IT, terifiant

Dacă vii cu mine o să plutești și tu.

0

                It e un film horror regizat de Andy Muschietti, după un scenariu scris de Chase Palmer, Cary Fukunga și Gary Dauberman. Scenariul It se bazează pe cunoscutul roman omonim scris de Stephen King în 1986. E un roman care a înfricoșat cititorii decade întregi. În 1990 a fost ecranizat într-o miniserie care l-a avut în rolul clovnului Pennywise pe Tim Curry. Țin minte că 2 săptămâni am avut coșmaruri cu acest clovn, după ce ma vizionat filmul. Recent, am încercat să-l revăd, dar nu m-a mai înspăimântat. Am vizionat acest remake, azi, 6 septembrie, în avanpremeiră la Cinema Dacia Reșița și pe această cale țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                 „Când ești copil, crezi că lumea se învârte în jurul tău. Crezi că vei fi mereu protejat și iubit. Dar, într-o zi, îți dai seama că nu e adevărat. Pentru că atunci când ești un copil singur, monștrii te văd mai slab. Nici nu știi când se apropie, decât când e prea târziu.”

                E octombrie 1988. Încă de la început îl vedem pe Bill Denbrough făcând o barcă de hârtie pentru fratele său, Georgie. Într-o ploaie torenţială, Georgie aleargă vesel pe lângă barca (SS Georgie) dusă de apele de lângă trotuar, până când aceasta cade în canal. În întuneric pândesc ochii fosforescenţi ai lui Pennywise, clovnul dansator. Urmează o conversaţie scurtă şi primul val de sânge.

                Acțiunea se mută în iunie 1989, când copiii încăp dispar din orășelul Derry, Maine. Un grup de puștani curioși de cele întâmplate încep să se confrunte cu cele mai teribile spaime pe care le au când drumurile li se intersectează cu clovnul malefic pe nume Pennywise, a cărui istorie legată de violență și crime datează de secole.

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

                It vă va oferi nişte sperieturi pe cinste. Grupul de puștani, care formează „Clubul rataților”, e format din: bâlbâitul Bill (Jaeden Lieberher), grăsunul Ben (Jeremy Ray Taylor), ipohondrul Eddie (Jack Grazer), ordonatul Stanley (Wyatt Oleff), glumețul Ritchie (Finn Wolfhard), studiosul Mike (Chosen Jacobs) și roșcata Beverly (Sophia Lillis).

                Bill Skarsgard și-a cucerit fanii cu Pennywise. De-a lungul producției, costumul său era atât de înspăimântător, încât speria cu adevărat copiii de pe platoul de filmare. Actorul declara pentru Movie Pilot: „La un moment dat, s-a pregătit o scenă iar copiii au intrat, fără să mă fi văzut înainte. Și când apar eu, să îi vedeți: unii erau curioși, alții nu se puteau uita la mine, alții tremurau de frică. Un copil a început să plângă. Regizorul a strigat: „Motor!” și atunci am intrat în rol. Iar unii copii au început să plângă în mijlocul dublei, și mi s-a părut groaznic…” Actorul şi-a cerut scuze celor mici, cărora le-a explicat că a fost doar o deghizare necesară poveştii. Din punctul meu de vedere Skarsgard e Freddy Kruger al noi generații.

                Regizorul și producătorii au afirmat că It își are rădăcini în romanul lui King și nu în miniseria din 1990. Cert e că noua versiune e mult îmbunătățită în care clovnul supranatural și psihopat își propagă teroarea atât în interiorul cât și în exteriorul ecranului. Iar o să am coșmaruri. Se pare că cei de Warner Bros s-au specializat pe filme horror. Din punctul meu de vedere e cel mai bun horror al anului. Cu siguranță, noi, care suntem fani ai acestui gen, vom discuta mult pe seama acestui film și nu-l vom uita prea curând.

                După ce o altă ecranizare după romanele Turnul întunecat ale lui Stephen King au avut recenzii negative, acesta e cea mai bună ecranizare făcută vreodată după un roman al lui King. Chiar și acesta a spus că e înfricoșător ca naiba și că captează spirtul cărții, aducând ceva în plus. E un carnagiu, iar cei care sunt slabi de inimă nu au ce să caute la acest film. Eu unul abia aștept ecranizarea continuării.

.                Dacă eu nu v-am convins să-l vizionați, poate vă va convinge trailer-ul:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata