grup de războinici, până la ajungerea lor la marginile lumii.

24.  Grumpy old men

grumpy old men

Max Goldman și John Gustafson sunt cei mai buni prieteni și se cunosc de-o viață. Cei doi și-au făcut farse și șirul acestora nu se oprește chiar dacă acum sunt trecuți de 60 de ani. Preocupările lor cotidiene, până acum banale, dispar ca prin minune în ziua când pe strada lor se mută o doamnă… interesantă, care le trezește sentimente și pasiuni nebănuite la vârsta lor.

25.  Grumpier old men

grumpier old men

Cei doi morocănoși: Max Goldman și John Gustafson alături de soția acestuia, Ariel Truax, devenită Gustafson, primesc vizita Mariei Sophia Coletta Ragetti și au motiv de „dispută” pregătirile de căsătorie a copiilor lor: Melanie Gustafson și Jacob Goldman, în care fiecare dintre ei încearcă să hotărască soarta acestora, să dirijeze și încurcă, ca de obicei ițele… și îi mai încurcă și italianca care vrea să schimbe „atmosfera” micului orășel Wabasha…

26. Winter’s tale

winter's tale

Acțiunea se situează în anul 1916, într-un New York rece, bântuit de vânt și întuneric. În mijlocul acestui oraș, într-o iarnă rece, un hoț, Peter Lake, speră să găsească o pradă considerabilă într-unul dintre palatele orașului. Crezând că acesta este nelocuit, pătrunde înăuntru, dar în loc să găsească o comoară, găsește altceva de neprețuit: dragostea. Intrând, o zărește pe fata proprietarilor cântând la pian, iar imaginea ei îl tulbură deopotrivă și îl fascinează. Ceea ce nu știe însă este faptul ca tânăra este grav bolnavă și pe moarte. Dar acest fapt nu îi împiedică să înceapă o frumoasă poveste de dragoste. Și cum filmul vrea să prezinte puterea dragostei adevărate și miracolele pe care aceasta le produce, Peter se reîncarnează și așa începe o serie de aventuri ireale, presărate cu dezamăgiri, cu iubire și cu magie.

27.  Bad Santa

bad santa

Doi bărbați, Willie și Marcus, pleacă o dată pe an, în apropierea Crăciunului, să jefuiască mall-uri. Îmbrăcați în Moș Crăciun și elful său, aceștia plănuiesc să jefuiască fiecare magazin, însă planul lor este dat peste cap de către un copil de 8 ani care îi învață despre adevăratul spirit al Crăciunului.

 28. Deck the halls

deck the halls

Doi vecini dintr-un orășel din New England intră în război unul cu altul când unul din ei se hotărăște să-și decoreze de Crăciun casa cu atâtea luminițe încât să fie vizibile din spațiu. Cartierul este întors cu susul în jos pe măsură ce familiile încearcă să descopere adevăratul sens al Crăciunului.

 29. How Grinch stole the Christmas

grinch

Izolat de mic de restul oamenilor din cauza urâțeniei lui, Grinch trăiește într-o peșteră alături de Max, câinele său. El urăște tot ce are legătura cu oamenii și bineînțeles, urăște și Crăciunul. Când vizitează orășelul Whoville și vede pregătirile de sărbători, îi vine o idee, și anume să strice toată sărbătoarea. Așa că fură toate cadourile, toți brăduții și toate beculețele. Toți copiii rămân triști, gândindu-se că nu au fost cuminți în anul acela și au fost pedepsiți…

30. Whiteout

whiteout

Un ofițer de poliție trebuie să captureze un criminal în serie înainte ca noaptea polară, lungă de 6 luni, să înceapă. Carrie Stetko a fost detașată timp de doi ani la stația de cercetare de la Polul Sud. Ea și-a depus demisia și așteaptă să plece cu ultimul avion, care va decola în trei zile. Un cadavru e găsit cu 72 de ore înainte ca noaptea polară să înceapă, astfel începând prima investigație polițienească din istoria Cercului Arctic. Ceea ce Carrie nu știe e că asasinatul e parte dintr-un secret lung de 60 de ani, iar criminalul e dispus să mai ucidă și alți oameni pentru a-și proteja taina.

31.  The Smurfs

smurfs

Ștrumfii sunt niste creaturi miniaturale de culoare albastră, care trăiesc într-un sat mitic din Evul Mediu și sunt hărțuiți de către un vrăjitor diabolic pe nume Gargamel, care intenționează să îi folosească ca parte a unei vrăji ce l-ar putea ajuta să producă aur. După ce Gargamel descoperă satul ștrumfilor, aceștia fug prin pădure pentru a nu fi capturați, iar Ștrumful Neîndemânatic pătrunde într-o grotă interzisă împreună cu alți câțiva confrați. Fiind lună plină și vraja plutind în aer, ștrumfii sunt teleportați printr-o poartă magică în New York-ul contemporan, acolo unde sunt șocați de descoperirile științei și tehnicii moderne și de continua agitație a locuitorilor metropolei. Găzduiți în casa lui Johan și a soției însărcinate a acestuia, ștrumfii încearcă să găsească drumul spre casă înainte ca vrăjitorul Gargamel, care se află pe urmele lor și în New York, să îi sechestreze și să-i folosească în planurile lui oculte.

32. The Smurfs 2

smurfs 2

Gargamel îi creează pe Hackus şi Vexy, un cuplu de ştrumfi răi numiţi Naughties, pentru a valorifica esenţa magică de ştrumf. Când descoperă că doar un ştrumf real îi poate da ce-şi doreşte și că numai Smurfette îi poate transforma pe Naughties în ştrumfi reali, Gargamel o răpește pe Smurfette și o duce în Paris. Acolo, cu ajutorul esenţei de ştrumf, Gargamel speră să utilizeze Turnul Eiffel ca o antenă de energie generatoare, pentru a se întoarce acasă. Acum totul depinde de Papa Smurf, Clumsy, Grouchy şi Vanity să vină în lumea umană şi să ceară ajutorul lui Patrick şi Grace Winslow şi al fiului lor Blue.

33. Frozen

frozen

Anna, o tânără visătoare, e pe punctul de a porni în aventura vieţii ei alături de Elsa, Crăiasa Zăpezii. Frozen se anunţă o poveste care îmbină aventura cu comedia. O profeţie malefică face ca un regat întreg să fie prins într-o iarnă veşnică, aşa că Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un îndrăzneţ om de la munte, într-o călătorie periculoasă pentru a o găsi pe Crăiasa Zăpezii şi pentru a pune capăt astfel vrăjii iernii. Cu un peisaj desprins parcă de pe Everest, cu creaturi mitice şi cu magie ieşind din fiecare colţ, Anna şi Kristoff se vor lupta cu forţele naturii într-o cursă pentru a-şi salva regatul de la îngheţul veşnic.

34. Rise of the guardians

rise of the guardians

Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: Moş Crăciun, Iepuraşul de Paşti, Omul de Nisip, Pitch, Zâna Măseluță. Diversele personaje îndrăgite din „mitologia” celor mici își unesc forțele pentru a-l opri pe Bau-Bau din planul său de a aduce lumea într-un întuneric etern, peste care el să fie stăpân.

35. Polar Express

polar express

Mai există oare copii care să nu creadă în Moș Crăciun? Iată că eroul nostru nu crede. În timp ce sora lui așteaptă cu nerăbdare cadourile, băiatul stă liniștit în pat, așteptând și el sosirea moșului, pentru a se convinge odată pentru totdeauna că acesta există. La doisprezece fără cinci minute, un tren, Polar Express, oprește în fața casei sale, tren care îl va duce până la Polul Nord, acolo unde trăiește moșul. În tren, băiatul întâlnește alți copii dornici de aventură și pe parcursul acestei călătorii învață niște lucruri esențiale despre viață: a se baza întotdeauna pe familie, a avea încredere în prieteni, a avea curaj și a-și impună părerile.

36. A Christmas Carol

a christmas carol

Ebenezer Scrooge, un om de afaceri bătrân și zgârcit, cu o personalitate rapace, are un comportament răutacios față de angajatul său loial și față de nepotul său. În ajunul celui de-al șaptelea Crăciun de la moartea partenerului său de afaceri, Marley, fantoma acestuia din urmă, îl vizitează pe Scrooge, prevestindu-l că în acea noapte va fi vizitat de trei spirite. Spiritul Crăciunului Trecut, Prezent și Viitor, fiecare dintre ele încercând să-i arate bătrânului avar greșelile vieții sale. Acest lucru chiar se întâmplă, iar urmările constituie o poveste senzațională și emoționantă.

37. Arthur Christmas

arthur christmas

V-aţi întrebat vreodată cum împarte Moş Crăciun toate cadourile într-o singură noapte? Pe vremea când stră-străbunicii noştri erau doar nişte copii, în lume nu erau aşa de mulţi copii ca în ziua de azi şi cadourile erau aduse cu sania. Dar în ziua de azi, pentru a face faţă cererii, Moş Crăciun se foloseşte de tehnologia ultramodernă, din baza sa de la Polul Nord ! Din păcate, în acest an un copil a fost uitat şi nu îşi va primi cadoul.

38. How to train your dragon

httyd

Adolescentul Hiccup este fiul conducătorului unui trib de vikingi pe nume Stoick cel Mare, care nu este considerat potrivit pentru a moșteni poziția de lider după moartea părintelui său întrucât nu dispune de forță și eroism, deși este inteligent și are un simț al umorului foarte dezvoltat. Hiccup participă alături de alți tineri la programul de antrenament de pe insula Berk, acolo unde este învățat să ucidă dragoni, probă pe care trebuie s-o depășească cu brio pentru a dovedi că s-a maturizat fiind aceea de a captura un dragon uriaș.

39. How to train your dragon 2

httyd2

Au trecut cinci ani de când Hiccup și Toothless au reușit să facă pace între dragoni și vikingi pe insula Berk. În timp ce Astrid, Snoutlout si restul găștii se întrec în cursele de dragoni, Hiccup și Toothless călătoresc împreună pe cer pentru a descoperi noi teritorii. Atunci când una dintre aventurile lor îi conduce la descoperirea unei peșteri de gheață, ce reprezintă casa a sute de noi specii de dragoni sălbatici, în frunte cu misteriosul Dragon Rider, cei doi prieteni se vor afla în centrul unei lupte pentru a proteja pacea.

40. Hercules

hercules

Hercule, fiul lui Zeus, tatăl zeilor, este transformat într-un semizeu de către Hades, zeul lumii întunericului, care plănuiește să-l detroneze pe Zeus. Hercule este crescut pe pământ, unde nu se folosește de puterile sale divine, dar când află de proveniența sa divină, Zeus îi spune că dacă dorește să ajungă pe muntele Olimp, trebuie să devină un erou adevărat. Astfel, Hercule se antrenează și cu ajutorul prietenului Pegas și a antrenorului său personal, Phil, devine un erou faimos. El se luptă cu monștri, titani și chiar cu Hades, dar abia când…

41. Ice age

ice age

Pe timpul când planeta intră în epoca de gheață, toate animalele migrează spre sud în căutarea unei clime mai calde. Sid este un leneș lăsat în urmă de familia sa. Când se trezeșe îl întâlnește pe Manny, un mamut, pe care se hotărăște să-l însoțească din moment ce a rămas singur. Tabăra oamenilor este atacată de tigri, iar o femeie sare în râu pentru a-și salva copilul. Micuțul este „adoptat” de Manny și Sid, care decid să-l înapoieze tatălui. În călătoria lor, cei doi sunt însoțiți de Diego, care la început vrea să fure copilul, dar care apoi el însuși îi va lua apărarea în fața restului de tigri înfometați.

42. Ice age 2: The Meltdown

ice age 2

Cei trei prieteni din filmul anterior, Manny, Sid și Diego, s-au stabilit într-o vale alături de celelalte animale. În momentul în care aceștia descoperă că valea riscă sa fie inundată, ei pornesc într-o călătorie pentru a se salva. În călătoria lor, Manny întâlnește o femelă mamut care se credea oposum și la început acesta o respinge pentru că i se părea ciudată.

 43. Ice age 3: Dawn of the dinosaurs

ice age 3

Mamutul Manny și iubita lui Ellie vor avea un bebe mamut, iar leneșul Sid așteaptă cu nerăbdare evenimentul. Gândul că va deveni tătic îl dă de tot peste cap pe Manny, care, mai stresat decât toate mamele din lume o menajează în exces pe Ellie şi se agită la orice mişcare a bebeluşului. Diego, se gândeşte cu groază că va deveni în curând dădacă pentru nou-născutul lui Manny, iar Sid este năpădit de sentimente materne care îl împing să devină „mama” a trei ouă de dinozaur pe care le găsește în mod întâmplător sub gheață. În căutarea lui Sid, prietenii lui îl vor întâlni pe Buck, un mascul de nevăstuică, un fel de Tarzan al acelor vremuri, care îi va ajuta să-l salveze pe leneșul atras mereu de încurcături.

44. Ice age 4: Continental Drift

ice age 4

Unul dintre cele mai iubite trio-uri din istoria cinematografiei: Manny , Diego și Sid, pornesc în cea mai mare aventură a lor după ce un cataclism trimite în derivă un întreg continent. Separați de restul turmei, ei folosesc un iceberg pe post de barcă improvizată și se lansează într-o epopee maritimă în încercarea disperată de a-i găsi pe ceilalți.

45. Beauty and the beast

beauty and the beast

Belle este o tânără fată, căreia nu-i place viața pe care o duce. Greșeala făcută de tatăl fetei, pe nume Maurice, va face ca fiica acestuia să se întâlnească cu Bestia. Acest monstru este un prinț asupra căruia fusese aruncată o vrajă, iar el nu mai putea iubi. Cu timpul, între cei doi se înfiripă o prietenie frumoasă.

46. Beauty and the beast 2: The enchanted Christmas

beauty and the beast 2

Belle este prizonieră în castel. Însă ea este hotărâtă să celebreze Crăciunul așa cum se cuvine acestei sărbatori, deși Bestia nu este de acord și îi interzice. Belle nu ia in seamă acest lucru, dorind să-i aducă fericire măcar în aceste momente. Aliații săi sunt obiectele din casă care doresc o schimbare în această atmosferă mohorâtă. Dar Forte se teme că planurile Frumoasei vor pune capăt blestemului care a căzut peste castel, blestem care pe el l-a făcut foarte important în ochii stăpânului sau. El se folosește de Fifi, un flaut care dorește cu disperare un solo, pentru a strica planurile Bellei și pentru a scăpa de ea.

47. Beauty and the Beast 3: Belle’s magical world

beauty and the beast 3

Animația este alcătuită din trei capitole în care sunt prezentate aventuri ale personajelor ce fac parte din această lume magică. În prima parte, între Belle și Bestia are loc o mică ceartă care până la urmă se rezolvă. În partea a doua, Lumiere trăiește o mică aventură pe munte alături de Fifi. În ultima parte, Belle o roagă pe Bestie să elibereze o pasăre cântătoare ca un gest de bunătate.

48. The Lion king

lion king

Simba, un prinț leu, se naște pe tărâmul Africii. Tatăl său, Regele Mufasa, le spune oamenilor săi că după moartea lui tronul îi va reveni lui Simba, îndepărtându-l astfel pe fratele regelui, Scar, de la conducerea Tărâmului Mândriei. Scar, unchiul lui Simba, plin de mânie, plănuiește să îi omoare pe Mufasa și pe Simba pentru a ajunge la putere. El și grupul său de hiene reușesc să îl omoare pe Mufasa, dar Simba supraviețuiește. Simțindu-se extrem de vinovat de moartea tatălui său, Simba își părăsește casa și hotărăște să nu se mai întoarcă niciodata acolo.Tot hoinărind, îi întâlnește pe Timone și Pumba, cu care se împrietenește repede. Stă cu ei până la adolescență, când prietena lui din copilărie, Nala, îl găsește și îl imploră să se întoarcă pe Tărâmul Mândriei, unde Scar s-a declarat rege de ani de zile și a ruinat totul. Toate animalele vor muri de foame dacă Simba nu se întoarce…

49. The Lion king 2: Simba’s pride

lion king 2

Simba și Nala au o fiică, pe prințesa Kiara. Prietenii regelui, Timon și Pumba, sunt cei însărcinați să-i fie dădace, dar ea se strecoară cu ușurință de sub ochii lor și se aventurează în locurile interzise. Acolo îl cunoaște pe Kovu, un pui de leu care este fiul lui Zira, fosta soție a lui Scar. Ea plănuiește să-l crească pe Kovu ca să-l răstoarne pe Simba de pe tron și să devină regele Pământurilor Mândre.

50. The Lion King 1/2: Makuna matata

lion king 3

Acțiunea se petrece între cele 2 animații The Lion king.  Este povestea celor doi prieteni ai lui Simba, înainte de a se întâlni cu el. Ne este prezentată colonia lui Timon, unde observăm că el este diferit de ceilalți, iar mama și unchiul Max îl sfătuiesc să părăsească colonia. Timon pleacă să-și găsească lumea viselor lui, o lume liberă, fără îndatoriri. Așa îl întâlnește pe Pumba și împreună merg mai departe în căutarea visului lui Timon, trecând amândoi printr-o serie de aventuri amuzante.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar