“Sausage Party”, o animație care vă va surprinde

0

“Sausage Party” (“Petrecerea cârnaților”) este o animație nerecomandată sub 15 ani regizată de Greg Tiernan și Conrad Vernon după un scenariu scris de Kyle Hunter, Ariel Shaffir, Seth Rogen și Evan Goldberg.

Din distribuție fac parte – Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz, Edward Norton și Salma Hayek.

“Sausage Party”

“Sausage Party” este primul film de animație CG pentru adulți. Având la bază un concept creat de Seth Rogen, Jonah Hill și Evan Goldberg, animația oferă ceva ce nu ați mai văzut până acum. Cu alte cuvinte, reprezintă o nebunie, care, din păcate, nu este, în totalitate, amuzantă.

Frank (Seth Rogen), unul din cei opt cârnați dintr-un pachet care se află pe raftul unui supermarket, împreună cu celelalte alimente așteaptă cu nerăbdare ziua în care un om, considerat zeu, îi va lua de pe rafturile magazinului și îi va trece pragul către o lume necunoscută, dar care le va asigura viața veșnică. Pentru că da, alimentele cred că, în afara supermaketului, le așteaptă raiul, un loc unde oamenii, adică zeii, vor avea grijă de ele și unde vor fi libere.

“Sausage Party”

În fiecare dimineață, alimentele își încep ziua cu un cântecel dedicat zeilor, dar ele nu știu ce se va întâmpla de fapt odată ce sunt puse în căruciorul supermarketului.

Frank și prietena sa – Brenda (o chiflă) – speră că vor fi aleși de zei pentru a fi împreună pentru totdeauna. Într-o dimineață, așteptarea ia sfârșit, iar cei doi sunt aleși de o cumpărătoare, urmând să descopere lumea de dincolo, adică Marele Necunoscut.

Dar, înainte de a ajunge la casa de marcat, o sticlă de muștar care s-a întors în magazin (Danny McBride) îi avertizează că raiul nu există. Cunoscând adevăratul sens al vieții, el se omoară înainte ca Frank și Brenda să îl poată salva.

“Sausage Party”

Înainte să își dea ultima suflare, muștarul îi spune lui Frank să vorbească cu Firewater (Bill Hader), o sticlă de lichior care știe totul despre existența lor.

Așadar, seara, după ce magazinul se închide, Frank, Brenda, Sammy Bagel Jr. (Ed Norton) și Vash (David Krumholtz) pornesc într-o adevărată aventură, încercând să afle adevărul. Însă, lucrurile se vor complica deoarece un irigator însetat de răzbunare este pe urmele lor.

Dacă vor afla Frank și prietenii lui adevărul, vă las să descoperiți vizionând “Sausage Party”.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

“Sausage Party”

Așa cum am menționat deja, animația nu este recomandată sub 15 ani și, prin urmare, nu este pentru copii. Filmul conține un limbaj licențios și consider că au fost folosite inutil prea multe cuvinte vulgare. Poate e amuzant să auzi cum alimentele înjură în anumite momente critice, dar după ce acestea folosesc, pentru a 20-a oară, cuvinte indecente, mi se pare de prisos un astfel de limbaj.

“Sausage Party”

Animația oferă multe personaje interesante. Seth Rogan, Johan Hill și Michael Cera interpretează cârnații – Frank, Carl și Barry; Kristen Wiig este Brenda (o chifla); Salma Hayek este Teresa (un taco); Danny McBride este muștarul (Honey Mustard); Edward Norton îl interpretează pe covrigul Sammy; David Krumholtz este Lavash (lipia); Bill Hader este Firewater (o băutură alcoolică), iar James Franco si Paul Rudd sunt oameni: Franco este Druggie, iar Rudd este Darren, un funcționar din magazin.

“Sausage Party”

“Sausage Party” dezbate următoarea temă – dacă poți să crezi sau nu în ceva ce nu se poate dovedi. Alimentele cred că odată ce vor fi aleși de oameni vor păși în rai. Dar atunci când Frank află de la Muștar că nu există un paradis pe pământ, el preferă să caute adevărul și să strângă dovezi.

Seth Rogen și Evan Goldberg ne-au adus de-a lungului timpului multe comedii savuroase și inventive, cum ar fi This Is the End” (“A venit sfârșitul!”) sau The Interview” (“Interviul”). Rogen a declarat într-un interviu că a lucrat opt ani pentru această animație, iar totul a pornit de la următoarea întrebare: ce ar fi dacă alimentele ar avea sentimente, gânduri, trăiri și emoții? Iar rezultatul este “Sausage Party”.

“Sausage Party”

În concluzie, în opinia mea, “Sausage Party” este o animație care, cu siguranță, vă va suprinde atât într-un mod plăcut, cât și într-unul mai puțin plăcut, având un subiect atipic, personaje diferite și bine conturate și, nu în ultimul rând, momente mai mult sau mai puțin comice.

“Sausage Party” (“Petrecerea cârnaților”) va avea premiera la data de 12 august 2016. Filmul este distribuit de InterComFilm. Vizionare plăcută!

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata