“The Greatest Showman”, spectacolul prinde viaţă

Distribuit de OdeonFilm, din 29 decembrie la cinema!!

0

“The Greatest Showman” este un musical regizat de Michael Gracey după un scenariu scris de Jenny Bicks şi Bill Condon.

Din distribuţie fac parte: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson şi Zendaya.

Am văzut “The Greatest Showman” la Grand Cinema Băneasa şi mă bucur că închei anul 2017 cu un musical bun, chiar foarte bun. Filmul aduce pe marile ecrane o poveste despre visuri, despre depăşirea tuturor limitelor impuse de societate şi despre riscuri, la care se adaugă o distribuţie de excepţie, în frunte cu fantasticul Hugh Jackman.

Regie şi scenariu

Acţiunea are loc la mijlocul anilor 1800, în oraşul New York, unde un băieţel pe nume Barnum, fiul unui croitor sărac, se îndrăgosteşte de Charity, o fată care provine dintr-o familie înstărită. În ciuda diferenţelor dintre cei doi, peste nişte ani, ajunşi la maturitate, Barnum şi Charity se căsătoresc şi îşi întemeiază propria familie.

Barnum încearcă să îi ofere soţiei şi celor două fiice o viaţă minunată, însă problemele financiare dau târcoale. Compania la care lucrează intră în faliment, iar Barnum rămâne fără serviciu. Astfel, îşi dă seama că acum este momentul să rişte totul pentru un vis şi, treptat, pune pe picioare un spectacol, cum nimeni nu a mai văzut.

Coregrafiile sunt spectaculoase, iar coloana sonoră este demnă de premiul Oscar. “Rewrite the Stars”, “A Million Dreams” şi “This Is Me” sunt doar câteva din piesele care vă vor emoţiona şi vă vor face să le fredonaţi.

Când vine vorba de musicaluri, mă aştept la o poveste bine scrisă, la melodii memorabile şi la o distribuţie excepţională; caracteristici pe care “The Greatest Showman” le bifează cu brio!

Finalul lui 2016 mi-a adus un musical minunat “La La Land” (trebuie să recunosc că încă sufăr că nu a primit premiul Oscar), iar sfârşitul anului 2017 se încheie tot cu un musical excelent. “The Greatest Showman” nu este la fel de bun ca “La La Land”, din punctul meu de vedere, însă este, cu siguranţă, un musical foarte bine realizat, care merită să fie văzut pe marile ecrane!

La Globurile de Aur, “The Greatest Showman” a primit trei nominalizări, dintre care: “Cel mai bun film: Musical sau Comedie”, “Cel mai bun actor dintr-un Musical sau Comedie – Hugh Jackman” şi “Cea mai bună melodie originală – This is Me”. “This is Me” este, cu siguranţă, cel mai bun cântec din film, având un mesaj puternic care nu vă va lăsa deloc indiferenţi. Iar, despre Hugh Jackman, ce aş putea să spun? A demonstrat, de-a lungul timpului, că poate juca în drame, filme de acţiune, comedii, musicaluri şi aşa mai departe. Asemenea lui Barnum, Hugh Jackman este un adevărat magician când vine vorba despre rolurile sale, transformând orice personaj pe care îl interpretează într-unul remarcabil.

Phineas Taylor Barnum, personajul lui Jackman din “The Greatest Showman”, a existat în viaţa reală şi a trăit între 1820 şi 1891, fiind cunoscut ca P.T. Barnum. Pelicula se inspiră din viaţa lui P. T. Barnum, însă prezintă o poveste diferită. Regizorul Michael Gracey a declarat într-un interviu că, iniţial, lungmetrajul a fost gândit ca un film biografic tradiţional, însă, ulterior, a venit cu propunerea inserării unor numere de muzică şi dans.

Distribuit de OdeonFilm, “The Greatest Showman” ajunge în cinematografe mâine, 29 decembrie. Vizionare plăcută!!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar