Non-Stop, toți pasagerii sunt suspecți

                Liam Neeson reușește din nou un rol de excepție. La cei 62 ani ai săi, se pare că Liam e un erou. De la Taken, care practic i-a relansat cariera de action movie star, Liam Neeson a jucat doar în filme de acțiune. O să menționez cele mai importante titluri ale filmelor de acțiune în care Neeson a jucat după Taken: Clash of the Titans, The A-Team, Unknown, The grey, Wrath of the Titans, Battleship, Taken 2 și să nu uităm alte 2 filme care trebuie să apară în viitor: A Walk Among the Tombstones (19.09.2014) și Taken 3 (09.01.2015). Tot în acest an a jucat și în comedia western A Million Ways to Die in the West. Non-Stop, cel mai nou film care a apărut în România pe DVD și blu-ray, este un thriller în care suspansul atinge cote maxime. Mă bucur că l-au lansat și în România pe blu-ray. Altfel aș mai fi avut un film la colecție cu subtitrare în engleză, cumpărat din Vestul Europei.

1

                Non-Stop, thriller-ul regizat de Jaume Collet-Serra e suficient de răsucit cât să vă țină în transă până la final. Veți muri de curiozitate să aflați cine e teroristul care îi face viața amară ofițerului de zbor Bill Marks. Din punctul meu de vedere, până în acest moment, este cel mai bun thriller al acestui an.

2

                Dar despre ce este vorba în cel mai nou thriller al lui Liam Neeson? În timpul unui zbor transatlantic New York – Londra, ofițerul de zbor Bill Marks primește mai multe mesaje codificate prin care este instruit să convingă linia aeriană să transfere 150 milioane de dolari într-un cont secret. În caz contrar, la fiecare 20 de minute, un pasager din avion va fi ucis. Dușmanul este de negăsit și îi știe fiecare mișcare. Numărătoarea inversă începe. Spațiul de manevră este foarte limitat și plin de pericole. La 10000 m în aer este imposibil să deții controlul. De parcă asta nu era de ajuns, Marks ajunge și în fruntea listei suspecților (contul secret este deschis pe numele său). În toată această situație disperată, Jen Summers, o femeie care ar putea muri în orice moment din cauza unei probleme medicale avute în trecut, se dovedește a fi un aliat nesperat. Sau… este și ea suspectă?

3

                Voi prezenta 2 dintre actorii care joacă în acest film. De ce? Să nu bănuiți cine este criminalul. Vă mai pot spune că într-unul din roluri o veți recunoaște pe Lupita Nyong’o, premiată cu Oscar pentru rolul din 12 years of slave.

lupita

Liam Neeson este Bill Marks, unul din miile de ofițeri de zbor americani (air marshals, pe limba lor) care, complet undercover, călătoresc cu avionul pe diferite rute și au dreptul să intervină în forță pentru a evita momente neplăcute, de genul 9/11. Liam Neeson e cât se poate de credibil în rolul unui polițist cu mai multe probleme (băutură, familie, oboseală fizică și psihică);

neeson

Julianne Moore este Jen Summers, vecina de scaun a lui Bill;

moore

                Dar greul nu cade pe umerii lui Neeson. El doar își joacă rolul. Greutatea cade asupra celor trei scenariști (John W. Richardson, Chris Roach și Ryan Engle), care creează situații-limită ce pot fi, în același timp, și plauzibile, dar și aproape imposibile, depinzând de fiecare cinefil în parte cât de mult se va lăsa sedus de suspans și de desfășurarea acțiunii. Filmul este plin de twist-uri. Deși am văzut o mulțime de filme americane, nu am reușit să bănuiesc nicio clipă cine este teroristul. De fiecare dată când bănuiam pe cineva…

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

5

                Dificultatea majoră a acestei pelicule este că acțiunea se desfășoară într-un spațiu închis. Povestea este suficient de antrenantă încât să nu vă plictisească. Este un film de 106 pe care-l veți savura la maxim. Și sunetul este demențial. Pe blu-ray are sunet DTS-HD 5.1.

7

                Meritul regizorului și al scenariștilor constă în a pune spectatorul pe mai multe piste. M-a mirat faptul că eroul nostru are foarte mare încredere în femeia care se așezase lânga el, Jen, pe care o exclude de pe lista suspecților deoarece o văzuse dormind când el a început să primească mesajele de amenințare. Nu vreau să vă mai dezvălui prea multe. Dacă nu aţi vizionat încă filmul, vreau să vă fac să-l vizionaţi fără să vă mai dau prea multe detalii.

4

                Oricum, la cei 61 de ani ai săi, Liam Neeson arată ca la 51 de ani. Nu-şi arată deloc vârsta, de aceea este şi credibil în rolurile sale. Puţini sunt actorii de la Hollywood care nu-şi arată vârsta. Asta dovedeşte că mai sunt şi actori care nu au căzut în patima drogurilor. În încheiere, vă recomand un alt film cu pasageri ostateci în avion, Pasagerul 57. Din păcate, acest film nu s-a lansat în România.

6

                În continuare, vă invit să urmăriţi trailer-ul acestui thriller subtitrat în limba română:

                Non-Stop s-a lansat, cum spuneam mai sus, pe DVD şi blu-ray.

non stop

Cumpără DVD                                                                                           Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise