Minte-mă frumos, o comedie românească de nota 10

                Trebuie să vă spun că n-am mai văzut o comedie românească la care să râd cu lacrimi de la Nea Mărin miliardar. Am mai văzut comedii românești: Ho ho ho, Ho ho ho 2 și The godmother (Nașa), dar în cel mai fericit caz am schițat un zâmbet. Minte-mă frumos este o comedie la care chiar am râs cu lacrimi. În general nu sunt fan comedii, mai ales comedii romantice, dar îmi plac la nebunie comediile care mă fac să râd bine. Minte-mă frumos este o producție Media Pro Pictures. Ideea inițială i-a aparținut lui Andrei Boncea, iar scenaristul Adrian Lustig a reuşit să creeze o savuroasă şi întortocheată poveste de dragoste. Ducu Ion, producator al unor producții consacrate ale Media Pro Pictures precum Îngerașii sau Doctori de mame, s-a îndrăgostit de scenariu și a decis să dea startul unui proiect cu totul inedit.

1

                Minte-mă frumos spune povestea a 2 tipi simpatici din București care duc o viață cât se poate de neobișnuită. Dani este part-time it-ist și part-time gigolo. Toni, prietenul din clasa întâi al lui Dani, este full-time… hacker care-și înșală partenerul de viață, computerul, cu o tipă cunoscută pe internet pe nume Oana. Dana și Oana sunt ucenice cofetare, colege de apartament și firi complet diferite. Dana este tipa senzuală care sucește mințile bărbaților oriunde apare, pe când Oana iubește foarte mult prăjiturile, de unde și formele mai rotunjoare ale acesteia. Dar în momentul în care discuțiile pe facebook nu pot rămâne veșnic virtuale, Toni și Oana își dau întâlnire față în față. Probleme? Desigur. Toni nu seamănă deloc cu poza din profil, iar Dani ajunge la întâlnire în locul lui. Dar oare la întâlnire se prezintă Oana? Sau fiecare din cei 4… minte frumos?

2

                Cinci personaje sunt importante: Dani, Dana, Oana, Toni și Yvonne. În continuare, voi prezenta actorii care interpretează aceste personaje:

Andi Vasluianu (Furia, Contra timp, California Dreamin’) este Dani, un tip simpatic, arătos și foarte sigur pe șarmul lui. Aparent este „băiatul de la cablu”, de fapt el este gigolo pe bani buni. Este un tip spontan, mereu pe fază, care știe să vrăjească o femeie și să-i mențină constant interesul. Dani este suficient de isteț și-i place aventura. Se îndrăgostește la prima vedere de Dana;

dani

Diana Dumitrescu (Pariu cu viața) este Dana, colegă de apartament cu Oana. Amândouă sunt ucenice la Academia de Ciocolată a lui Yvonne. Din păcate însă, Dana este mai puțin talentată, mai puțin punctuală și mai puțin pasionată de arta gastronomiei. Îi place să pozeze în divă. Cu o față foarte frumoasă, cu un trup perfect, de manechin, o veți îndrăgi imediat;

dana

Antoaneta Zaharia este Oana, prietena cea mai bună a Danei. Fiind foarte complexată de kilogramele în plus, ea minte pe Facebook, asumându-și înfățișarea frumoasei ei prietene, Dana. E o fată haioasă, expertă în prăjituri. E plină de viață, dar se deprimă ușor și plânge mult;

oana

Marius Damian este Toni, prietenul și colegul lui Dani. Este un inginer care preferă meseria de hacker. Gelos și irascibil, încă locuiește cu mama lui și toată ziua stă pe Facebook unde o cunoaște pe Oana, care se prezintă cu poza Danei. Toni se îndrăgostește de fizicul Danei, însă conversațiile interesante le poartă cu Oana. Complexat de fizic, se dă drept cel mai bun prieten al său, pentru a face impresie;

toni

Loredana Groza este Yvonne, o franțuzoaică sofisticată, cofetară șefă și patroana Academiei de ciocolată. Este căsătorită cu un român care administrează fonduri Phare. O adevarată scorpie la servici, o admonestează constant pe Dana și are o atitudine tiranică față de toate angajatele ei, care o detestă. Este „clienta” lui Dani. În pat preferă sado-masochismul, spre marea disperare a lui Dani.

yvonne

                Însă şirul complicaţiilor nu se termină aici, fiindcă o minciună nu vine niciodată singură. Ca să creeze o impresie mai bună, îndrăgostiţii îşi pun imaginaţia la contribuţie şi creează poveşti cât mai impresionante despre vieţile lor. Dar cu cât poveştile sunt mai impresionante, cu atât sunt şi mai departe de adevăr: astfel, Toni ajunge să îl prezinte pe Dani ca fiind broker. Acelaşi lucru se întâmplă şi din partea Oanei, care o prezintă pe Dana ca fiind PR într-o agenţie cu reputaţie.

3

                Scenele amuzante vă vor face să râdeți cu lacrimi, mai ales că se derulează într-un ritm trepidant. Marius Damian a trebuit să stea câteva ore cățărat pe un stâlp de telecomunicații, spre uimirea vecinilor din cartier care întrebau pe rând dacă s-a stricat cablul. Marius Damian a spus ca a fost un chin să stea cocoțat pe stâlp ore-n șir. Iar când se mai cerea o dublă, avea impresia că echipa de producție face glume pe seama lui.

Nu uita sa citesti

4

                Soț și soție în viața reală, Marius Damian și Antoaneta Zaharia au mai avut de trecut un test, pe lângă cel actoricesc: cel de viitori părinți. Antoaneta a filmat însărcinată în 3 luni.

5

                Un alt hop ce a trebuit trecut a fost cel al Dianei Dumitrescu. Fiind o bucătăreasă desăvârșită în viața reală, s-a acomodat greu cu rolul său, cel al unei cofetărese neîndemânatice.

6

                Meritul imaginii cu siguranță este al regizorului Iura Luncașu. Este prima sa experiență pentru marele ecran. Până acum, a regizat telenovele precum Lacrimi de iubire, Numai iubirea, Iubire ca în filme și Inimă de țigan. Sensibilitățile de televiziune reies încă de la genericul de început, în care numele actorilor și ale echipei sunt afișate peste imagini ale orașului, stil care îmi amintește de serialele HBO. Dar și felul în care sunt construite scenele, înrămarea personajelor pe ecran, tehnicile de montaj sunt superbe.

7

                Cadrele sunt vii, ale unei capitale atractive. Imaginea filmului este vie, caldă, prietenoasă, ceea ce n-am mai văzut demult la un film românesc, mai exact de la Domnișoara Christina. Nu mi-a venit să cred! Minte-mă frumos are pe DVD sunet DD 5.1.

8

                Cam atât despre Minte-mă frumos. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul filmului:

                Minte-mă frumos s-a lansat și în România pe DVD. Eu l-am cumpărat cu 20 lei de la Inmedia, magazin situat în Kaufland Reșița.

minte-ma frumos

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise