Veer-Zaara, o iubire de legendă

            Veer-Zaara e un film romantic indian lansat în 2004, regizat de aclamatul regizor Yash Chopra. Scenariul și dialogurile au fost scrise de Aditya Chopra. Veer-Zaara pune accentul pe povestea de dragoste dintre un indian și o pakistaneză și pe eternul conflict dintre India și Pakistan. Realizat cu un buget de 3,8 milioane de dolari, filmul a avut un succes neașteptat, având încasări de 15 milioane de dolari, și a devenit un hit. Coloana sonoră a fost compusă de Madan Mohan, iar versurile au fost scrise de Javed Akhtar. Veer-Zaara a câștigat majoritatea premiilor din India, incluzând cel mai popular film și premiul Filmfare pentru cel mai bun film. Acestea sunt cele mai importante pe lângă alte premii. Criticii au avut doar cuvinte de laudă la adresa filmului, acesta având recenzii pozitive.

Veer-Zaara

            „Dimineața devreme… Se ridică vălul negru al nopții. De pe perna sa, aflată pe culmile munților, soarele a răsărit și a văzut că valea s-a umplut cu anotimpul dragostei. Ramurile amintirilor au dat naștere unor milioane de muguri ai momentelor trecute. Dorințe nespuse și neauzite… Pe jumătate adormit, pe jumătate treaz. Își freacă ochii și privește. Curge val după val… Mereu nou și totuși același. Aceeași viață plină de dragoste și dorință. Vine și pleacă. Și un sentiment izvorăște ca un râu, șoptind și curgând… Pentru că valea e plină de anotimpul dragostei. Iar ramurile amintirilor au dat naștere unor milioane de muguri ai momentelor trecute.”

Veer-Zaara

            Acțiunea are loc în prezent în închisoarea din orașul Lahore, Pakistan. Facem cunoștință cu prizonierul 786. O avocată din Pakistan, Saamiya Siddiqui, lucrează la primul său caz, apărându-l pe prizonierul 786, care e nimeni altul decât fostul lider de escadron, Veer Pratap Singh. Misiunea fetei e aceea de a descoperi adevărul despre Veer, care a intrat în închisoare fiind acuzat că e un spion indian și a petrecut 22 de ani după gratii nevorbind cu nimeni. Saamiya a primit cazul deoarece Pakistanul a decis redeschiderea cazurilor unor prizonieri indieni. Incredibil e faptul că Veer, din miile de prizonieri, are taman numărul 786, numărul sfânt al lui Allah.

Veer-Zaara

            Lider de escadron, Veer Pratap Singh e un pilot de salvare al forțelor Aeriene Indiene, care-și riscă viața pentru a salva viețile altora. Într-o zi, la datorie, o salvează pe Zaara, o pakistenză a cărei misiune e să ducă cenușa bunicii în Kiritpur. Veer o salvează din autobuzul care s-a prăbușit în prăpastie, dar viața lui se schimbă și nu va mai fi niciodată la fel, îndrăgostindu-se iremediabil de Zaara. Dar singurul adevăr pe care nu-l știa e că Zaara e logodită.

Veer-Zaara

            Cum ajunge în închisoare?! Cum de nimeni nu știe de el?! Vă las să urmăriți această poveste de dragoste, despărțire, curaj și sacrificiu. Vor mai fi vreodată împreună Zaara și Veer?! Veți afla doar urmărind această legendă a dragostei.

Veer-Zaara

Shah Rukh Khan e Veer Pratap Singh, un lider de escadron care salvează vieți. SRK e extraordinar în acest rol. Gesturile sale, expresia feţei, respiraţia sa sacadată, tăcerea, te fac să trăieşti cu acesta cele mai intense sentimente. Dintre toţi actorii indieni, acesta mi se pare cel mai talentat;

veer

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

Preity Zinta e Zaara Hayaat Khan, pakistenza salvată din „ghearele morții de Veer”. Deși la început îi e doar recunoscătoare, ajunge să se îndrăgostească de el. În plus, îl și crede mort după ce autobuzul în care trebuia să se afle Veer a căzut în prăpastie și toți pasagerii au decedat;

zaara

Rani Mukerji e Saamiya Siddiqui, avocata care încearcă să demonstreze că Veer nu e un spion indian și că e nevinovat.

Saamiya

                Deși ține 3 ore, cu siguranță nu vă va plictisi. La fel cum românii sunt experți la drame, la fel indienii sunt experți la filme romantice. Realizează filme care îți ajung la suflet și nu ai nicio șansă de a le uita în timp pentru că-ți rămân întipărite în minte. Singurul incovenient e că filmul are sunet stereo pe DVD. Dar având în vedere că nu e un film de acțiune, pot să trec cu vederea acest aspect. Imaginea e impecabilă, la fel ca la toate filmele indiene lansate în România pe suport DVD.

Veer-Zaara

                În continuare vă las să urmăriți trailer-ul acestei legende de iubire subtitrat în limba engleză:

                Veer- Zarra s-a lansat în România pe DVD.

dvd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise