Jack și uriașii, o distracție uriașă pentru întreaga familie

                E cineva care n-a auzit de Jack și vrejul de fasole? Când eram copil şi citeam poveşti, le şi vedeam cu ochii minţii. La fel este și basmul Jack și vrejul de fasole. Nu o să mă pun să povestesc ce se întâmplă în basm, vă las să-l citiți. Am fost foarte ferici când am auzit că acest basm va fi ecranizat. Am fost plăcut surprins că această peliculă doar se inspiră din acest basm și nu este ecranizarea întocmai a acestuia. Jack și uriașii, titlu original Jack the Giant Slayer, este un film regizat de Bryan Singer (X-men, X-men 2, X-men – Days of future past, Superman returns), ecranizarea basmului citit de toți copiii.

1

                Jack și uriașii începe cu povestea știută de toată lumea. Lui Jack îi este citită de tatăl lui, iar prințesei Isabelle i-o citește mama sa. Ce spune povestea devenită legendă? Călugării încercau să-l găsească pe Dumnezeu și au creat semințe vrăjite. Din semințe scoase din păstaia vrăjită, călugării au crescut un vrej care să ajungă la Dumnezeu. Și crezând c-au ajuns la poarta Raiului, acolo au avut parte de o soartă cumplită. Căci între cer și pământ se-ntindea Tărâmul uriașilor, Gantua. Găsind calea către tărâmul nostru, uriașii au coborât să se hrănească, prădând sate întregi. Regele Erik a cerut călugărilor prin vrăjitorie să caute o cale ca pe uriași să-i domine. Au topit inima unui uriaș, au pus un strop de magie și au făurit o coroană magică. Cum a luat regele coroana în mâini, uriașii au căzut în genunchi. I-a trimis înapoi pe vrejul cel lung, aceștia fiind prizonieri între cer și pământ. Erik a tăiat legătura dintre noi și uriași și pacea a revenit în regat. Au mai rămas doar câteva boabe vrăjite. Când Erik a decedat, a fost îngropat cu boabele și coroana magică.

2

                Acțiunea e cea pe care o cunoașteți, dar doar până într-un punct, acela când Jack pleacă să vândă din avutul familiei și se alege cu niște boabe de fasole magice. In paralel, apare în scenă prințesa Isabelle, de care Jack se îndrăgostește la prima vedere și căreia încearcă să-i ia apărarea. Însă prințesa este promisă unei vieți și căsnicii aranjate, alături de un înalt demnitar de la Curtea Regatului Cloister, condus de tatăl ei. Dar Jack și prințesa Isabelle își încrucișează din nou destinele, ca să intre în aventura vieții lor, așa cum și-au dorit din copilărie. Vrejul de fasole gigant, făurit de boabele fermecate, o izolează pe Isabelle în tărâmul ceresc al uriașilor, exilați de Erik cel Mare, strămoșul prințesei. Tânărul Jack este cel care va trebui să conducă misiunea de salvare a acesteia şi tot el va trebui să îi învingă pe uriaşi chiar pe tărâmul lor.

3

                Jack şi uriaşii are un scenariu bun, care nu vă va lăsa să vă plictisiți. Nu este o poveste doar cu efecte 3D uimitoare, ci este și o poveste despre politică și trădare. La coroana regatului visează şi lordul Roderick, gata de orice pentru a se căsători cu frumoasa Isabelle sau, dacă ocazia apare, să-i scurteze domnia regelui Brahmwell.

4

                Jack şi uriaşii este o poveste despre curaj, despre refuzul de accepta tradiţii şi reguli lipsite de conţinut. Fermierul Jack şi prinţesa Isabelle îşi vor da seama curând că legile regatului, care nu-i permit prințesei decât mâna cuiva de același de rang, nu le vor putea ţine dragostea în frâu. În ultima parte filmului se va da o bătălie pe viață și pe moarte între oameni și giganți. Personajul negativ are parte de o moarte cum n-ați mai văzut în nici un film.

5

                Interpretările actorilor sunt la înălțime. Nu știu dacă ar fi fost alți actori mai potriviți în aceste roluri:

Nicholas Hoult (X-men: First class, X-men: Days of future past, Warm bodies, Clash of the titans) este Jack, un tânăr fermier care ajută la salvarea prințesei;

jack

Eleanor Tomlinson (Alice in wonderland) este Isabelle, prințesa răpită de giganți;

isabelle

Ewan McGregor (Star Wars prequel trilogy, Moulin rouge!, Big fish, Angels & Deamons) este Elmont, căpitanul gărzilor regelui. Acesta este conducătorul misiunii de salvare a prințesei;

Nu uita sa citesti
Related Posts

elmont

Ian McShane (Snow White & the Hunstman, Pirates of the Caribbean 4: On stranger tides, Death race, The golden compass, The seeker, Death race) este regele Brahmwell, tatăl prințesei, care vrea ca fiica sa să se mărite cu Roderick;

Brahmwell

Stanley Tucci (The Pelican Brief, The core, seria Hunger Games, Burlesque) este lordul Roderick, sfătuitorul regelui, care încearcă să preia frâiele regatului și Ewen Bremner (Pearl harbor, Aliens vs Predator, The Rundown, Fool’s gold) este Wicke, aghiotantul lordului Roderick;

roderick si wicke

Bill Nighy (Underworld, Wrath of the Titans) și John Kassir sunt Fallon, gigantul cu 2 capete. Nighy e capul cel mare, iar Kassir capul cel mic.

fallon

                Cei cărora le plac basmele cu siguranță vor aprecia acest film, chiar dacă uriașii provoacă mai degrabă greață decât frică. Eu sunt fericit că au modificat povestea, pentru că ar fi fost plictisitor să urmărească firul epic al basmului. Jack și uriașii are un scenariu care m-a luat prin surprindere.

6

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui film:

                Jack și uriașii s-a lansat și în România în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D (BD3D+BD2D). Cum sunt înnebunit după 3D, vă imaginați în ce format l-am achiziționat.

BD

Cumpără DVD          Cumpără BD          Cumpără BD3D

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise