“Black Panther”, un supererou de care universul Marvel are nevoie

Distribuit de Forum Film, “Black Panther” a ajuns în cinematografe vineri, 16 februarie 2018.

0

Black Panther” este un film regizat de Ryan Coogler după un scenariu scris de Coogler împreună cu Joe Robert Cole.

Din distribuţie fac parte: Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker şi Andy Serkis.

Încă de la primul trailer, mi-am dorit foarte mult să văd “Black Panther” şi mă bucur că am reuşit să ajung la vizionarea specială de joi, de la T-Imax, din Afi Cotroceni. Noul film semnat Marvel vine cu toate ingredientele unui adevărat spectacol cinematografic, având un scenariu bine scris, momente de dramă ce alternează cu scene comice, o distribuţie bine aleasă şi un supererou de excepţie, de care universul Marvel are mare nevoie.

Regie, scenariu şi distribuţie

T’Challa (Chadwick Boseman) trebuie să preia tronul misterioasei Wakanda, după ce tatăl său, regele T’Chaka, a fost ucis. Tânărul prinţ a devenit deja noua Panteră Neagră, dar are îndoieli cu privire la rolul pe care îl aşteaptă, căci simte puternic lipsa tatălui său. Mai mult decât atât, misiunea lui nu va fi una deloc uşoară deoarece tronul va fi ameninţat de un inamic misterios, care nu este ceea ce pare.

Trebuie să recunosc că nu sunt, cel puţin nu eram, o mare fană a filmelor Marvel, preferând de fiecare dată peliculele DC. Dar, “Black Panther” este atât de bine realizat încât probabil voi face o listă cu filmele Marvel pe care nu am apucat să le văd pentru a le viziona cu prima ocazie.

Punctul forte al noii pelicule este, în opinia mea, scenariul, care este excelent construit, oferindu-ne toate detaliile necesare pentru a înţelege fiecare personaj în parte şi pentru a face cunoştinţă, aşa cum trebuie, cu Wakanda, un stat fictiv din Africa, cunoscut de restul lumii ca o ţară foarte săracă de fermieri, dar care, în realitate, este cel mai avansat stat, din punct de vedere tehnologic, de pe Pământ. Wakanda preferă să păstreze toate aceste avantaje tehnologice exclusiv pentru poporul lor, crezând că, astfel, va putea să îşi protejeze statul de ameninţările exterioare. Noul rege, în cazul de faţă, T’Challa are două opţiuni: fie să ascundă în continuare adevărata faţă a ţării sale, fie să arate lumii cât de dezvoltată este de fapt Wakanda. Decizia este cât se poate de complicată, mai ales că pericolul dă târcoale şi siguranţa locuitorilor trebuie să fie pe primul loc.

Nu uita sa citesti

În ceea ce priveşte distribuţia, Chadwick Boseman este perfect în rolul protagonistului şi nu mi-aş putea imagina un alt actor care să se descurce mai bine. Cu toate că Boseman face o treabă excepţională şi atrage atenţia tuturor spectatorilor, nu pot să nu remarc ce roluri minunate fac fetele din film. Actriţa laureată cu Oscar, Lupita Nyong’o, o interpretează pe Nakia, fosta iubită a lui T’Challa, o activistă care luptă întotdeauna pentru a face dreptate şi pentru a îi apăra pe cei care au nevoie de ajutor. În plus, ea dă dovadă de curaj în orice situaţie, fiind o prietenă fidelă pe care cei din jur se pot baza mereu. Chimia dintre Lupita şi Chadwick nu are cum să treacă neobservată, iar presa străină a scris deja mai multe articole despre această temă. Un alt personaj feminin remarcabil este Shuri, interpretată de Letitia Wright, care este sora lui T’Challa, o expertă în tehnologie, având propriul laborator unde experimentează tot felul de lucruri interesante. Nu în ultimul rând, o avem pe Okoye (Danai Gurira), războinica din ordinul Dora Milaje, o persoană directă şi foarte periculoasă, care dă dovadă de curaj, determinare, devotament şi putere de a lupta pentru ceea ce crede. Aşadar, filmul se bucură de personaje feminine puternice şi inteligente, de care orice peliculă cu supereroi are nevoie.

Antagoniştii sunt Ulysses Klaue (Andy Serkis), un comerciant de arme de pe piaţa neagră din Africa de Sud, traficant şi gangster, şi Erik Killmonger (Michael B. Jordan), un personaj cheie, ambii fiind fără scrupule şi dispuşi de orice pentru a îşi atinge scopurile.

Efectele speciale sunt excelente, din punctul meu de vedere. Pantera Neagră va fi implicată în numeroase scene de luptă şi de urmărire, toate fiind realmente spectaculoase şi foarte bine realizate. Acţiunea este alertă, la care se adaugă o coloară sonoră care completează perfect un film cu supereroi redat ca la carte!

Distribuit de Forum Film, “Black Panther” a ajuns în cinematografe vineri, 16 februarie 2018. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar