Schimbare surpriză în box office-ul din SUA

1

Animația Dl Peadboy şi Sherman şi 300: Ascensiunea unui Imperiu au făcut schimb de locuri în SUA.

Animaţia a reuşit să învingă premiera cu curse de maşini ilegale din această săptămână Need for speed: Începuturi reuşind să strângă 21 milioane de dolari.

Top 3 e completat de  300: Ascensiunea unui Imperiu cu încasări de 19,1 milioane dolari urmat de Need for speed: Începuturi cu încasări de doar 17,8 miliaone dolari, sub previziunile distribuitorului Disney care a prevăzut încasări de milioane de dolari.

Koenigsegg Agera R

Următoarele locuri la box-office au fost ocupate de:

Locul 4 Non-stop încasând 10,6 milioane dolari

Locul 5 The single moms club încasând 8,3 milioane dolari. Filmul este o bombă la box-office fiind considerat cel mai slab debut al Tyler Perry.

Locul 6 The lego movie care a încasat 7,7 milioane dolari

Locul 7 Fiul lui Dumnezeu  cu 5,4 milioane dolari

Locul 7 The Grand Budapest hotel cu 3,6 milioane dolari reușind să depășească cealaltă premieră a săptămânii Veronica Mars.

Locul 8 Frozen cu 2,1 milioane dolari. Incredibil! Animația reușeșete să se mențină în top 10 de 17 săptămâni

Locul 10 Veronica Mars cealaltă premieră a săptămânii care a mai reușit să strângă 2 milioane dolari deși a avut parte de un debut limitat

Mai departe vom vorbi despre cea mai interesantă premieră a săptămânii Need for speed: Începuturi.

Deși rolul principal este jucat de Aaron Paul din serialul Breaking Bad,  filmul nu a reușit să ”rupă gura târgului”. Filmul nu a reușit să atingă pragul de 23 milioane de dolari, cel mai slab debut al unui film cu curse de mașini, filmul Fast and furious: Tokyo drift din 2006. Filmul se alătură altor ecranizări după jocuri care nu au avut succes: Max Payne, Silent Hill: Revelation și Prince of Persia – Sands of time.

Audiența a fost formată din 70% persoane sex masculin, și 56% din audiență au avut vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani. În 90% din cele 3115 săli de cinema filmul a rulat 3D, aducând 43% din încasări.

Premiera în celelalte țări din lume a avut un imens succes, aducând o rază de speranță. Din aproximativ 40 de țări s-au încasat 45,6 milioane dolari. Filmul a adus cele mai mari încasări din China 21 milioane dolari. Astfel în primul weekend de la lansare filmul a ajuns la încasări de 63,4 milioane dolari, filmul având un buget de 66 milioane dolari.

Filmul este ecranizarea aclamatului joc pe calculator. Este imposibil să nu fi auzit de el. Este un film la care poți să mergi cu gașca de prieteni și te vei distra de minune. La fel ca în joc, în prim plan veți recunoaște McLaren P1, Bugatti Veryon, Koenigsegg Agera R, Lamborghini Sesto Elemento, Saleen S7 și lăsând ce mai tare mașină la urmă, Ford-ul Mustang. Cei care vor să vadă curse ilegale, acesta e filmul vostru. Cei care se așteaptă ca filmul să fie polițist vor fi dezamăgiți.

Acțiunea filmului e desprinsă din joc. Pleacă cu o mașină slăbuță și până la final ajunge să conducă cea mai tare mașină. Cursele pe străzile orașului sunt foarte spectaculoase ținând spectatorul cu sufletul la gură. După o astfel de cursă Tobey este abordat de Dino Brewster, care e interpretat de Dominic Cooper, să construiască cel mai rapid Mustang din lume care are 900 de cai putere și prinde 230 mile/oră, Dominic promițându-I lui Tobey 25% din ce încasează pe mașină, Ford-ul valorând peste 2 milioane de dolari. Tobey acceptă imediat, deoarece după moartea tatălui său a rămas cu datorii uriașe și riscă să își piardă service-ul.

Tobey este evident un pilot mai bun decât Dino,  dar nu a cunoscut gloria, Dino fiind fost pilot de NASCAR. Dino are o relație cu Anita, fosta prietenă a lui Tobey și sora prietenului lui Tobey, Pete interpretat de Harrison Gilbertson. Tobey și echipa sa de la Marshall Motors construiesc Ford-ul Mustang și reușesc să o vândă unui colecționar, prin intermediul Juliei Maddon interpretată de Imogen Poots, cu suma de 2,7 milioane de dolari, numai după ce Tobey dovedește că mașina poate atinge peste 370 km/oră. Tobey reușește chiar să atingă 376 km/oră. Dino este foarte supărat că Tobey a condus mașina și când Tobey îi spune că e un pilot mai bun decât el, Dino pune la bătaie 75% din suma cu care a vândut Ford-ul în cazul în care pierde în fața lui Tobey. Dar dacă pierde Tobey, acesta va trebui să renunțe la cei 25% care i se cuvin.

Astfel are loc o cursă la care participă și Pete cu 3 mașini , Koenigsegg Agera R , dar care un final tragic, deoarece Pete moare într-un accident de mașină provocat de Dino. Însă acesta din urmă își folosește influența pentru a mușamaliza totul și pentru a-l scoate vinovat pe Tobey.

cursa De Leon

Când iese din închisoare Tobey vrea neapărat să participe la cursa De Leon organizată de Monarch interpretat de Michael Keaton, pentru a-și dovedi nevinovăția și să răzbune moartea lui Pete. El împrumută Ford Mustang-ul la care a muncit cu promisiunea că va da jumătate din suma câștigată în această cursă. Astfel Tobey și Julia se întâlnesc din nou, iar Tobey este admis in cursa De Leon, cea mai cunoscută cursă ilegală din Statele Unite.

P.S. Pentru împătimiții care vor să vadă scene de după genericul filmului, trebuie să vă spun să nu plecați din sală. Cam după 2-3 minute după ce a început genericul de final, veți avea parte de un video despre cum se face fitness în închisoare.

Mai jos puteți urmări trailer-ul subtitrat:

Pentru cei interesați să vadă box ofice-ul de săptămâna trecută click aici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata