CHIPs: Polițiști de belea

Unul mai nebun ca altul, n-ai ști pe cine să alegi.

0

Moda la Hollywood dictează ca filmele vechi să fie refăcute, iar serialele să fie transformate în adaptări cinematografice. Asta s-a întâmplat și cu CHIPs, un serial care a rulat între anii 1977-1983, având în prim-plan doi polițiști din PAC – Patrula Autostrăzilor din California. De adaptarea modernă a acestei serii s-a ocupat Dax Shepard, care a fost regizor/scenarist/producător executiv și actor în această peliculă. El îi dă viață lui Jon „The Baker”, fost motociclist profesionist care a făcut istorie la X-Games și care acum a devenit cel mai bătrân debutant din PAC. Jon este jumătatea mai sentimentală și prietenoasă din acest parteneriat exploziv format din Baker și Ponch, un agent FBI sub acoperire căruia nu-i pasă decât de ego-ul său și de femei. Cât mai multe femei.

Să o luăm de la început: în Los Angeles au loc niște jafuri foarte bizare, care-i fac pe cei din FBI să suspecteze că o mână de polițiști corupți din PAC își fac de cap. Din acest motiv, ei trimit un agent sub acoperire în L.A., pentru a-i descoperi pe cei responsabili de acele jafuri. Castillo, un agent foarte bun, dar extrem de înfumurat și cam dependent de sex, este ales să se infiltreze în rândul PAC, el având misiunea de a investiga o sinucidere foarte ciudată care ar putea să dezlege misterul polițiștilor corupți. Deși se aștepta ca ancheta să decurgă ușor, după ritmul dictat de el, soarta se interpune și, astfel, Castillo/Ponch se trezește pus în echipă cu Jon.

Și așa încep belelele și se creează cele mai amuzante scene și dialoguri dintre polițiștii prezenți pe ecrane. Ce-ți mai trebuie Superman când îl ai pe Jon, zeul motocicletelor, sau pe Ponch, cel mai bun trăgător? Iar faptul că, la început, cei doi nu se pot înghiți unul pe altul, face ca totul să fie și mai haios! Shepard a declarat că acest CHIPs nu este precum cel cu care s-au obișnuit părinții noștri, ci o variantă mai explozivă, plină de acțiune, cascadorii și împușcături. În varianta originală, cei doi polițiști nu și-au folosit niciodată armele, spre deosebire de Ponch, care reușește să-și împuște și partenerul (cel de dinaintea lui Jon) încercând să prindă un suspect. Din moment ce n-am văzut serialul original și nu pot apela la amintiri ca să pot face o comparație, voi vorbi doar despre filmul de față.

Nu uita sa citesti

After Ever Happy

Related Posts

Principalul scop al unei comedii este să te facă să râzi. Fie că sunt dialogurile bune, fie că scenariul face mișto de propriile personaje, fie că situațiile sunt cele care stârnesc râsul, important este ca publicul să plece de la film cu obrajii în flăcări și chiar cu lacrimi în ochi, dacă poantele au fost cu adevărat bune. Din fericire, umorul nu e un traseu prestabilit pe care trebuie să-l urmezi pas cu pas pentru a ajunge la comoară, ci o hartă bogată în potențiale căi prin care poți să-ți atingi obiectivul. Astfel, povestea de față, deși nu se bucură de cel mai original scenariu (are totuși vreo 2 faze total neașteptate), e plină de glume foarte haioase și situații ridicole din care persoanjele nu pot ieși decât șifonate. Spre amuzamentul publicului.

Trebuie menționat faptul că umorul e destul de vulgar, nu recomand această comedie celor pudici. Eu m-am distrat bine de tot, dar cred că asta se datorează foarte mult și ritmului alert al peliculei. Acțiunea în acest film chiar e justificată, cascadoriile sunt făcute pe bune, fără CGI, și te lasă cu gura căscată, amatorii de motociclete se vor simți ca-n paradis urmărindu-le. Iar chimia dintre Dax Shepard și Michael Pena este memorabilă, un duo excelent care te face să râzi în fiecare scenă în care apare. Kristen Bell are un rol neașteptat de enervant, iar Vincent D’Onofrio te sperie doar uitându-se mai urât spre protagoniști. Rosa Salazar mi-a plăcut mie în mod special.

Filmul nu durează mult, nici nu-ți dai seama ce repede trece timpul când vezi motociclete zburând peste movile de pământ, mașini blindate ciocnindu-se cu rulote sau capete zburând pe autostradă. Shepard a știut cum să dozeze acțiunea și umorul, combinându-le astfel încât să nu te plictisești nicio secundă. Iar coloana sonoră chiar e faină, vei rămâne în cap cu cel puțin o piesă. Chiar dacă suspecții îi vei ghici din prima (cel puțin câțiva dintre ei), Jon și Ponch vor fi ghizii tăi într-un oraș luminos și atractiv, plin de potențiale pericole și obstacole. Ar fi păcat să ratezi așa o aventură, mai ales dacă ești amator de senzații tari. Freeman Entertainment te așteaptă la cinema începând cu 24 martie, să descoperi doi super-polițiști, care știu să meargă pe motoare și cu ochii închiși (cel puțin Jon).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata