Marea aventură Lego, amuzant

                The Lego movie, tradus la noi Marea aventură Lego, este o animație combinată cu live-action. La Timișoara, la Cinema City, a fost doar varianta dublată în prima săptămână, dar în a doua săptămână au adus și varianta subtitrată, din păcate doar în weekend. L-am ratat la cinema. Dar s-a lansat pe blu-ray 3D la noi așa că l-am cumpărat. De ce? Americanii au făcut doar recenzii pozitive. Poate am avut eu așteptări prea mari, dar pe mine nu m-a dat deloc pe spate. Este o idee originală, există multe poante, muzică care să te binedispună, dar cam atât. Ca animație și 3D, am văzut animații mult mai bune. Regizorii, Phil Lord și Christopher Miller au regizat și animațiile Cloudy with a chance of Meatballs și Cloudy with a chance of Meatballs 2. Animațiile amintite sunt mult peste acestă creație.

love

                Melodia Everything is awesome este vioaie și vă va binedispune. În plus, este și educativă și ne învață ce înseamnă lucrul în echipă.

                Cu siguranță ați auzit de piesele Lego. V-ați jucat cu ele când erați mici și poate mai montați și acum la ele ajutându-vă copiii. Cu siguranță veți zâmbi datorită rapidității cu care se succed fazele amuzante, dar la un moment dat s-ar putea să vi se pară obositor și să vă plictisească. Eu cel puțin așa m-am simțit.

actiune

                Care este, pe scurt, povestea animației? Într-o frumoasă şi metropolitană lume Lego, banalul şi neinteresantul Emmet (voce Chris Pratt), un constructor mereu optimist, care nu iese din cuvântul fişelor cu instrucţiuni, află într-o zi că universul în care trăieşte este în pericol major, iar cel de la care vine dezastrul este chiar conducătorul oraşului, președintele Lord Business (voce Will Ferrell), șeful Corporației Octan și stăpânul lumii.

bad guy

                Există o profeție. Cel ce va găsi „piesa de rezistență” este Cel Ales, pe care Marii Constructori îl așteaptă să salveze piesele Lego de la dispariție. Singura problemă? Emmet nu este Formidabilul. Are nevoie de eroii lumii sale pentru a se lansa în Marea Aventură. Este ajutat de curajoasa şi inventiva Wildystyle (voce Elizabeth Banks), legendarul și unicul Batman (voce Will Arnett), pisicuța unicorn Unikitty (voce Alison Brie), un vrăjitor înțelept Vitruvius (voce Morgan Freeman), un uriaș cu aspect de Transformers, Metal Beard (voce Nick Offerman) şi un cosmonaut din anii ’80 care nu mai este la curent cu noutățile pe nume Benny (voce Charlie Day). Dar Emmet, odată ce trece prin tot felul de aventuri, nu mai este aceeași piesă Lego de la începutul animației, se schimbă, găsind resursele necesare să devină un adevărat erou.

profetie

                Bineînțeles, printre piesele Lego îi veți mai recunoaște pe: Superman (voce Channing Tatum), Wonder Woman (voce Cobie Smulders), Gandalf (voce Todd Hansen), Green lantern (voce Jonah Hill), Abraham Lincoln (voce Will Forte), Han Solo (voce Keith Ferguson), C-3PO (voce Anthony Daniels), Shaquille O’Neal (voce Shaquille O’Neal).

superman

                În momentul în care Emmet găsește „piesa de rezistență”, este prins de polițistul rău/bun (voce Liam Neeson), dar salvat în cele din urmă de Wildystyle și aventurile din oraș se mută într-o altă lume Lego, Vestul sălbatic. Acolo se transformă într-o încăierare într-un bar de pistolari până când apar poliţiştii de la oraş… Apoi apare Batman şi nebunia începe să ia proprții.

batman

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

                Dacă Emmet va da lovitura, rămâne să vedeți urmărind animația. Ce mi-a plăcut? La un moment dat, animația se va amesteca cu filmul live-action. Oricum îl veți revedea pe Will Ferell, un tată căruia nu-i place ca băiatul lui să se joace cu piesele Lego.

live action

                Pentru a-şi transpune viziunea pe marele ecran, realizatorii au avut nevoie de aproape 15 milioane de piese şi trei ani de dezvoltare şi producţie. Sute de artişti au colaborat pentru a crea această animaţie computerizată, care să ne transpună în lumea Lego.

1

                Dan Lin, unul din „arhitecţii” proiectului declara: „Tot ceea ce vede publicul pe ecran, fie că este fum, apă, pietre, foc sau explozii, este construit vizual din piese Lego. Am vrut să simulăm elemente naturale cu piese Lego aşa cum nu s-a mai făcut vreodată pe marele ecran”.

3

                Este un film care vă va aminti de copilărie, o animație care vă va învăța să credeți în propriile forțe și să nu dați importanță așa mare „instrucţiunilor” de zi cu zi. Prietenia, iubirea şi dorinţa de aventură primează în acestă aventură Lego.

2

                Vă invit să urmăriți trailer-ul dublat în română, deoarece este o animație care se adresează în special copiilor:

                Marea aventură Lego s-a lansat și la noi în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D (BD2D+BD3D).

lego

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

1 Comentariu
  1. […] Cea mai bună animație Big Hero 6 The Book of Life The Boxtrolls How to Train Your Dragon 2 Winner: The Lego Movie […]

Cmentariile sunt închise