Beauty and the Beast, magic

                Frumoasa și Bestia, animația nominalizată la Oscar din 1991 a celor de la Walt Disney, alături The little mermaid și The lion king, este una din cele mai frumoase animații clasice. Animația este o adaptare a binecunoscutului basm, The Beauty and the Beast, în care povestea o are în centru pe eroina acestei animații, o femeie frumoasă ținută prizonieră într-un castel de un monstru îngrozitor, o bestie. Animația a avut o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună animație, dar a luat 2 premii Oscar pentru cea mai bună muzică originală și cea mai bună coloană sonoră.

lumiere

                Adaptarea basmului a fost realizată de Linda Woolverton, de regie ocupându-se Gary Trousdale și Kirk Wise. Coloana sonoră este creația compozitorilor Alan Menken și Howard Ashman, care au compus melodii ca vă vor rămâne în suflet.  Melodia cea mai bună este cea care a luat și premiul Oscar, Beauty and the Beast, cântată de Celine Dion în duet cu Peabo Bryson. Ea apare la finalul animației. Ca încasări, a avut un succes enorm, fiind în Top 3 al celor mai de succes filme din 1991, fiind depășită doar de Terminator 2 – The judgement day și de Robin Hood – Prince of thieves. Succesul nesperat al acestei animații a făcut ca cei de la Walt Disney să realizeze alte 2 continuări: Beauty and the Beast – Enchanted Christmas (Frumoasa și Bestia – Crăciunul Fermecat) și Beauty and the Beast – Belle’s Magical World (Frumoasa și Bestia – Lumea magică a lui Belle).

birds

                A fost odată ca niciodată, într-un ţinut îndepărtat, un tânăr prinţ ce locuia într-un castel somptuos. Deşi avea tot ce-i dorea inima, prinţul era răsfăţat, egoist şi rău. Dar, într-o noapte de iarnă, la castel a sosit o cerşetoare bătrână care i-a oferit un trandafir în schimbul unui adăpost împotriva frigului de afară. Deguztat de înfăţişarea ei slută, prinţul şi-a bătut joc de darul ei şi a alungat-o. Dar bătrânica l-a avertizat să nu privească la aparenţe, deoarece frumuseţea vine din interior. Când a izgonit-o din nou, toată urâţenia ei a dispărut şi în locul ei a apărut o frumoasă vrăjitoare.

dans

                Prinţul şi-a cerut scuze, dar era prea târziu, fiindcă ea şi-a dat seama că nu exista pic de iubire în inima lui. Drept pedeapsă, ea îl transformă într-un monstru hidos (Bestia) şi îl legă pe el, cât şi pe întregul castel, cu o vrajă puternică. Ruşinat de înfăţişarea sa, Bestia se baricadă în castel, singura lui fereastră spre lume fiind o oglindă fermecată. Trandafirul pe care i-l oferise bătrânica era fermecat şi avea să rămână înflorit până când prinţul transformat în Bestie avea să împlinească 21 de ani. Dacă ar fi reuşit să înveţe a iubi, iar acea persoană să-l iubească la rândul ei înainte de căderea ultimei petale, vraja ar fi ruptă. În caz contrar, el ar fi fost condamnat să rămână pentru totdeauna o Bestie. Anii trecură şi prinţul își pierdu orice speranţă, deoarece nimeni n-ar fi putut iubi o Bestie (voce Robby Benson).

rose

                Frumoasa, o fată pe nume Belle (voce Paige O’Hara), care locuieşte împreună cu tatăl ei Maurice (voce Rex Everhart) într-un sat francez, este considerată de săteni o ciudată, pentru că e pasionată de cărți. Maurice, tatăl fetei, este pasionat de invenții și este luat drept nebunul satului. Frumusețea lui Belle atrage toți bărbații din sat, în special pe vânătorul și erou local, Gaston (voce Richard White), dar care are un mare minus: este grosolan și îngâmfat.

gaston

                Într-o zi, Maurice se hotărăște să meargă la un târg din afara satului, unde să-și prezinte noua sa invenție. Pe drum, se pierde prin pădure, este fugărit de lupi, iar calul său Phillipe îl aruncă în drum. Fugind de lupi și de pericolele din pădure, Maurice ajunge la castelul Bestiei, unde acesta îl închide în temniță, acuzându-l că i-a încălcat proprietatea.

maurice

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

                Gaston o cere în căsătorie pe Belle, dar aceasta îl refuză, umilindu-l astfel în fața întregului sat. Când Phillipe se întoarce fără călăreț, Belle începe să îl caute pe tatăl său și ajunge în final la castel, unde îi propune Bestiei să devină prizonieră în locul tatălui. Bestia acceptă, dar îi impune câteva condiții: Belle va avea camera ei și se va putea plimba prin tot castelul, cu excepția aripii vestice. Belle refuză invitația la masă a Bestiei, în timp ce bestia reacționează foarte urât. Tristă, Belle nu vrea să aibă de-a face cu Bestia și așteaptă până când acesta se retrage în încăperea sa.

 nervos

                 Când fata iese din camera sa, este înconjurată de obiectele din casă, altădată servitori, printre care amintesc sfeșnicul Lumière (Jerry Orbach) și ceasul Cogsworth (voce David Ogden Stiers), stăpânul gospodăriei, care își distrează musafira și îi oferă o fabuloasă cină în stil franțuzesc; ceainicul doamna Potts (voce Angela Lansbury) care înainte a fost bucătar, și ceașca de ceai Chip (voce Bradley Michael Pierce), care este fiul doamnei Potts.

 ceainic

                 Dar ajunge cu descrierea. Este oare Belle cea care va rupe vraja? Se va îndrăgosti oare Belle de Bestie? Nu veți afla decât dacă veți urmări această animație superbă.

 ranit

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul animației:

                Filmul s-a lansat și în România pe DVD și blu-ray (BD+DVD).

bd

Cumpără DVD                                                                                                                                                                                        Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise