2

Strange World este o animație științifico-fantastică din 2022, produsă de Walt Disney Animation Studios și distribuită de Walt Disney Studios Motion Pictures. Totodată, este cel de-al 61-lea film de animație produs de studio, fiind regizat de Don Hall, scris și co-regiat de Qui Nguyen și produs de Roy Conli. Animația urmărește povestea unei familii legendare de exploratori care trebuie să-și lase deoparte diferențele în timp ce pornesc într-o călătorie către un tărâm misterios, locuit de forme de viață neobișnuite, pentru a salva o resursă numită Pando – de la pierderea sursei de energie.

Am văzut Strange World la Cinema City, mulțumită invitației primite de la Cineforum & RanCommunication 🙂 Am fost întotdeauna o mare fană a animațiilor, în special ale celor produse de Disney și nu ratez nimic. Strange World este o animație spectaculoasă și are o poveste foarte bine scrisă, care ne prezintă o familie de exploratori ce încearcă să-și salveze țara. Ei pornesc într-o aventură fantastică, însă, ceea ce iese în evidență în toată această aventură a lor, este o încercare de a prezenta diversitate și multiculturalism. Strange World are o căsătorie interrasială, un fiu adolescent homosexual îndrăgostit și un câine cu dizabilități.

Renumitul explorator Jaeger Clade își conduce fiul, Searcher, și o echipă de expediție într-o misiune de supraviețuire. Casa lor, Avalonia, dispune de resurse slabe și se află într-o vale înconjurată de un lanț de munți. Jaeger este obsedat de cățăratul pe munți. Searcher crede că tatăl său este prea preocupat de faimă și glorie. El descoperă o plantă verde strălucitoare pe drumul lor, ce ar putea fi o nouă sursă de energie. Jaeger nu este de acord. În opinia lui, ei trebuie să continue. Tatăl și fiul se ceartă, iar Jaeger decide să își continue expediția de unul singur.

Douăzeci și cinci de ani mai târziu, planta descoperită de Searcher, care a primit numele Pando, a transformat Avalonia. Toată lumea are gadgeturi electrice alimentate de miracolul verde. Searcher, un erou pentru poporul său, duce o viață fericită ca fermier Pando. Iubita lui soție, Meridian, zboară cu un avion care pulverizează culturile Pando. Fiul adolescent al lui Searcher, Ethan, nu împărtășește entuziasmul tatălui său pentru agricultură. El este îndrăgostit de un alt băiat și tânjește să fie un explorator curajos ca bunicul său dispărut acum mulți ani în urmă.

Searcher observă cum recolta sa, Pando, începe să aibă de suferit. O vizită a liderului Avalonia, Callisto (Lucy Liu), confirmă cele mai mari temeri ale sale. Plantele Pando vor pieri într-o lună. Callisto are nevoie de Searcher să se alăture eforturilor ei de a salva planta miraculoasă. Astfel, ei pornesc într-o aventură în adâncurile Avaloniei. Searcher este furios când îl găsește pe Ethan în aeronavă. Familia Clade intră într-un peisaj exotic, ascuns de lumea de la suprafață. Ei întâlnesc creaturi uimitoare și un om prins în capcană, cu o conexiune personală.

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

Strange World predă lecții de acceptare. Searcher și Meridian susțin dragostea lui Ethan pentru un alt băiat. Filmul tratează această relație ca fiind normală și care trebuie încurajată. Problemele apar atunci când Ethan refuză să fie ceea ce își dorește Searcher. Ethan nu vrea să fie fermier, ci explorator. Această situație oglindește rebeliunea lui Searcher împotriva dorințelor tatălui său. Fiecare trebuie să își găsească propriul drum.

Un alt aspect critic îl reprezintă efectele nedorite ale umanității asupra mediului. Pando, simbol al combustibililor fosili, propulsează societatea avaloniană înainte, dar are un cost negativ asupra mediului. Searcher ajunge să înțeleagă că cea mai mare realizare a sa nu este o strategie energetică fezabilă pe termen lung.

Strange World impresionează prin efectele speciale. Terenul ciudat, plantele și animalele arată incredibil. Ethan se împrietenește cu o creatură de culoare albastră, de formă ciudată, pe care o numește Splat. Ei nu pot înțelege ce încearcă Splat să spună, dar asistența acestuia duce la o dezvăluire majoră.

Strange World va fi, fără îndoială, criticat de publicul conservator care nu împărtășește valorile sale. Animația lovește în centrul unui conflict cultural. Căsătoria interrasială, homosexualitatea și dizabilitățile nu ar trebui să fie o problemă.

Distribuit de CineForum, Strange World a ajuns vineri în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

2 Comentarii
  1. Victor spune

    strict interzisa vizionarea pentru copii!!!

  2. Victor spune

    Go Woke, Go Broke.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata