“By the Sea” – Angelina Jolie și Brad Pitt – din nou împreună pe marile ecrane

0

“By the Sea” este o dramă scrisă și regizată de Angelina Jolie, în care joacă alături de Brad Pitt. Filmul este prima colaborare a îndrăgitului cuplu, cunoscut sub numele de Brangelina, de la “Mr. and Mrs. Smith”, lansat acum 10 ani.

02 “By the Sea”

Când un star de cinema de talia Angelinei Jolie decide să își facă debutul ca regizoare, există teama că rezultatul ar putea să fie dezamăgitor. Însă, nu a fost cazul lui Jolie. Și-a făcut debutul cu filmul In the Land of Blood and Honey și a continuat cu Unbroken”, ambele fiind proiecte ambițioase, care tratează subiecte dificile, primul – războiul din Bosnia, și al doilea – viața unui soldat american, care este capturat de japonezi și torturat în timpul celui de-al doilea război mondial. Pentru cel de-al treilea proiect regizoral, Angelina Jolie a ales “By the Sea”.

04 “By the Sea”

Acțiunea are loc în Franța, în anii 1970. Vanessa (Angelina Jolie), o fostă dansatoare, și soțul ei Roland (Brad Pitt), un scriitor american, se duc în sudul Franței pentru câteva luni. Roland dorește să scrie o nouă carte și a avut la un moment dat o carieră promițătoare, însă acum el petrece mai mult timp povestind celorlalți că este scriitor decât să scrie propriu-zis o carte, în timp ce Vanessa vrea să scape de o traumă despre care evită să vorbească.

03 “By the Sea”

Roland și Vanessa sunt căsătoriți de 14 ani, dar nu au o căsnicie fericită. Se poate observa cu ușurință acest lucru încă din primele 5 minute ale filmului. Amândoi suferă, însă nu pot comunica.

Vecinii lor sunt un cuplu de tineri – François (Melvin Poupaud) și Léa (Mélanie Laurent) – care se află în luna de miere.

Nu uita sa citesti

06 Brad Pitt

Astfel, filmul ne prezintă două cupluri. Pe de o parte, Roland și Vanessa, a căror căsnicie se destramă, și, pe de altă parte, François și Léa, un cuplu fericit aflat la începutul căsniciei. Pe tot parcursul filmului ne punem următoarea întrebare – ce li s-a întâmplat lui Roland și Vanessei? De ce au ajuns așa? Și pot ei să își salveze relația? Răspunsurile le primim la finalul filmului, însă nu mi s-a părut modul cel mai inspirat de a prezenta cauza sau cauzele care au dus mariajul lor în acel stadiu. Din punctul meu de vedere, Angelina Jolie este o regizoare bună, însă consider că are probleme atunci când vine vorba de scenariu. Se pricepe să regizeze, însă, cel puțin în cazul filmului “By the Sea”, dialogul pe alocuri a lăsat de dorit, iar anumite scene importante, cu momente de tensiune, nu au avut intensitate și consider că acest lucru se datorează scenariului și, îndeosebi, modului mai puțin inspirat de a construi dialogul. Un alt motiv ar putea fi și faptul că Angelina a jucat cu Brad Pitt, soțul ei din viața reală, și i-a fost cu siguranță greu să lucreze cu o persoană atât de apropiată și să prezinte publicului un cuplu care se confruntă cu probleme atât de grave cum este cazul lui Roland și al Vanessei. Jolie a declarat în cadrul unui interviu pentru Directors Guild of America, că i-a fost foarte greu să regizeze “By the Sea”. Poate ar fi fost mai bine să fie aleși alți protagoniști, iar Jolie să se ocupe doar de scenariu și regie.

07 Angelina Jolie

În concluzie, “By the Sea”, filmul care i-a adus din nou împreună pe Angelina Jolie și Brad Pitt pe marile ecrane, nu este ceea ce mulți dintre noi ne așteptam. Filmul are de suferit din cauza scenariului, îndeosebi din cauza dialogului dintre personaje mai puțin inspirat, nu neapărat din cauza subiectului. Consider că se putea pune mai mult accent pe drama interioară a personajelor și pe motivele care au creat aceste stări cu care se confruntă Roland și Vanessa.

poster[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar