How to train your dragon 2, familia reunită

                Nici nu știu cum să încep. Am încă lacrimi în ochi. Am plâns cu lacrimi de crocodil. E genial. E de o mie de ori mai bun decât prima parte. Dacă am dat la How to train your dragon nota 10, continuarea merită 20. 🙂 Puteți spune că această continuare este a 2-a lecție despre îmblânzirea dragonilor. Acțiunea are loc la 5 ani după finalul primei părți și fiecare viking călărește un dragon, care îi este partener de aventuri și cel mai bun prieten. Din punctul meu de vedere, How to train your dragon 2 este animația anului. Îi va învăța pe pici ce înseamnă dragostea și respectul față de animale. Această animație vă va trece prin diferite stări: veți râde, veți plânge, VĂ VA ABSORBI CU TOTUL!

1

                Hiccup și Toothless au pus bazele unui nou sport preferat: cursele cu dragoni. În timpul zborurilor amuzante, ei descoperă noi pericole care ameninţă insula Berk, pe care trăiesc. Hiccup a crescut, e acum aproape un bărbat, dar îi place la fel de mult să se joace şi să se zbenguie alături de Toothless. Trecerea timpului a fost marcată de transformarea fizică a personajului, care e desenat în sequel cu trăsături mai masculine: ochii nu mai sunt la fel de rotunjiţi a mirare şi naivitate, maxilarul e mai puternic şi mai definit, pistruii de copilandru obraznic s-au estompat.

2

                Harold, Astrid şi Rustik au crescut. Deveniţi tineri de 20 de ani, ei ştiu să folosească cum trebuie avantajul de a locui împreună cu creaturi mitice, dorindu-şi să cucerească şi ultimul loc necucerit: cerul. În timp ce prietenii lor îşi petrec timpul participând la curse cu dragoni şi cu oi, Hiccup şi Toothless explorează vecinătăţile insulei Berk. Cei doi descoperă o stranie grotă, locuinţa a sute de dragoni.

3

                De această dată, pacea de pe insula Berk este amenințată de armata lui Drago (voce Djimon Hounsou). Desfășurarea de forțe este impresionantă. Veți viziona pentru prima dată o luptă între 2 dragoni alfa, dragoni de rang 10. Veți face cunoștință cu mama lui Hiccup, Valka (voce Cate Blanchett). Un alt bonus ar fi puii de dragon care nu ascultă de nimeni. Această animație mi-a amintit ce năzbâtii făceam când eram micuț și nu-mi ascultam părinții.

4

                Vocile din primul film revin în totalitate și veți mai face cunoștință cu Eret. Misiunea sa este aceea de a captura dragoni și de a-i livra lui Drago. Ca voce îl veți recunoaște pe Kit Harrington (John Snow din Game of thrones).

5

                Regizorul Dean DeBlois spunea: „La sfârşitul primului film, toţi aceşti vikingi care iniţial erau izolaţi pe insula lor descoperă acum că, de pe spatele dragonilor, au acces la întreaga emisferă nordică. Şi cum curiozitatea lui Sughiţ creşte, harta se lărgeşte şi inevitabil vor da de noi dragoni şi noi culturi”.

6

                Scopul acestuia este să facă povestea să evolueze într-un mod asemănător schimbării de ton din Star Wars – Episode V: Empire strikes back: „Ce mi-a plăcut în mod deosebit la Imperiul contraatacă a fost că lărgea universul Star Wars în orice direcţie posbilă: emoţională, ca anvergură, din punctul de vedere al personajelor şi al distracţiei. A venit ca o îmbunătăţire, acesta este şi scopul meu”.

7

Nu uita sa citesti

Teambuilding

                Din punct de vederea grafic, animaţia este excelent construită. Fire de păr, aluniţe, feţe expresive, lumea înconjurătoare este interactivă şi lasă senzaţia că e reală, nu doar pusă acolo ca să fie pusă pentru că e necesară existenţa unui decor, iar personajele sunt construite cu mare grijă şi dragoste.

8

                După cum spuneam, personajele principale au crescut, s-au maturizat. Hiccup este îmbrăcat într-o armură care reflectă spiritul său de călăreț de dragoni și explorator, dar care îi permite să zboare. Prietenii săi sunt și ei schimbați, dar un rol mai mic în această continuare, evoluția lor fiind mai puțin vizibilă. M-a surprins că nu prea s-a insistat pe relația dintre Hiccup și Astrid. Animația apartine de fapt lui Toothless, Hiccup și părinților săi. Stoick are parte de niște momente emoționante și veți vedea că, pe lângă latura de luptător, are și o latură sensibilă. Valka, mama lui Hiccup, este o femeie puternică, blândă și care iubește dragonii la fel de mult ca fiul ei. Drago este villain-ul acestei animații. Când era încă micuț, dragonii i-au ucis familia, astfel s-a decis să-i omoare pe toți. Scopul său este cucerirea și înrobirea oamenilor și dragonilor cu ajutorul dragonilor. Este exact opusul a ceea ce reprezinta Hiccup și Valka.

9

                Pesiajele sunt superbe. 3D-ul este foarte bine folosit şi vă va face să vă simţiţi ca făcând parte dintr-o altă lume. Coloana sonoră este chiar mai inspirată decât la prima parte şi acompaniază perfect toate momentele cheie ale animaţiei, trecând de la melodii antrenante şi dinamice, la melodii triste şi emoţionante.

10

                Mi-au crescut așteptările pentru ultimul film al trilogiei. Sper să ne ofere ceva cu totul neașteptat. M-a dezamăgit Rio 2, așa că am avut așteptări de la  How to train your dragon 2. Dar toate așteptările mele au fost depășite!! Sper să ia Oscar-ul pentru cea mai bună animaţie la anul. M-am săturat să tot ia animațiile 3D de la Disney și să nu fie lansate în România pe blu-ray 3D.

11

                În continuare că invit să urmăriţi trailer-ul acestui sequel:

                How to train your dragon 2 s-a lansat în România pe DVD, blu-ray și blu-ray. Vă recomand din tot sufletul să-l achiziționați 3D pentru că merită. În plus e combo. Conține 2 blu-ray-uri cu versiunea 2D și  3D a animației.

dragon2

DVD 47 lei               BD 75 lei             BD3D 120 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise